Witam,od kilku dni mam problem:gdy odpale komputer to trzyma sie normalnie ale gdy odpale jakas gre np LoL to po bodajze 10min wylacza mi sie komputer. Przeczyściłem już zasilacz oraz wentylator lecz dlej to samo sie dzieje, moze ma ktos cos poradzic na ten problem? Z gory dzieki. Zapomnialem jescze dodac- jak wlaczam komputer na glownym przycisku to wlacza sie raz na jakies 10 razy, z tylu trzeba pare razy dac wlacza/wylacz i wtedy sie udaje
Problem z zasilaczem?
Tez miewalem takie problemy, czesto pomogalo mi DOKLADNE przeczyszczenie kompa, polegajace na odkreceniu wszystkich wiatraczkow, wyssaniu z nich kurzu. Moze to byc wlasnie ta przyczyna, dla ktorej masz i problemy z odpaleniem kompa i pozniejsze jego awarie juz w trakcie gry. Chodzi mi o temperatury w stresie, jesli wiatraczki sa zawalone, to cale chlodzenie siada, przez co komp moze sie przegrzewac i automatycznie offowac.
Jeżeli masz taką możliwość sprawdź w innym komputerze.
Witam,od kilku dni mam problem:gdy odpale komputer to trzyma sie normalnie ale gdy odpale jakas gre np LoL to po bodajze 10min wylacza mi sie komputer. Przeczyściłem już zasilacz oraz wentylator lecz dlej to samo sie dzieje, moze ma ktos cos poradzic na ten problem? Z gory dzieki. Zapomnialem jescze dodac- jak wlaczam komputer na glownym przycisku to wlacza sie raz na jakies 10 razy, z tylu trzeba pare razy dac wlacza/wylacz i wtedy sie udaje