Problem z zegarem systemowym i nie tylko

Witam od pewnego czasu borykam się z dość dziwnym problemem związanym z zegarem systemowym i nie tylko, może zacznę od tego że opiszę jaki sprzęt posiadam:

- procesor amd phenom 9500 quad core

- karta graficzna nvidia 8800 gs

- zasilacz modecom feel 2 400w (tak wiem no name)

- płyta główna msi n1996

- ram 4 gb

-win 7 - x64 (orginalny)

Jeżeli jeszcze coś jest istotne to dopiszę.

Problemem jest to że czasami zegar systemowy przyspiesza np. 1 minuta mija w 15 sekund ale czasami odwrotnie tj. 1 minuta mija w 2 minuty, powoduje to przyspieszanie i zwalnianie działania komputera, gry działają w slow motion i jak na speed hacku, o dziwo muzyka np. gra normalnie. Po restarcie wszystko wraca do normy, ale komputer po restarcie odpala czarny ekran i musi być zrestartowany jeszcze raz (na żywca). Nie mam pojęcia co jest przyczyną tego problemu, dlatego zwracam się z prośbą do użytkowników tego forum, wiem z doświadczenia, że są tu pomocne osoby które znają się na rzeczy.

Dodam jeszcze screena z temp. wydaje mi się, że są normalne.

http://i45.tinypic.com/34nnvo3.png

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

Stawiam na baterie z płyty głównej.

Stawiam na baterie z płyty głównej.

Ja też, miałem podobnie - wymieniłem i przeszło.

Ok dziękuje za odpowiedzi, jutro poszukam zegarmistrza i kupię, mam nadzieję, że to faktycznie chodzi o bateryjkę.

Witajcie bateria została wymieniona, niestety to nic nie pomogło teraz zauważyłem to zaznaczone na zdjęciu

Czy to przypadkiem nie jest wina zasilacza ? może ktoś miał takie same objawy i się z tym uporał.

Pozdrawiam i czekam na pomoc.

Witam od pewnego czasu borykam się z dość dziwnym problemem związanym z zegarem systemowym i nie tylko, może zacznę od tego że opiszę jaki sprzęt posiadam:

- procesor amd phenom 9500 quad core

- karta graficzna nvidia 8800 gs

- zasilacz modecom feel 2 400w (tak wiem no name)

- płyta główna msi n1996

- ram 4 gb

-win 7 - x64 (orginalny)

Jeżeli jeszcze coś jest istotne to dopiszę.

Problemem jest to że czasami zegar systemowy przyspiesza np. 1 minuta mija w 15 sekund ale czasami odwrotnie tj. 1 minuta mija w 2 minuty, powoduje to przyspieszanie i zwalnianie działania komputera, gry działają w slow motion i jak na speed hacku, o dziwo muzyka np. gra normalnie. Po restarcie wszystko wraca do normy, ale komputer po restarcie odpala czarny ekran i musi być zrestartowany jeszcze raz (na żywca). Nie mam pojęcia co jest przyczyną tego problemu, dlatego zwracam się z prośbą do użytkowników tego forum, wiem z doświadczenia, że są tu pomocne osoby które znają się na rzeczy.

Dodam jeszcze screena z temp. wydaje mi się, że są normalne.

http://i45.tinypic.com/34nnvo3.png

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.