Problem ze słuchawkami USB (code 43)

Witam. Posiadam słuchawki trust gxt 340 i mam problem z zainstalowaniem sterowników.

Podczas instalacji wyskakuje komunikat o podłączeniu słuchawek. Gdy je podłączam i klikam "ok" nic się nie dzieje (kliknę 3 razy to okienko znika)

Przy samym podłączeniu słuchawek (światełka na słuchawkach działają) pojawia się komunikat o nieznanym sprzęcie oraz wyświetla się code 43.

-Próbowałem używać różnych portów

-Reinstalowałem sterowniki karty dźwiękowej

-Wszystkie sterowniki aktualne

Win 7 x64

P.s

Na laptopie ten sam problem.

Sciagnij z strony producenta sterowniki. Problem moze tkwić w tych które masz z kompatybilnością z Win7.

Swoją drogą felerny dill zrobiłeś z tymi sluchawkami :) szczególnie że to virtual 7.1 efekt studni gwarantowany :)

Sterowniki sciagalem ze srrony producenta. Problem w tym, że nie moge ich zainstalować bo system nie widzi ich

A wczesniej widział? Pamiętam że miałem cos podobnego z sluchawkami pod jakies sluchawki na USB z 7 razy do tego podchodziłem. Zobacz jeszcze tak(zakładając że masz dobre sterowniki). Odlacz wszystkie rzeczy pod usb. Wyłącz komputer całkowicie(czyli pstryknij na zasilaczu wyłącznik też) poczekaj z 5 min i wtedy wlacz PC ponownie(jak laptop wyjmij baterię) podłącz ponownie wszystko. Potem na koncu zainstaluj sterowniki od sluchawek i jak instalator poprosi włóż wtyczkę USB. Dobrze jakbyś jakimś programem odinstalowal pozostałości po sterownikach jak wcześniej już instalowales... Tak dogłębnie :).

Nie. Nie widzial wcześniej słuchawek.

Instalator sterowników uruchamialem z płyty jak i ściągnięte ze strony producenta.

Spróbuję jeszcze z wyłączeniem kompa.

Spoko, napisz czy pomogło.

Niesyety to samo. Myszkę wykryło i zainstalowało a słuchawek niestety nie. Pójdę po świętach do kuzyna i zobaczę czy u niego będą działały. Może coś ze sluchawkami jest.

Dzięki za pomoc.

@edit

Sluchawki okazaly sie wadliwe. Po wymianie wszystko dziala. Temat do zamkniecia.

Dzieki Freeq za zainteresowanie.

Witam. Posiadam słuchawki trust gxt 340 i mam problem z zainstalowaniem sterowników.

Podczas instalacji wyskakuje komunikat o podłączeniu słuchawek. Gdy je podłączam i klikam "ok" nic się nie dzieje (kliknę 3 razy to okienko znika)

Przy samym podłączeniu słuchawek (światełka na słuchawkach działają) pojawia się komunikat o nieznanym sprzęcie oraz wyświetla się code 43.

-Próbowałem używać różnych portów

-Reinstalowałem sterowniki karty dźwiękowej

-Wszystkie sterowniki aktualne

Win 7 x64

P.s

Na laptopie ten sam problem.