Problem ze spadkami wydajności

Witam

Przez kilka dni mam problem z dziwnymi spadkami klatek w systemie. Problem polega na tym, że gdy np. oglądam film na YouTube po około jednej minucie zaczynają mi gwałtownie spadać klatki, dopiero gdy zaczynam ruszać myszką wszystko wraca do normy. Podobnie jest też w wypadku gier które nie wymagają użycia myszki lub gram w nie na padzie. Byłabym wdzięczna gdyby ktoś pomógł mi w rozwiązaniu tego problemu. ;)

Może masz jakiś tryb oszczędzania energii?

Zastanawiałam się właśnie nad tym czy mam owy tryb uruchomiony ale nie wiem jak to sprawdzić.

Jeżeli masz laptopa to w prawym dolnym rogu na pasku powinnaś mieć ikonkę baterii i tam są ustawienia oszczędzania energii. Jeśli stacjonarny to w panelu sterowania. Poszukaj opcji "sprzęt i dźwięk" i tam powinny być opcje zasilania.

Mam komputer stacjonarny, trochę pogrzebię w panelu sterowania może się uda.

Najlepiej podaj parametry swojego komputera , wrzuć też screen z programu cpu-z ktory musisz sciagnac. Ja na na przykład miałem podobny problem ostatnio to się okazało że jeden z wiatraków wyłączyłem przez co komp się grzał bo mam takie pokrętło które za niego odpowiada xd a jeśli masz włączone C&Q w biosie to ją wyłącz

Parametry:

Procesor AMD FX-6300 6x3,5 GHZ 14MB CACHE

Płyta główna MSI 760GM-P23 AMD 760G

RAM 8GB DDR3 1333 MHZ

Karta graficzna GEFORCE GTX650 2048MB DDR5 O. C.

Zasilacz 500W 12cm Silent z PFC

Aktualnie piszę z innego komputera ponieważ nie mam chwilowo dostępu do tamtego więc mam nadzieję, że to wystarczy.

no to jak mowiłem wyłącz C&Q w biosie a jesli masz zainstalowane AMD overdrive to poszukaj tam czegos z zarzadzaniem wydajnoscia albo energia a jak nie masz to zainstaluj

W AMD overdrive nie znalazłam nic o zasilaniu, więc chciałabym wyłączyć C&Q w biosie ale nie wiem jak dostać się do biosu w systemie Windows 7.

U mnie jest to przycisk DELETE przy wlaczania komputera bedzie pisac BIOS SETUP i obok przycisk do niego podporzadkowany wchodzisz potem w advanced options i tam bedzie opcja COOL AND QUIET to wlasnie to

Dzięki za pomoc problem rozwiązany :D . Temat do zamknięcia.

Witam

Przez kilka dni mam problem z dziwnymi spadkami klatek w systemie. Problem polega na tym, że gdy np. oglądam film na YouTube po około jednej minucie zaczynają mi gwałtownie spadać klatki, dopiero gdy zaczynam ruszać myszką wszystko wraca do normy. Podobnie jest też w wypadku gier które nie wymagają użycia myszki lub gram w nie na padzie. Byłabym wdzięczna gdyby ktoś pomógł mi w rozwiązaniu tego problemu. ;)