Problem ze Steam

Cześć Wam! :). Mam mały-duży problem ze Steamem,otóż na moim PC są dwa konta użytkowników,moje i brata. Kiedy gram w jakąś grę na Steam będąc na jego koncie platforma zapisuje postęp w grze tylko na jego "użytkowniku" a na moim pustki ;___;. Wiecie może jak to zmienić ?

A skąd platforma ma wiedzieć, że grasz Ty, a nie Twój brat, któremu np. udostępniłeś swoje konto w grze?

Synchronizacja dotyczy jednego konta i nijak nie da się aby to działało na zasadzie "połączonych dwóch kont". To że logujecie się z jednego PC nie oznacza, że współdzielicie także dane swoich kont, bo to tak jakby grać w LoLa i logować się na więcej niż jedno konto i tym samym posiadać championy wszystkich logujących się na twoim PC. Steam ma jeden folder z zapisanymi stanami gry i z tego ciągnie je na swój serwer (tj. synchronizuje) i widocznie nie da się mieć dwóch folderów ze stanami tych samych gier.

Stany gier są przechowywane w Moje Dokumenty więc możesz sam zobaczyć czy nie ma tam przypadkiem dwóch folderów z tą samą grą, bo jeżeli tak, to można skopiować save'y do siebie. Sprawdź to, chociaż przyznam, że dziwny to problem (albo raczej prośba o rozwiązanie). Może kombinowaliście coś z zakupioną grą na steam, gdzie ty masz spiraconą.

@Up Nie piracę gier ;x. Chodzi mi o to ,że kiedy zaloguję się na steam ze SWOJEGO konta użytkownika to nie mam sejwów z gier w które gram nadal na SWOIM koncie steam z tym,że na "użytkowniku" brata ;x.

Ponawiam pytanie - skąd system ma wiedzieć, że grasz Ty, a nie Twój brat? Steam nalicza statystyki w synchronizacji z kontem, na którym jest odpalona gra i nawet osobne konta w grze tego nie zmienią. Przelogowanie się na swojego Steama to 30 sekund roboty. W czym problem?

3 raz powtarzam : Nie chodzi o konto steam lecz o konto użytkownika na komputerze,albo ja coś źle piszę albo ktoś tu ma problemy z czytanie ze zrozumieniem :).

Chyba chodzi o to ze ma 2 konta w windowsie i 1 steam.

Nie znam się na Windowsie, więc wiele nie pomogę. Ale nie możesz po prostu grać na swoim koncie użytkownika? Przecież w każdej chwili możesz się przelogować.

Dokładnie :P

Niektóre gry obsługują zapisy w chmurze, ale nie wszystkie. Ta część, która tego nie robi, ma swoje zapisy na koncie danego użytkownika. Tutaj rodzi się problem. Gra jest zainstalowana na konkretnym dysku i jest dostępna dla wszystkich, ale podczas zapisywania gry z konkretnego użytkownika, save ląduje w innym miejscu.

Cześć Wam! :). Mam mały-duży problem ze Steamem,otóż na moim PC są dwa konta użytkowników,moje i brata. Kiedy gram w jakąś grę na Steam będąc na jego koncie platforma zapisuje postęp w grze tylko na jego "użytkowniku" a na moim pustki ;___;. Wiecie może jak to zmienić ?