Witam mam problem ze Steam ,ponieważ ktoś zna moje ID (nazwe użytkownika) i boje się ,że może wejść na konto.
Zwracam się do was czy w ogóle się da zmienić nazwe użytkownika?
Witam mam problem ze Steam ,ponieważ ktoś zna moje ID (nazwe użytkownika) i boje się ,że może wejść na konto.
nazwe chyba nie ale jak ci to konto ukradnie to można pisać do supportu(bądz przy przypomnieniu hasła)by konto odzyskać.Jeżeli na tym koncie miałeś jakieś gry z Cd-keyów to będziesz musiał bodajże jednego podać im i wtedy sprawdzą autentyczność.
A jak bym po takim czymś napisał do supportu to oni mogą mi zmienić ID?
Wiesz co to SteamGuard? Włącz go w ustawieniach konta. Jeśli ktoś będzie znał hasło to się nie zaloguje bo będzie musiał podać kod, który przyjdzie na e-mail.
SteamGuard mam zawsze włączone.
Jeżeli masz wł. to nie ma możliwości żeby osoba się włamała się na Twoje konto, chyba że zna wszystkie potrzebne informacje do poczty email.
Z resztą żeby zaprosić znajomego nie raz trzeba podać jego nazwę konta, bo nicki się powtarzają, więc nie wiem w czym widzisz problem...
Nie zna hasła na Steam, na pocztę, adres poczty... to nie ma takiej opcji żeby Ci się włamał.
Jeżeli masz wł. to nie ma możliwości żeby osoba się włamała się na Twoje konto, chyba że zna wszystkie potrzebne informacje do poczty email. Z resztą żeby zaprosić znajomego nie raz trzeba podać jego nazwę konta, bo nicki się powtarzają, więc nie wiem w czym widzisz problem...Nie zna hasła na Steam, na pocztę, adres poczty... to nie ma takiej opcji żeby Ci się włamał.
Chyba,że hacker z Anonka.