Problem ze sterami do karty graf

Witam, mam mały problem z owymi sterownikami. Po zmianie karty graficznej (na ati radeon 4850 silent cell) naturalnie zainstalowałem sterowniki, ale gdy chce np: oglądać filmik na YT na full screenie to po chwili się filmik zawiesza a przy tym komputer i nic nie można zrobić po za restartem (blue scrren'a nie ma).

Gry chodzą(chyba) normalnie. Chciałem przeinstalować wszystkie sterowniki tzn od płyty głównej, ale nie do końca wiem jakie ściągnąć (kiedyś je instalowałem, ale nie pamiętam jakie to były).

Sprzęt:

Motherboard - asus p5kpl

Karta graf - Gigabyte HD 4850 1GB SILENT CELL

Procesor - intel pentium dual cpu e2220 @ 2,4GHz

Nie wiem czy coś jeszcze jest potrzebne.

Z góry dziękuję.

Na poczatek:

Problem występuje tylko podczas oglądania filmików na yt?

Jakie temp procka grafiki masz w spoczynku i podczas oglądania yt?

Wgrany najnowszy flash player, java, directx, kodeki?

Jesli masz to wszystko wgrane to proponuje doszczętnie usunąć sterowniki nowej i starej karty graficznej jesli jakies pozostały i wgrać od nowa. Co do płyty głównej to gdzie masz cd? Poszukaj na necie sterowników jesli czegoś nie masz zainstalowanego.

Problem występował na każdym filmiku przy full screenie (obojętnie jaka strona). Temp cpu 45 reszta nie przekracza 37, wgrany najnowszy flash player, java, dx, co do kodeków to o ile pamiętam to też wgrywałem (zobacze jeszcze).

Stare stery od nvidy usunięte, przeinstalowywałem stery do radeona (najpierw usuwając aktualne).

Problem na chwilę obecną zniknął. Skożystałem z rady pewnego użytkownika, który napisał

Być może masz kartę graficzną, która nie wspiera akceleracji sprzętowej Flasha, a ta jest domyślnie włączona. Rozwiązanie, które zadziałało w moim przypadku to: 1. wejdź na stronę z filmem 2. uruchom film poczekaj chwilę i wciśnij pauzę 3. kliknij prawym klawiszem myszy --> powinno pojawić się menu 4. wybierz "ustawienia" (nie wybieraj "ustawienia globalne") 5. pojawi się menu; wybierz, w zależności od flash playera na stronie www, "monitor", "ekran", "wyświetlacz" itp. i odznacz "przyspieszenie sprzętowe", "akceleracja sprzętowa" itp. Powinno pomóc.

Ale wyczytałem też, że radeony 4xxx w zwyż wspierają akceleracje flasha, więc nie wiem jak to już jest.

Tez mam 4850 i z flashem mialem ten sam problem , to normalne przy tych kartach . Jednak u mnie po zainstalowaniu sterownikow 12-4 problem zniknal.

Skąd ściągnałeś sterowniki?

Sterowniki pobierałem z: http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/legacy/Pages/legacy-radeonaiw-xp.aspx

Dlatego ja kupuje nvidie a nie radeona.

Witam, mam mały problem z owymi sterownikami. Po zmianie karty graficznej (na ati radeon 4850 silent cell) naturalnie zainstalowałem sterowniki, ale gdy chce np: oglądać filmik na YT na full screenie to po chwili się filmik zawiesza a przy tym komputer i nic nie można zrobić po za restartem (blue scrren'a nie ma).

Gry chodzą(chyba) normalnie. Chciałem przeinstalować wszystkie sterowniki tzn od płyty głównej, ale nie do końca wiem jakie ściągnąć (kiedyś je instalowałem, ale nie pamiętam jakie to były).

Sprzęt:

Motherboard - asus p5kpl

Karta graf - Gigabyte HD 4850 1GB SILENT CELL

Procesor - intel pentium dual cpu e2220 @ 2,4GHz

Nie wiem czy coś jeszcze jest potrzebne.

Z góry dziękuję.