Problem ze sterowaniem postacią (wspinanie)

W TERĘ grałam jeszcze za czasów pay to play, ale dzisiaj po wielu miesiącach postanowiłam odświeżyć sobie ten tytuł. Pamiętam, że na początku gry przechodziło się krótki tutorial i walczyło z pierwszym bossem. Teraz jednak ten element został pominięty, bo nasza postać od razu ląduje w wiosce. Niestety na moim Archerze odbiło się to nader mocno, ponieważ przy jednej z pierwszych misji polegającej na wspięciu się na dużą wysokość i zerwaniu kwiatka, nie byłam w stanie zejść z urwiska. Nie pamiętam, jaki klawisz odpowiadał za to, by postać z powrotem weszła na "drabinkę". Byłabym wdzięczna za odpowiedź, bo trzeci raz bohatera nie mam zamiaru przez to zabijać.

To da się schodzić? Ja tam zawsze zeskakiwałem i zostawało mi 1 hp.

No wydaje mi się, że powinno to być możliwe. Za pierwszym razem skoczyłam, po odruchowo po grze w Aiona jestem przyzwyczajona do szybowania, ale szybko przekonałam się, że mój elf niestety latać nie potrafi.

Ściemniasz nic więcej. Po upadku z wysokości zostaje 1hp.

Tym samym klawiszem którym się wchodzi...czyli F? A jak nie działa to się skacze, niemożliwe jest to że upadek zabierze Ci całe hp.

Po zebraniu kwiatka można zejść z tej skały po kamieniach, które po zerwaniu są na lewo od nas nie tracąc hp... ale pewnie masz ten fragment już dawno za sobą :) poza tym, nie da się schodzić - trzeba skakać :)

Ściemniasz nic więcej. Po upadku z wysokości zostaje 1hp

Chodziło mi o to, że jak masz po takim upadku 1 hp i nie zdążysz się uleczyć, to jak zaatakuje cię pierwszy lepszy mob to do widzenia. Choć na tym etapie moby są jeszcze dosyć łagodne i nie atakują niesprowokowane.

F nie działa.

Dowiedziałam się jednak wszystkiego, więc temat można zamknąć :).

W TERĘ grałam jeszcze za czasów pay to play, ale dzisiaj po wielu miesiącach postanowiłam odświeżyć sobie ten tytuł. Pamiętam, że na początku gry przechodziło się krótki tutorial i walczyło z pierwszym bossem. Teraz jednak ten element został pominięty, bo nasza postać od razu ląduje w wiosce. Niestety na moim Archerze odbiło się to nader mocno, ponieważ przy jednej z pierwszych misji polegającej na wspięciu się na dużą wysokość i zerwaniu kwiatka, nie byłam w stanie zejść z urwiska. Nie pamiętam, jaki klawisz odpowiadał za to, by postać z powrotem weszła na "drabinkę". Byłabym wdzięczna za odpowiedź, bo trzeci raz bohatera nie mam zamiaru przez to zabijać.