Problem ze sterownikami do płyty głównej

witajcie, mam problem na nowym komputerze z instalacją sterowników do płyty głównej. otóż sterowniki są na płycie CD, a napędu optycznego w nowym komputerze brak, gdyż uznałem, że nie będzie potrzebny i zaoszczędzę te 50 zł. zresztą, kiedy ostatni raz używałem płyty CD w obecnych czasach panowania usb, to już nawet nie pamiętam. wszystkie porty USB w komputerze nie reagują ani na pendrive, ani na telefon, dostępu do sieci nie ma z powodu braku sterowników itd. komputer totalnie odcięty od świata, także ten... dlatego swoją prośbę o pomoc kieruję do was. moglibyście mi wskazać jakiś sposób żeby wrzucić te stery w nowy pc? z góry dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam.

.. a no i płyta gunwa to Asrock Z170 Extreme 4

.. i posiadam do tego dysk HDD oraz SSD

.. system seven x64

http://www.asrock.com/mb/Intel/Z170%20Extreme4/?cat=Download
Pobierasz i instalujesz.

Edit: Sprawdź w BIOS-ie czy aby na pewno masz włączone coś takiego jak USB Keyboard Support, USB Mouse Support, USB Dos Support oraz USB Legacy Support.

ale zaraz, jakby porty nie odpowiadały to byś tez nie mógł podłączyć myszki czy klawiatury.

Legacy USB Support: Auto

PS/2 Simulator: Enabled

Third Party USB 3.1 Controller: Enabled

XHCI Hand-off: Disabled

Mysz, klawiature i pendrive w UEFI widzi bezproblemowo, w windowsie już działa tylko mysz i klawiatura. Próbuje od wczoraj też zainstalować te sterowniki przy pomocy UEFI Easy Driver Installer, ale ten się wiesza co chwilę na różnych etapach pobierania. Także chyba po prostu pójdę kupić ten napęd...

Bardzo dziwna sprawa... jak chce ci sie kombinować możesz podłączyć inny dysk, albo swoj do kompa z dostępem do neta :). Ehhh te czasy kiedy się chodziło z dyskami, przestawiało zworki na slave :P

witajcie, mam problem na nowym komputerze z instalacją sterowników do płyty głównej. otóż sterowniki są na płycie CD, a napędu optycznego w nowym komputerze brak, gdyż uznałem, że nie będzie potrzebny i zaoszczędzę te 50 zł. zresztą, kiedy ostatni raz używałem płyty CD w obecnych czasach panowania usb, to już nawet nie pamiętam. wszystkie porty USB w komputerze nie reagują ani na pendrive, ani na telefon, dostępu do sieci nie ma z powodu braku sterowników itd. komputer totalnie odcięty od świata, także ten... dlatego swoją prośbę o pomoc kieruję do was. moglibyście mi wskazać jakiś sposób żeby wrzucić te stery w nowy pc? z góry dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam.

.. a no i płyta gunwa to Asrock Z170 Extreme 4

.. i posiadam do tego dysk HDD oraz SSD

.. system seven x64