Problem ze sterownikami(windows 8.1)

witam otóż mam taki problem, zainstalowałem dzisiaj windowsa 8.1 i nie mogę znaleźć odpowiednich do niego sterowników do karty graficznej (radeon hd 4650), dodam, że kiedy miałem 7, także musiałem znaleźć odpowiednią wersje , ponieważ te ze strony producenta nie działały, to znaczy, chodzi głównie o to, że nie ma rozdzielczości mojego monitora tj. 1440x900, siedze już nad tym 2 godziny i nie mogę tego zrobić, próbowałem już instalacje kilku wersji sterowników oraz manualną aktualizację sterów przez menedżera urządzeń, proszę o pomoc, ponieważ musze to dzisiaj skończyć a sam sobie nie poradze..

Nie, żebym bardzo się na tym znał, ale wydaje mi się, że karta jest po prostu za stara i nie ma sterowników do windowsa 8, ale mogę się mylić. Pod windowsa 7 do starych kart są jeszcze stery, ale nie są nawet oryginalnie pod windowsa 7 tylko pod vistę, a że chodzi też na 7 to inna sprawa. Jeśli ktoś mógłby potwierdzić, myślę że wątpliwości zostałyby rozwiane :)

sterowniki są, ponieważ kolega ma starszą kartę nvidii ale on znalazł sterowniki bez problemu, a na mojej karcie jak zawsze jakieś problemy, czytałem o tym i windows 8.1 obsłubuje tą karte, ale to nie o to chodzi, sęk w tym, że ten sam problem miałem na 7, ale jakimś cudem znalazłem odpowiednie sterowniki i miałem normalną roździelczość, a tutaj nie potrafie jej znaleźć..

Próbowałeś tego? http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy2&os=Windows%208%20-%2064

tak próbowałem na samym początku..

x32 bit / x64 bit?

x64.

witam otóż mam taki problem, zainstalowałem dzisiaj windowsa 8.1 i nie mogę znaleźć odpowiednich do niego sterowników do karty graficznej (radeon hd 4650), dodam, że kiedy miałem 7, także musiałem znaleźć odpowiednią wersje , ponieważ te ze strony producenta nie działały, to znaczy, chodzi głównie o to, że nie ma rozdzielczości mojego monitora tj. 1440x900, siedze już nad tym 2 godziny i nie mogę tego zrobić, próbowałem już instalacje kilku wersji sterowników oraz manualną aktualizację sterów przez menedżera urządzeń, proszę o pomoc, ponieważ musze to dzisiaj skończyć a sam sobie nie poradze..