Odświerzam go bo jak widze gdy taki muł wprowadza ludzi w błąd to mnie kurwica bierze...
Problem ze złożeniem komputera
DivumHerold - Ten Pan prawdopodobnie nie ma zielonego pojęcia o podzespołach komputera. Phenom o którym była mowa spokojnie udźwignie BF'a 3 na maksymalnych detalach w rozdziałce full hd (1920x1080p). Wszystko jest zależne od karty graficznej oraz kości RAM. Nie mówię tutaj oczywiście o nowych produkcjach typu: Watch_Dogs, ale Battlefield 3 na tym procesorze będzie hulał aż miło
On pociągnie większość nowych gier w full hd watch dogs tez da rade ale na ustawieniach srednich/wysokich napewno nie na ultra
Moje uwagi odnosiły się do całego zestawu za 2000 zł który był słaby.
Co do bf3:
Konfiguracja Phenom + Karty pokroju GTX 560 to nie więcej jak 50FPS w bf3 na fulla. Bardziej obstawiał bym na stabilne 40.
By gra chodziła płynnie musi mieć 60 klatek bez spadków.
I teraz pora na słowa prawdy :
Phenom nie nadaje się do kart 660 Ti i wyżej bo będzie zaniżał im wydajność o co najmniej 10 klatek.
Na dzień dzisiejszy 8gb jest optymalne. 6 to za mało
Polecanie ludziom sprzętu 3 generacje wstecz to certyfikat na bycie low.
Ale ty wiesz jakie ten procesor ma możliwości oc? mój jedzie ciągle na 4.0GHz a maksymalne stabilne taktowanie to 4.2. Taktowanie 4.0 w tych procesorach to norma, w takiej konfiguracji można włożyć spokojnie r9 280X i gwarantuje że ta karta się nie będzie nudzić
GTX660 ti można włożyć do tego procesora nawet i bez oc i spokojnie da rade
Elitek to radze zapoznac sie z tymi testami klik
W testach użyto 7970 wiec nic innego jak 280X, powiadasz że się nie nudzi?
Ja wrecz twierdze że śpi
I aby niebylo PCLab nie jest wyrocznia... ale jakiś tam pogląd daje.
Wiec prosze tu o Ultra niepisac jak 60klatek nie jest osiągane.
2500k podkręcisz do 5ghz. Fx 8350 do 5.5 Ghz i co ? Żaden z nich nie ma startu do i7 4960x z 3.6 ghz w single core preformance , nie wspominając już o zadaniach na Wszystkie rdzenie + Wątki .
Czasy GHZ się skończyły.
Phenom BYŁ ok. Teraz to stare dziadostwo.
Edit :
Dzięki Xardunek , wreszcie jakiś głos rozsądku...
A bo tutaj ostatnio mniej zaglądam... mimo wakacji to czasu mniej
Ale jak takie coś widzę to aż trudno się nie odezwać.
Tylko zauważ że w tym teście phenom działa na standardowych ustawieniach. A gra na ultra w fullhd chodzi na 30+ fps w grze która graficzne przewyższa każdą gre wymienioną w tym temacie po oc do 3.8-4.0 będzie stabilne 40-50fps więc wystarczy spokojnie
Niestety ale procesory amd zawsze były lepsze od intela w stosunku cena do wydajności ty porównujesz sprzęt który można kupić za 250zł do sprzętu który kosztuje grubo ponad 600 to tak jakby porównać malucha do bmw ...
A gry powoli zaczną korzystać z wielu wątków w procesorach więc na dłuższą mete kupowanie pentiuma to porażka z miejsca.
Czasy GHz się skończyły powiadasz? może dla nowych procesorów ale phenomy po oc dostawają niezłego kopa, ale niestety nie zauważy tego ktoś kto nigdy tego procesora nie używał.
Tutaj masz już testy po OC - klik
Dalej widzę że karta się nudzi... bo jest wstanie wygenerować większą ilość klatek ale procesor jej to uniemożliwia (bo to on dostaje zadyszki).
Pentium niekiedy wypada lepiej.. o i3 już niewspomnione.
Powiadasz zaczną korzystać ale żyjemy TERAZ czy w PRZYSZŁOŚCI?
Wracając do samego AMD kontra Intel (pod względem cenowym):
Mówisz że AMD takie tanie... już to nie raz pisałem ale niech ci będzie POWTÓRZE.
AMD poc OC takie super? OK ale:
Dobrą płyte
Chłodzenie
AMD
I co tobie wychodzi?
A no za to samo kupisz i5 + płytę (bez OC).
A wydajność wiadomo że lepsza, czyż nie?
P.S. Ale nie płacz w proponowanych zestawach zagoszczą też i AMDki, tylko będzie musiało mi się nudzić... a
Tak to jest , jak się w życiu miało jeden komputer a wiedzę czerpie się z portali randkowych.
Żal mi was trochę. Nigdy nie mieliście dobrego komputera by sobie porównać wydajności .
(to dla hejterów co napisali że się nie znam i jestem mułem:D )
Witam! Chciałbym złożyć nowy komputer ,który spokojnie udźwignie np. BF3(na wysokich/średnich ustawieniach bez "lagów"). Budżet jest dość ograniczony i wynosi on +- 2000 zł.