Problem ze złożeniem komputera

Witam! Chciałbym złożyć nowy komputer ,który spokojnie udźwignie np. BF3(na wysokich/średnich ustawieniach bez "lagów"). Budżet jest dość ograniczony i wynosi on +- 2000 zł. :mellow:

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/61795-propozycja-zestawow-komputerowych-czerwiec-2014/?view=findpost&p=458158

tutaj masz wszystko :)

Jaki z tych zestawów był by dobry pod "gejming"?

Ta strona nazywa się MMORPG.ORG.PL więc wszystko tutaj jest składane pod gry, chyba że ktoś poprosi o coś innego.

Więc wszystkie zestawy za 2000-2600 nie różnią sie prawie niczym?

Różnią się wydajnością. Pomiędzy każdym z tych zestawów zobaczysz różnicę w grach. Ta lista została stworzona w taki sposób, żeby każdy miał komputer o jak najlepszej wydajności w danej cenie. Na przykład zestaw za 2000 zł i 2200 zł różni się jedynie kartą graficzną, ale odczujesz różnicę w płynności. Jeśli chcesz komputer za około 2000 zł, a nie interesuje cię OC, to polecam ten za 2200 zł.

No między zestawem za 2000 a za 2600zł to jest różnica. Po pierwsze lepsza grafika, po drugie procek i zdecydowanie odczujesz różnice.

różnią się prawie wszystkim lepsze odrobinę grafiki, potem zasilacze bo mocniejsza grafika ciągną za sobą konieczność mocniejszego zasilacza, trochę mocniejszy procek itd.

Bierz zestaw na jaki cię stać w danej chwili, z tym że 8 giga ramu mysi być

http://olx.pl/oferta/komputer-pro-gamer-2013-CID99-ID5V171.html co myślicie o tym? Ponoć ma pociągnąć GTA V ;d

stanowczo nie...

http://olx.pl/oferta/komputer-pro-gamer-2013-CID99-ID5V171.html co myślicie o tym? Ponoć ma pociągnąć GTA V ;d

"Mam do sprzedania kompletny zestaw komputerowy dla gracza. Sprzęt uciągnie każdą najnowszą grę w rozdzielczości Full HD 1920 x 1080 na ultra detalach"

Uciągnie chyba na 5 Fps

i jeszcze chce za to 2k zł lol

Bardzo dziękuje za pomoc wiem już wszystko co chciałem wiedzieć.(TEMAT DO ZAMKNIĘCIA :D-zawsze chciałem to napisać)

DivumHerold prosze cie nie pisz jak nie masz o czymś pojęcia!

ten zestaw z tablicy za 2000zł się niby nie opłaca bo w tej cenie można złożyć zestaw na i5 ale on spokojnie uciągnie większość gier w full hd na ustawieniach wysokich 40-60fps. Za 1600zł taki zestaw się opłaca kupic.

Co do twoich wymagań proponował bym ci złożenie zestawu na phenom ii x4 955/965 z karta graficzną pokroju gtx 560 ti + 4gb ram(narazie więcej niż 6gb sie brac nie opłaca bo rzadna gra więcej nie wykorzystuje niz 3gb) zasialcz chieftec ctg 450 lub corsair vs450(nowych tych częsci już nie kupisz ale ten zestaw starczy spokojnie na 3 lata grania w full hd ) całość nie powinna cie wynieść ponad 1500zł a bf3/4 pojdzie spokojnie na wysokich w full hd to tylko taka alternatywa jakbyś nie chciał wydawać 2k tylko mniej :) bo po co płacić za coś czego się nie wykorzysta. Żeby nie było sam mam taki zestaw i wiem co potrafi :)

Edit. Tamten zestaw za 2k sie opłaca jak najbardziej! nie zauważyłem że tam jest do tego monitor i dysk ssd

Pewnie po to, aby za 2 lata jak konsole się dewsom może znudzą, to kolega będzie miał normalną platformę do rozbudowy, a nie starego amd i podstawkę, która w 2016 może wyjść z użycia.

DivumHerold prosze cie nie pisz jak nie masz o czymś pojęcia!ten zestaw z tablicy za 2000zł się niby nie opłaca bo w tej cenie można złożyć zestaw na i5 ale on spokojnie uciągnie większość gier w full hd na ustawieniach wysokich 40-60fps. Za 1600zł taki zestaw się opłaca kupic.Co do twoich wymagań proponował bym ci złożenie zestawu na phenom ii x4 955/965 z karta graficzną pokroju gtx 560 ti + 4gb ram(narazie więcej niż 6gb sie brac nie opłaca bo rzadna gra więcej nie wykorzystuje niz 3gb) zasialcz chieftec ctg 450 lub corsair vs450(nowych tych częsci już nie kupisz ale ten zestaw starczy spokojnie na 3 lata grania w full hd ) całość nie powinna cie wynieść ponad 1500zł a bf3/4 pojdzie spokojnie na wysokich w full hd to tylko taka alternatywa jakbyś nie chciał wydawać 2k tylko mniej bo po co płacić za coś czego się nie wykorzysta. Żeby nie było sam mam taki zestaw i wiem co potrafi Edit. Tamten zestaw za 2k sie opłaca jak najbardziej! nie zauważyłem że tam jest do tego monitor i dysk ssd

Przykro mi, ale stwierdzam że to ty nie masz pojęcia + wciskasz ludziom swoją ciemnotę i zabobony.

W 2016 roku to pojawią się conajmniej 3 nowe podstawki od intela :)

Amd niestety nie zmienia swoich podstawek co rok :)

A ten phenom radzi sobie w każdej grze co widać na wszystkich benchmarkach.

W 2016 roku to pojawią się conajmniej 3 nowe podstawki od intela Amd niestety nie zmienia swoich podstawek co rok A ten phenom radzi sobie w każdej grze co widać na wszystkich benchmarkach.

Phenom to był Kozak w 2009 - 2010

Teraz to jest syf i wodorosty

Na configuracji za 2000 zł zaprezentowanej wyżej :

BF3 Max detale 55 fps przy 1600 rozdziałce czyli o full Hd niema mowy (gra z 2012 roku )

Assasin na granicy płynności w ustawieniach Średnio wysokich,

Wszystko na Fulla to ty chyba widziałeś w Świecie Według Kiepskich (Mocny Full)

W 2016 roku to pojawią się conajmniej 3 nowe podstawki od intela Amd niestety nie zmienia swoich podstawek co rok A ten phenom radzi sobie w każdej grze co widać na wszystkich benchmarkach.

Phenom to był Kozak w 2009 - 2010

Teraz to jest syf i wodorosty

Na configuracji za 2000 zł zaprezentowanej wyżej :

BF3 Max detale 55 fps przy 1600 rozdziałce czyli o full Hd niema mowy (gra z 2012 roku )

Assasin na granicy płynności w ustawieniach Średnio wysokich,

Wszystko na Fulla to ty chyba widziałeś w Świecie Według Kiepskich (Mocny Full)

DivumHerold Przeczytaj to a potem grzecznie udaj się w strone swojego łóżka bo już po dobranocce.

Dziwne że na moim phenomie(bez oc) w połączeniu z gtx 560 ti bf3 max detale full hd i mam 40-60fps nigdy nie spadło mi poniżej 40. Po co się wypowiadasz jak nigdy tego procesora na oczy nie widziałeś ? A no tak fanboy intela :)

Phenom to był Kozak w 2009 - 2010 Teraz to jest syf i wodorosty Na configuracji za 2000 zł zaprezentowanej wyżej :BF3 Max detale 55 fps przy 1600 rozdziałce czyli o full Hd niema mowy (gra z 2012 roku )Assasin na granicy płynności w ustawieniach Średnio wysokich, Wszystko na Fulla to ty chyba widziałeś w Świecie Według Kiepskich (Mocny Full)

Z jakiej planety ty się wziąłeś? Chyba nigdy amd nie miałeś, poza tym w dużej mierze nie procesor decyduje o płynności gier, a karta graficzna i karty ram. Ty pewnie byś mu wcisnął jakiegoś intela za półtora kafla.

Temat poza tym od dłuższego czasu jest do zamknięcia, nie wiem po co go odświeżać.