Problem

Witam wszystkim mam pewien problem z logowaniem do GW2 za każdym razem gdy próbuje się zalogować wyskakuje mi takie coś http://imageshack.us/scaled/landing/831/beztytuueev.png . Na stronę mogę się normalnie zalogować, próbowałem już reinstalacji GW ale to nic nie dało. Może ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać z góry dziękuje :D

"Error 122 means your account has been disabled, possibly for being fraudulently purchased by an unauthorized vendor. Please contact the source of the purchase for more information."

źródło

Dzięki za odpowiedź :D tylko szkoda że po koncie 160 zł poszło się je**ć

mówiłem, że kupowanie gry w "dziwnych miejscach" prędzej czy później się będzie tak kończyć... mówiłem że kupowanie golda się tak będzie kończyć, mówiłem że używanie "dodatków dziwnej treści' będzie tak zakończone..

Nikt Ci niczego nie udowodni.. wiadomo tylko że konto Ci zablokowano... nie wiem czy nie chcesz kontaktować się z supportem bo nie znasz eng czy dlatego, że znasz konkretną przyczynę.

nie oceniam... stwierdzam co rozumiem przez twoją odpowiedź.

Przyczynę znam kupiłem puste konto bez żadnej postaci na allegro i właśnie z tego powodu nie wiem czy kontakt z suportem ma jakiś senes

a w ogóle logowałeś się na konto po zakupie czy nie...

Jeśli masz dane wszystkie .. tj dostęp do strony.. masz KEYA którym konto aktywowano - bez tego nawet się kont nie kupuje na żadnej aukcji czy stronie - to można zawsze spróbować...

Jeśli konto po zakupie było już "brudne", na stronie się zalogowałeś, wystawiłeś pozytywa itp tid ale po zassaniu gry na konto się nie zalogowałeś już to proponuję:

- kontakt z supportem w celu wyjaśnienia kiedy i z jakiej przyczyny konto zostało zablokowane - konkretnej przyczyny - bot, gold selling/buying, key illegal source. - maila w oryginale zachować dobrze by się nigdzie nie zapodział.

- po otrzymaniu takich informacji, jeśli blokada nastąpiła przed zakupem konta, kontakt z allegro i wytoczenie roszczenia w sprawie oszustwa i sprzedaniu czegoś co nie działa,

Wytoczenie "rozstrzenia" w sprawie oszustwa? Chyba roszczenie ewentualnie sprawy. W życiu nic nie osiągniesz na drodze sądowej ani przy pomocy policji.

Nigdy nie udowodni się ze to on,a może ty zbanowałeś konto i szukasz winnych. Odpuść...Było kupić nieużywaną a nie kombinować żeby oszczędzic kilka zł skoro i tak 90% sumy wydałeś.....Tym polacy sami się kaleczą....totalnym brakiem myślenia, chciwością i próbą zaoszczędzenia mimo że "coś" nowego jak te konto kosztuje niewiele więcej. Wydałeś 160zł na uzywane? Ja na stronie keye.pl widzę dwie edycje gw2: standard - 144,90zł i deluxe 179,90zł... do deluxe brakowało ci zaledwie 20zł a na standard zaosczędziłbyś 15zł....Skucha?!

Koleżka kiedyś zamówił głosniki za 210zł + przesyłka a dostał w paczce cegłe....2 miesiące chodził na komisariat i gówno osiągnął. Sprawa umorzona. Z allegro w sprawie odzyskania pieniędzy jakieś przekręcone emaile i nic.To własnie przez to stracił całkowitą wiarę w polskie prawo i cokolwiek co polskie i z polski. Co robi teraz? Jedne i te samo konto do lola opycha juz 5 raz i za każdym razem za kwotę powyżej 100zł. I co? Od kilku miesięcy robi tak - sprzedaje konto - jak tylko koleś wystawia pozytyw 1-3 dni hack. Seya i nic mu nie robią....Polska jego wykiwała tera on kiwa polske i popieram go

Fermi to, że ktoś jest nieudolny i nie umie załatwić sprawy jak należy to już nie problem policji... nie jedną sprawę rozwiązałem, nie jednego wyciućkałem z kasy za oszustwo i nie jeden siedzi za oszustwo czy włamanie, warunek - trzeba coś dać od siebie a nie liczyć na to, że wszyscy dookoła się zajmą sprawą za Ciebie.

I dlatego właśnie mówię o napisanie do supporta, dlaczego, z prostego względu, jeśli odpowiednio się zajmiesz sprawą dostanie informacji KIEDY - data - Za CO, zostało konto zablokowane. W takim wypadku nie będzie trudno udowodnić, że w dniu zakupu konto było już zablokowane, bo konto kupiono 24.10 a ban był 22.10. - dane do konta przekazane mailem, daty maila nie podrobisz. Daty przelewu też nie podrobisz.

UP - jedyne co mogłeś załatwić to sprawę w toalecie.....Koleś ewidetnie napisał głosniki uzywane działające, podał zdjęcia nie było mowy o pomyłce...a tu cegła...pzdr. A policja? Zwyczajnie go zbywała.....Jakby tak wszystkich ganiali w podobynch sprawach to by ludzi do tego od prawa było za mało. Niestety taki smutny kraj a co do tematu konta kolego w życiu nie odblokujesz. Nigdy nie slyszalem czy widzialem zeby zablokowane komus konto zostało odlblokowane. I radziłbym zapoznać się z regulaminem gw 2 DOKŁADNIE - zapewne handel kontami nie jest dozwolony;x

zzz to jest problem na większą skale w naszym państwie tzw ,,problemem 250zl'' Prokuratura nie ma czasu na ściganie takich pierdół gdzie kwota wynosi poniżej 250zł bo to mała szkodliwość czynu i co najwyżej grozi mu postępowanie dyscyplinarne bo to wykroczenie . Up jeśli kwota za głośniki wynosiłaby 251 zł można swobodnie iść na policje i zgłosić popełnienie przestępstwa wtedy choćby policji się nie chciało muszą rozwiązać ta sprawę . Tak działa nasze prawo niestety i jest to nagminnie wykorzystywane przez złodziei i oszustów którzy dobrze znają ten kruczek.

Co do GW2 nic tylko przepadła ci kasa jak napiszesz maila do supportu dostaniesz odpowiedz że klucz nie został zakupiony u autoryzowanego sprzedawcy wiec nawet nie masz co sie produkować . Jedyne co to możesz spróbować z allegro to załatwić cofnięcie przelewu jeśli sprawa jest świeża ..

Up - tymi 250zł to tez kolezka wspominał, iż nie mogą wytoczyć sprawy bo kwota nie przekroczyła 249zł (tak jakoś mówił). Czyli w naszym kraju można kraść do 250zł:) pzdr

Dreedzik konto kupiłem na początku września i wszystko chodziło, aż do piątku tydzień temu jak próbowałem się zalogować.

Witam wszystkim mam pewien problem z logowaniem do GW2 za każdym razem gdy próbuje się zalogować wyskakuje mi takie coś http://imageshack.us/scaled/landing/831/beztytuueev.png . Na stronę mogę się normalnie zalogować, próbowałem już reinstalacji GW ale to nic nie dało. Może ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać z góry dziękuje :D