Mam problem z uruchomieniem Tery jak włączam ikonem pojawia się ikona z play i znika nie chce mi się uruchomić proszę o pomoc �� !!!!
Problem
Witaj
Od czasu wprowdzenia patcha dużo osób ma problemy. Chyba pracują nad tym, sam nie mogę wejść do gry ale może Ci się uda jak zrobisz to:
1. launcher ppm myszki i włącz właściwości i wybierz zgodność a potem uruchom w trybie zgodności z 98/ME
2. jak nie działa wyżej sposób to usuń folder PROGRAMDATA w folderze Tera
Problem nie rozwiązany
A jednak znowu Błąd wyskakuje takiej treści Sorry, this application cannot run under a Virtual Macine oba juz przetestowałam sposoby

C:Program FilesTERA{PROGRAMDATA}TERAlauncherlive i usun 2 pliki PATCHMANIFEST
Nie, nadal ten sam błąd wyskakuje
Wirtualny system masz postwiony czy jak ? bo jest napisane czarno na białym że nie można to nie można. Chyba ze masz normalnie widnowsa na dysku zainstlowanego i wczesniej nie kombinowales z wirualnymi?
Nic nie kombinowałam jak mi sie zaistalowalam to przez jakis czas dzialalo wszystko jak wybralam inny server nagle wyskoczyło sie i jakis inny bład i od teamtej pory juz nie moge wlaczyc gry
Też tak miałem , nie mogłem nic zrobić żeby mi się włączyło, próbowałem wszystkiego i nie było rozwiązania; )
Po paru godzinach już mi działało więc może i tak będzie w tym przypadku.
Mi już od 2 dni nie działa
Ja nie gram od 4 dni nic nie pomaga, sam mam problem z virtual machine
dlatego pobieram Aiona
Możesz zrobić jeszcze to:
Delete your {PROGRAMDATA}-Folder, start the Launcher and click fast as hell on the Launcher Options and spam on "Repair" (when the Field is grey, it is no problem, spam it!).
May it need more as one try for success. When you got it, the Repair starts and you can log in. Now don't close the launcher and Play :s
Albo wejdź na forum tera europe i w Technical Support masz różne tematy i są tam opisane różne sposoby jak to naprawić, może Ci się uda
Problem z virtual machine wynika z ustawienia trybu zgodności. Jeżeli nie działa przycisk PLAY, można spróbować zsynchronizować system zegarowy z serwerem MS(klikacie zegar>czas z internetu...) *najlepiej po tym zabiegu jest się wylogować z konta w winsowsie badź zresetować komputer* i/lub zupdetować IE jeżeli ma się wersję niższą niż 8. Warto też wyłączyć wszystko przed odpaleniem launchera Tery, czasem są zgrzyty z innymi aplikacjami jak przeglądarka czy program do komunikacji głosowej lub nawet antywirus.
Leman jestem zielona w tych sprawach i nie mam pojęcia jak to zrobić
Wiem że to oczywiste, wręcz głupie ale wyłącz antywirusa jeśli masz jakiś darmowy crazy shit pokroju Avasta, sam w sobie nie jest zły, ale lubi świrować z grami, ja np. nie mogłem bez wyłączenia włączyć (masło maślane) uruchomić GW2.
Bozzzze mam juz dosc grania w Tera Codziennie cos sie dzieje. Wczoraj usunolem programdata i wszystko wszlo jak trzeba... Dzis nie moge odpalic tego czegos bo gdy naciskam play wyskakuje mi Sorry, this application cannot run under a Virtual Macinei. Nie pomaga zastosowanie 98 me ani usowanie program data... Cio mam robic pomuzcie... Denerwoje mnie juz ta gra
Pewnie masz Firewalla włączonego od windowsa. Jak oryginalny windows, to spróbuj go zaktualizować (Nigdy nie wiadomo). A jak nie to do sklepu i kup nowego.
Lub zgodność z XP. Co do lemana, zmień czas na Berlin/Paryż czy coś i powinno działać. Aktualizacja windowsa jeśli masz na Polskę ustawiony to czas się przywróci.
Lub reinstall gry może?
Witam mam problem z uruchomieniem gry Tera Online , problem polega na tym ze nic sie nie dzieje po kliknieciu Play
Możecie spróbować kliknąć przycisk pod "Play" czyli "Launcher Settings" i spróbować naprawić instalację. Jeśli to nie pomoże to można również pobrać od nowa (dużo ściągania wiem) lub czekać na jakiś patch.
Naprawa plików jak i przeinstalowanie samej gry nic nie dało pozostało mi czekać na jakiś patch
Witam mam problem z uruchomieniem gry Tera Online , problem polega na tym ze nic sie nie dzieje po kliknieciu Play
Synchronizuj czas systemowy z serwerem windowsa, zauktualizuj IE do wersji 8 jeżeli masz niższą, włącz tryb zgodności z win98 po czym włącz launchera, zamknij go i wyłącz tryb zgodności a na koniec włącz launchera ponowanie i spróbuj nacisnąć PLAY. Jeżeli to nie pomoże wyłącz na chwilę antywirusa, podobno niektóre wykrywają jakiegoś trojana.