Witam,
Dzisiaj zainstalowałem dysk SSD. Wszystko poszło ok, zainstalowałem system, sterowniki, antywirus, wszystko działało, ale teraz jest kilka problemów:
-kompozycje nie chcą mi się zmieniać i jak klikam na swoją zapisaną to i tak się nic nie zmienia i pozostaje z trybie 'Podstawowy Windows 7'. Nawet kliknięcie na te domyślne kompozycje systemu Aero nic nie daje. Zmieniają się tylko pulpity, ale nie paski.
-przeglądarka nie zapamiętuje stron tak jak powinna, zarówno w pasku jak i na stronie startowej, gdzie powinny zapisać się najczęściej używane strony(Chrome)
-system traktuje dysk HDD tak jak pendriva i przy włączeniu pokazuje mi okno wybierania jak otworzyć pliki, tak jak po włożeniu pendriva
-mam zainstalowany system na SSD i na HDD, ale komputer nie pyta o wybranie systemu podczas włączania(nie jest pewien czy powinien)
-pulpit otwiera się nie tylko z tym oknem od HDD, ale też z tabliczką 'Aby zastosować zmiany musisz uruchomić komputer ponownie', czy coś podobnego, nie przepisuję słowo w słowo. Tak sama tabliczka jak po edycji msconfig.
-system nie zapamiętuje ustawień, np. graficznych ustawień gier
-występują problemy z paskiem zadań, np nie wyświetla się godzina i data, a potem się jakby sam odświeża się cały pulpit i data i godzina wraca
-w Komputerze pojawił się jakiś dziwny dysk Zastrzeżone przez system(D:), 37 MB wolnych z 99.9 MB, jak wejdę w niego to nic tam nie ma
Z czasem pewnie znajdzie się więcej takich małych błędów.
System oryginalny Windows 7 Home Premium 64-bit Service Pack 1.
Płyta główna Gigabyte GA-H81M-HD3
Dysk SSD Crucial MX100 256 GB
Dysk HHD Seagate 1 TB
8 GB Ram
Intel i3-4150
R9 270x
Zasilacz SilentumPC Vero 500W
Według programu do testowania SSD wszystko jest w porządku i parametry są takie jakie powinny.
Jedyne co robiłem, to Fast Boot w Biosie żeby móc zrobić USB Support na Enabled, bo nie chciała mi działać myszka i klawiatura podczas instalacji systemu. Przed chwilą przywróciłem tam ustawienia domyślne ale nic to nie dało.
EDIT
Znalazłem też kolejny błąd. Gdy wciskam alt+x to zamiast literki która powinna się pojawić pojawia się jakaś siatka i pisze tam "Kliknij lewym przyciskiem myszy i przeciągnij aby wybrać obszar który chcesz wyciąć na zrzucie ekranu", kompletnie nie wiem co to jest i nigdy czegoś takiego nie widziałem.