Problemy w grach

Witam,

ostatnio z moim laptopem dzieje się coś dziwnego. Otóż jakiś czas temu oddałem go do naprawy, bo się przegrzewał. Zmienili mi pastę, przeczyścili, przeskanowali. Już się nie przegrzewa.

I w tym momencie zaczyna się problem. W większości gier mam low fps-y, przycinki w miejscach akcji. W grach, w których wcześniej wszystko było OK. Te gry to na przykład; Maple Story, LoL, Cube World, WoT, czy nawet Dofus.

Sterowniki są oka, teraz dysk defragmentuję, nie wiem jeszcze, co mogę zrobić.

Proszę o pomoc :)

aaaaaaa, o specyfikacji zapomniałem

Packard bell TSX66HR

- i5-2410M,

- RAM: 4 GB

- dysk 500 GB

- grafika GT540M, 2 GB

- 15,6”

- Win 7, 64-bit

Sprawdź w BIOS czy czasem nie przestawili napięcia na procku, co może być powodem że się nie przegrzewa ;)

Na pewno nie to, bo gościa znam osobiście i by mi powiedział, jakby coś takiego zrobił.

Jeśli masz windows 8 przeinstaluj na windows 7. Jak już masz wgrany system operacyjny to masz wszystkie wgrane sterowniki od producenta ?. (Wiesz piszę to każdemu ale przeskanuj malwarebytes ani malware). Niby mój kumpel ma dobrego antywirusa a mu znalazło 180 syfów.

Witam,

ostatnio z moim laptopem dzieje się coś dziwnego. Otóż jakiś czas temu oddałem go do naprawy, bo się przegrzewał. Zmienili mi pastę, przeczyścili, przeskanowali. Już się nie przegrzewa.

I w tym momencie zaczyna się problem. W większości gier mam low fps-y, przycinki w miejscach akcji. W grach, w których wcześniej wszystko było OK. Te gry to na przykład; Maple Story, LoL, Cube World, WoT, czy nawet Dofus.

Sterowniki są oka, teraz dysk defragmentuję, nie wiem jeszcze, co mogę zrobić.

Proszę o pomoc :)

aaaaaaa, o specyfikacji zapomniałem

Packard bell TSX66HR

- i5-2410M,

- RAM: 4 GB

- dysk 500 GB

- grafika GT540M, 2 GB

- 15,6”

- Win 7, 64-bit