Problemy z grami

Witam.

Mam trochę głupi problem,a raczej dziwny:) mianowicie po uruchomieniu komputera załączę sobie np: filmik na yt,czy gdziekolwiek,po załączeniu filmiku wyłączam go i załaczam jakąś grę powiedzmy rift,czy jakakolwiek inna chociaż najbardziej jest to widoczne własnie w rifcie,pojawiają się rozne bugi z teksturami poniżej screen jak to mniejwięcej wygląda w rifcie:

beztytuu1ah.jpg

w B:BC2 np trawa zamiast zielona robi się czarna^^.

Po zrestartowaniu komputera,jeśli po restarcie nie uruchomię jakiegoś filmiku online to wszystko jest ok^^.

Może ktoś wie czym to może być spowodowane?.

Na początek zaktualizuj sterowniki karty graficznej. Jak nie pomoże, pożycz od kogoś inną kartę graficzną i sprawdź czy na niej będzie normalnie działać, jesli tak to grafika do kosza (lub do serwisu...).

No własnie tylko problem z tym ze ta karta ma 3 miesiące,była oddawana na gwarancje ponieważ pojawiały się artefakty tydzień temu już ja oddali powinno być wszystko ok,

a tu się pojawiają problemy z grafiką jeśli załacze filmik na YT:),sterowniki są najnowsze z strony nvidi.

Karta to Gtx 460

Te problemy pojawiają się tylko po uruchomieniu filmik np: na YT testowałem to uruchamiając grę w oknie,gdy wszystko jest ok uruchomiłem filmik z yt, ten się jeszcze dobrze nie wczytał bum pojawia się to co widać na screnie.

Może to wina samej przeglądarki?

To że była niedawno na naprawie gwarancyjnej, nic nie znaczy. Dalej może coś być z nią nie tak.

Spróbuj z inną kartą, to pozwoli zdiagnozować, czy jest to wina grafiki, czy czegoś innego.

Musi być coś z kartą, jeśli masz na gwarancji powinni ją zamienić na nową.

A po wszystkim zostaje piekarnik...

podkrecales ta karte? to nie jest wina sterownikow, karta moze sie grzac (moze sie smazyc ram na niej albo procek), moze byc tez ze taktowanie ma zbyt wysokie, sprawdz temperatury, sprobuj zmniejszyc jej taktowanie. artefakty widoczne jak byk.

no chyba ze ma ustawienia fabryczne ale wczesniej byla za mocno podkrecana bo jesli tak to karta na smietnik. a jesli nie byla podkrecana to juz wada fabryczna

A po wszystkim zostaje piekarnik...

Niestety ma rację chyba że chcesz aby skończyła sie gwarancja.

Tak jak wyzej Pierwsze co to napewno sprawdzenie sterownikow jak juz sciagasz to tylko i wylącznie stabilne wersje wersje Beta dosc czesto maja podobne problemy 2 sprawa odpal Furmarka Program do wygrzewania karty i ustaw opcje na burn i zobacz po 2min ile stopni bedzie miala karta jezeli bedzie ok 60+ wylaczasz włacz Xtreme-burn i sprawdz jaka Temperatura jezeli bedzie powyzej 90 stopni to bedzie znak ze chłodzenie cos nie halo spalenia lub uszkodzenia w przypadku testowania nie masz co sie bac karta jezeli osiągnie zbyt duzą Temperature sama zacznie obnizac Taktowanie na karcie ja Powiem na swoim przykładzie jako ze uzywam kart AMD po zainstalowaniu najnowszych sterownikow mam bardzo podobne problemy podczas przeglądania Filmikow na YT jezeli dostajesz takie artefakty podczas ogladania klikasz prawym> Ustawienia i wyłacz przyspieszenie sprzetowe

Ja już własnie pisałem ze karta tydzień temu przyszła z gwarancji bo własnie pojawiały się artefakty,czy to może znaczyć ze trzymali kartę 2 tygodnie i nic nie naprawili.

Karta się nie grzeje ma bardzo dobre chłodzenie WindForce 2X,w spoczynku góra 30stopni,podczas gry np: Crysis 2 - 52 stopnie góra,furmark 60-65.

Podkręcana nigdy nie była,jest tylko firmowo podkręcona,wersja od gigabyte'a.

Nic idę podłączyć moją starą kartę i zobaczę czy dzieje się to samo.

Wiesz co do trzymania 2 tyg i nic nie robienia wcale bym sie nie zdziwił zdarzają sie i tak przypadki co do grzania faktycznie Temperatura dobra nawet bardzo ; ) Czy robiles moze formata całego systemu i po tym sprawdzałes czy dzieje sie to samo ? miales w tym pc jeszcze jakies inne karty graficzne mam na mysli te ktore były przed tym GF? były na nich jakies problemy czy cos? czy dopiero na tej karcie sie zaczeły?

A więc podłączyłem stara kartę i nic sie nie działo wszystko było ok,teraz podłączyłem nową i znowu to samo:/.

@Seeppuku Moja stara karta to Geforce 8600gt 512mb ddr3,przez 3 lata mi słyzyła i nie sprawiała problemów.

Ostatnio mi już nie wystarczała i postanowiłem kupić nową,wybór padł na Gigabyte GeForce GTX 460 OC 768mb,no i zaczeły się moja problemy ale jak już pisałem karta była na gwarancji,po 2 tygodniach wróciła i dalej to samo...,trzeba dodać ze przy zakupie nowej karty musiałem kupić nowy zasilacz,a ze byłem trochę głupi to zdałem się na panów w sklepie w doradzie zasilacza,doradzili mi Modecom Hedy 600W niby miał wystarczyć,tylko ze ja się obawiam ze to własnie może być wina tego zasilacza który ma 600W

lecz na lini 12V posiada 385W co może nie wystarczać dla nowej karty i z tego się biorą moje problemy.

Jak sądzicie?:).

Hmm Zasilacz powinnien dawac spokojnie rade tak mi sie wydaje ja na dana chwile mam Radeona 5850 i zasilacz 500W i nie mam zadnych problemow na 2 raz lepiej popytac po forach gdzie ludzie znajac sie na sprzęcie i doradzą jak najlepiej. Niestety wiadomo ze w sklepie wcisną Ci byle jaki zasilacz byle zeby tylko sprzedac. Hmm a probowales np podlączyc karte u jakiegos znajomego i sprawdzic jak dziala czy sa tez artefakty ?

No własnie tu tez jest problem albo mają za słabe zasilacze i bał bym się podłaczyć te kartę pod to:),lub mają chłodzenie wodne i dużo roboty z podłaczaniem by było.

Nic wygląda na to ze jednak będe musiał znowu ją na gwarancje oddać,jeśli to nie pomoże to kupić jakiś markowy zasilacz.

Dzięki za pomoc.

Tak naprawde to z chłodzeniem wodnym nie ma tak duzo roboty chyba ze nie miales stycznosci nigdy z tym to moze byc troche zawiłe na początku a co do Oddawania na Gwarancje to najlepiej wyjasnij im jakie są problemy czegos juz probowales co sprawdzales itp Jak by co to wal na PM cu ; )

Witam.

Mam trochę głupi problem,a raczej dziwny:) mianowicie po uruchomieniu komputera załączę sobie np: filmik na yt,czy gdziekolwiek,po załączeniu filmiku wyłączam go i załaczam jakąś grę powiedzmy rift,czy jakakolwiek inna chociaż najbardziej jest to widoczne własnie w rifcie,pojawiają się rozne bugi z teksturami poniżej screen jak to mniejwięcej wygląda w rifcie:

beztytuu1ah.jpg

w B:BC2 np trawa zamiast zielona robi się czarna^^.

Po zrestartowaniu komputera,jeśli po restarcie nie uruchomię jakiegoś filmiku online to wszystko jest ok^^.

Może ktoś wie czym to może być spowodowane?.