Problemy z internetem

Witam wszystkich chciałbym się z wami podzielić moim problemem może wy pomożecie mi go rozwiązać,rozchodzi się o to ze mam już bardzo długo problemy z internetem mam 10mb/s od firmy Stream i mój problem polega na tym ze bardzo często tego internetu własnie brakuje co chwile nie mam do niego dostępu pisze mi ze nie ma połączenia itd posiadam od nich jakieś pudło małe chyba modem na ta mówią i z racji ze mamy 2 komputery w pokoju, mój i mojego brata,mamy także router i teraz moje pytanie:czy wiecie czy problem może być w routerze i modemie jeżeli tak to proszę o jakieś rady co mogę zrobić z tym fantem i drugie pytanie jeżeli mam umowę z tymi dzikusami na rok czy mogę w jakiś sposób ta umowę anulować czy cokolwiek z nią zrobić.Z góry dziękuje za pomoc i proszę niech odpisują tu tylko osoby które maja jakiekolwiek doświadczenie z takimi problemami.

1 może to być winna jak jest brak łącza najczęsciej jest to spowodowane zbyt dużą ilością użytkowników tego neta

2.może to byc wina twojej karty bezprzewodowej chyba że przez kabel na dwa kompy to trzeba sprubować dać reset routera

3.Jest to młoda firma która idzie na ilość a nie na jakość !! znam pewną taką firmę

Zadzwoń do firmy co sie bedziesz meczył..ew. zmień w routerze kanał moze cos to zmieni..?

Dzwoniłem nie raz kolego jak już nawet w nerwach byłem i krzyczałem na babę powiedziała mi żebym pisał pismo do Krakowa do ich głównej siedziby... czy ta zmiana kanału może pomoc? jeżeli tak to niech ktoś jeszcze wypowie się na ten temat

Mi to wygląda na problem z dostawcą internetu.

Umowę powinno być o tyle łatwo rozwiązać, że firma nie spełnia tego do czego zobowiązała się w tej umowie - czyli do dostarczenia stałego połączenia z internetem.

Miałem ten sam problem, wystarczy trochę pogrozić dostawcy internetu a i może ci 15mb na sec załatwi kto wie ^.^

Miałem ten sam problem, wystarczy trochę pogrozić dostawcy internetu a i może ci 15mb na sec załatwi kto wie ^.^

Groziłem im nie raz,krzyczałem nawet bluzgałem zawsze kobieta ze ,,spokojnym" głosem odpowiada proszę pisać pismo do Krakowa, jeżeli wina jest w routerze lub modemie to w jakie inny sposób niż reset mogę go naprawić?

Cześć to znowu ja pisze odświeżając temat i tez z powodu że dziś wyskoczył mi nowy dziwny błąd jak grałem w kabod online w danym momencie net mi padł i kiedy diagnozowałem problem wyskoczył mi taki komunikat ,,karta sieciowa-połączenie lokalne nie ma poprawnej konfiguracji protokołu IP" czy muszę teraz kupić nowa kartę czy muszę to jakoś konfigurować? Dzięki za pomoc :)

Witam wszystkich chciałbym się z wami podzielić moim problemem może wy pomożecie mi go rozwiązać,rozchodzi się o to ze mam już bardzo długo problemy z internetem mam 10mb/s od firmy Stream i mój problem polega na tym ze bardzo często tego internetu własnie brakuje co chwile nie mam do niego dostępu pisze mi ze nie ma połączenia itd posiadam od nich jakieś pudło małe chyba modem na ta mówią i z racji ze mamy 2 komputery w pokoju, mój i mojego brata,mamy także router i teraz moje pytanie:czy wiecie czy problem może być w routerze i modemie jeżeli tak to proszę o jakieś rady co mogę zrobić z tym fantem i drugie pytanie jeżeli mam umowę z tymi dzikusami na rok czy mogę w jakiś sposób ta umowę anulować czy cokolwiek z nią zrobić.Z góry dziękuje za pomoc i proszę niech odpisują tu tylko osoby które maja jakiekolwiek doświadczenie z takimi problemami.