Witam, wczoraj podczas gry w overwatch, gra nagle wcięła się, kolory dziwnie się zmieniły, rozmazało się. Słyszałem tylko wcinające się dźwięki, aż nagle wszystko się wcięło i musiałem zrestartować komputer. Potem wszystko było dobrze, aż do dzisiaj kiedy to stało się to samo jeszcze raz, po resecie komputera myślałem, że to może nie zaktualizowane sterowniki. Pobrałem i nagle komp się wyłączył. Włączyć się już nie dało, jak tylko się włączał to po paru nastu sekundach się albo wyłączał, albo obraz się wyłączał, monitor wchodził w stan uśpienia(jakby nie był do niczego podłączony). Myślałem, że to coś z sterownikami, więc wszedłem przez system awaryjny(tam wszystko działa z kartą, tylko wiadomo, wygląda jak gówno) i usunąłem wszystko związane z nvidią, sterowniki, geforce expierience i w ogóle. Włączył się, jednak bez sterowników, pobrałem je odnowa, zainstalowałem i przy restarcie systemu znów nie mogłem włączyć. Robiło się to co wcześniej, czyli albo cały komp się wyłączał, albo obraz. Pomyślałem, że zrobię restart systemu, tzn wszystko wróci do stanu z czystej instalacji, tylko moja pliki zostaną. Niestety, gdy resetowanie systemu już przechodzi to sama instalacja przerywa się poprzez samoczynny restart komputera, po czym dostaję informacje, że instalacja się nie powiodła i wszystkie zmiany zostają wycofane. Komputer włącza się normalnie gdy odłączę kartę i podłączę się do karty zintegrowanej. Obawiam się najgorszego, coś musiało się spalić w karcie. Teraz zastanawiam się jaką kartę kupić, prosiłbym o pomoc.
Mój sprzęt to:
Procesor - Intel core i7-4770k 3,50GHz
RAM - 8GB
Zasilacz - Seasonic SSR-550RM 80plus gold
Chłodzenie mam takie bardzo duże, zapomniałem nazwy teraz. Jak będzie bardzo potrzebne to jakoś sprawdzę.
Karta graficzna - geforce gigabyte gtx 780 ti (nie działa poprawnie)
Gdyby czegoś brakował proszę pisać. Mam zamiar wydać tak max do 350 euro.
Dziękuję i pozdrawiam