Proc mobo i ram

Mam 700zł (maks 800zł z wysyłką) kieruje się ku podstawce LGA 1155 + jakaś budżetowa płyta i minimum 4GB ramu.

Interesują mnie oczywiście używki from allegro, konkretnie w co mogę celować z tym budżetem

co mam :

zasiłka CHIEFTEC APS-650C 80+ MODULARNY 650W

obudowa cooler master elite 331

dysk 640GB

monitor 22cale belinea o.display 6

chłodzenie scyth ninja 2 podstawka 775 (czytałem że da się założyć na lga 1155 za pomocą 4 calowych śrub) więc podkręcanie wchodzi jak najbardziej w grę

grafa Radek HD 7770 1GB

reszta idzie na sell

W single player nie gram interesują mnie gry mmo które wyjdą w tym roku, żeby znośnie sobie porać

W planach dokupienie dodatkowych 4GB, dysku ssd i zmiana grafy i ten zestawik już zostanie do mojej śmierci xD... póki co skupiam się na to co w temacie proc mobo i ram

OK tu nikt nie pomógł, czego ja się spodziewałem, jak nie ma tego na forum, żeby można było użyć i skopiować, tylko trzeba ruszyć głową to jest problem, a tak to wszyscy wielcy znafffcy :)

Poszperałem pooglądałem testy i w końcu stanęło na :

i5 2400

MSI B75MA-E33 USB 3.0

2x4GB 1600MHz

MSI GTX 660 TWIN FROZR III OC 2GB

zmieściłem się w 900zł :)

dzięki

OK tu nikt nie pomógł, czego ja się spodziewałem, jak nie ma tego na forum, żeby można było użyć i skopiować, tylko trzeba ruszyć głową to jest problem, a tak to wszyscy wielcy znafffcy Poszperałem pooglądałem testy i w końcu stanęło na :i5 2400MSI B75MA-E33 USB 3.0 2x4GB 1600MHzMSI GTX 660 TWIN FROZR III OC 2GBzmieściłem się w 900zł dzięki

bo nikomu nie chce się szperać w aukcjach allegro, za dużo roboty, w sklepie robisz cyk cyk i jest gicior, a na allegro szukać jak tam tysiące pozycji to za dużo czasu, także chill out bro.

i wygląda oka

Proc I5 2400 okazal sie padaka I to przez niego te problemy ze stabilnoscia i ramem nie potrzebnie tylko plyty zmienialem :( wiec kupuje nowki z wyzszej polki

Fx 8320 + plyta i chlodzenie 1200zl sie podkreci znaaacznie i na troche starczy szkooda ze tak sie zawiodlem na second hand :(

Mam 700zł (maks 800zł z wysyłką) kieruje się ku podstawce LGA 1155 + jakaś budżetowa płyta i minimum 4GB ramu.

Interesują mnie oczywiście używki from allegro, konkretnie w co mogę celować z tym budżetem

co mam :

zasiłka CHIEFTEC APS-650C 80+ MODULARNY 650W

obudowa cooler master elite 331

dysk 640GB

monitor 22cale belinea o.display 6

chłodzenie scyth ninja 2 podstawka 775 (czytałem że da się założyć na lga 1155 za pomocą 4 calowych śrub) więc podkręcanie wchodzi jak najbardziej w grę

grafa Radek HD 7770 1GB

reszta idzie na sell

W single player nie gram interesują mnie gry mmo które wyjdą w tym roku, żeby znośnie sobie porać

W planach dokupienie dodatkowych 4GB, dysku ssd i zmiana grafy i ten zestawik już zostanie do mojej śmierci xD... póki co skupiam się na to co w temacie proc mobo i ram