Siema, chcę kupić nowy procesor do swojego komputera tylko nie wiem czy owy procesor będzie kompatybilny. Mam na oku procesor AMD Phenom II X4 965 Black Edition. Posiadam płytę główną AsRock N68C-S UCC. Na stronie producenta płyty głównej w CPU Support List nie znalazłem wyżej wymienionego procesora... Mimo to gniazda do siebie pasują (AM3) Co o tym myślicie?
Procesor do płyty głównej
Płyta ma am2+ jeśli aktualizacja biosu pozwoli na instalację procesorów am3 to jak najbardziej.
http://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-n68c-s-ucc-geforce-7025-socket-am2-pcx-vga-dzw-lan-sata-raid-ddr2-ddr3-matx-n68c-s-ucc-313415/ tutaj masz dokładnie napisane. Płyta obsługuje procki od semprona po phenomy 4x.
Gniazdo procesora: Socket AM3
Poza tym pisze, że płyta główna obsługuje Phenom`my II x4 więc nie powinienem mieć problemów z zamontowaniem tego procesora, chyba, że się mylę.
Wszystko będzie śmigać
Raz piszesz, że będzie potrzebna aktualizacja BIOS'u a drugi raz piszesz, że wszystko będzie ok. Nie obędzie się bez aktualizacji tego biosu?
Po prostu w linku który Ci podałem w tytule jest AM2+ a w technikaliach am3... to mnie zmyliło. Spokojnie możesz kupować.
A co z aktualizacją biosu?
Siema, chcę kupić nowy procesor do swojego komputera tylko nie wiem czy owy procesor będzie kompatybilny. Mam na oku procesor AMD Phenom II X4 965 Black Edition. Posiadam płytę główną AsRock N68C-S UCC. Na stronie producenta płyty głównej w CPU Support List nie znalazłem wyżej wymienionego procesora... Mimo to gniazda do siebie pasują (AM3) Co o tym myślicie?