Procesor na socket 775 i pare pytan

Witam

Nieraz nie mam co robić więc składam sobie tam taki bardzo słaby komputer do oglądania filmów i grania w LoL'a

Aklutalnie posiadam:

4GB ddr2

Asus gt640

Gigabyte Ga-p31-ds3l socket 775

zasilacz 350w

I pare innych pierdół brakuje mi tylko procesora i mam pytanie jaki wybrać tak do 400zł zastanawiam się nad;

Intel core 2 duo e8400 czy intel core 2 quad q6600.

Bardziej brałbym tego quad bo 4rdzenia a u mnie na drugim komputerze lol czerpie z 4 na 8 rdzeni.

Inne pytanie czy tego q6600 podkręce na tej płycie do 3.2 oraz czy takie sprzęt uciągnoł by assasina IV bo niedawno go kupiłem a w domu 4 dni w tygodniu

i rzadko mam czas na granie.

Czy będe musiał zainstalować win7 64 bit żeby odpalić te 4gb ddr2 oraz jaka różnica niedzy ddr2 a ddr3?

plyta jest slaba do oc i ciezko powiedziec jak qc sie podkreci teoretycznie na stock napieciu powinien dobic do 3 ghz, ale zeby porzadnie go podkecic przydalaby sie dobra plyta p35 + mocniejszy zasilacz + lepsze chlodzenie

zeby system zobaczyl wiecej niz ok 3,2 gb pamieci potrzebny jest dowolny system 64 bitowy.

ja bym osobiscie wybral e8400 duzo wyzej sie kreci, nizsze tdp - bedzie szybszy od qc6600

to w takim razie na którym już podkreconym dostane więcej fps w LoL'u(czerpie z max 4 rdzeni)?

a co ja wrozka? na ile podkreca sie oba proce i ile da kazdy fpsow? wiecej da mocniejsza grafa !!!!!

przewage bedzie mial tanszy, tak czy siak e8400 ma lepsza wydajnosc pojedynczych rdzeni i bedzie szybszy.

dobra wroze: na twoim magicznym sprzecie przy procesorze e8400 (oc 4 ghz) lol bedzie mial 542,1 fps, a na q6600 (oc 3,4 ghz) lol bedzie mial 523 fps :P

wez sie walnij w czolo, nikt ci nie da jednoznacznej odpowiedzi: zalezy jak kazdy procek sie podkreci e8400 (spokojnie na dobrej plycie na 3,6 i zostaje zapas u kumpa, q6600 to dziad)- a tu niepewna zasilka, niewiadomo jakie pamieci, wykastrowany chipset. Wez dowolny procek + zaloz mocniejsza grafe :P, nikt z fusow wrozyc nie bedzie.

przepowiadam:

lepszy bedzie Q9550 :P

a znajde taki procek w jakimś sklepie internetowym ? ja nie musze mieć dokładnie tego q6600 i e8400

a co raczek nie ma zeby poszukac cos na 775 socketa? a co ja wrozka czy jeszcze sa w sprzedazy, napewno na rynku wtornym.

total lenistwo juz

Jakby było łatwo poszukać to sam bym to zrobił.

Ale wszystkie znane mi strony internetowe typu morele albo komputronik nie mają już procków na socket 775.

A z allegro nie kupie bo tam są biurowe sprzęty sprzedawano jako ponoć nowe.

Witam

Nieraz nie mam co robić więc składam sobie tam taki bardzo słaby komputer do oglądania filmów i grania w LoL'a

Aklutalnie posiadam:

4GB ddr2

Asus gt640

Gigabyte Ga-p31-ds3l socket 775

zasilacz 350w

I pare innych pierdół brakuje mi tylko procesora i mam pytanie jaki wybrać tak do 400zł zastanawiam się nad;

Intel core 2 duo e8400 czy intel core 2 quad q6600.

Bardziej brałbym tego quad bo 4rdzenia a u mnie na drugim komputerze lol czerpie z 4 na 8 rdzeni.

Inne pytanie czy tego q6600 podkręce na tej płycie do 3.2 oraz czy takie sprzęt uciągnoł by assasina IV bo niedawno go kupiłem a w domu 4 dni w tygodniu

i rzadko mam czas na granie.

Czy będe musiał zainstalować win7 64 bit żeby odpalić te 4gb ddr2 oraz jaka różnica niedzy ddr2 a ddr3?