Procesor/Zasilacz

Hej,

szukam Procesora oraz zasilacza, który by nadawał się do średnich (graficznie) gierek oraz żeby nie było to za drogie. Obecnie mam Intel Celeron G550 i zasilacz 400W. Co do procesora nie musi być bardzo dobry, zastawiałem się nad Intel i3 ale nie wiem czy to dobry wybór. Mógłbym kupić lepszy ale za bardzo nie mam kasy więc co powiecie o używanych procesorach? Opłaca się kupować używane? Jeśli opłaca się możecie podać jakiś procek używany. Jeśli chodzi o zasilacz to najlepiej żeby jego cena nie przekraczała 200-250 zł.

Ile masz na procka? Jaką masz płyte główną i kartę graficzną?

PS:Kolega niżej podał ci bardzo dobre zasiłki :)

Jeśli zasilacz XFX Core 450W, XFX Core 550W.

Natomiast procesor na jaką podstawke?? Ile masz do wydania??

a karta graficzna to gdzie? :D

PODAJ WSZYSTKO CO POSIADASZ

na co mu 450W i 550W. Sama 400W wystarcza do i5.

@UP A skąd mamy wiedzieć jakie ma inne komponenty? A zapasu nigdy mało na zasilaczu NIE MOŻNA oszczędzać.

Karta graficzna to GeForce 9800+

Płyta główna to GIGABYTE GA-H61M-S2PV

Myślałem żeby kupić intel i3 nowego za to 450zł ale patrze teraz na używane i są w miarę dobrym stanie po 90-200zł (lepsze procki). Więc jeśli możecie podajcie coś używanego, bo coś nie chce mi się wydawać 450zł na nowy. Cena za ten używany do 200zł (możecie podawać tańsze)

Zrób update BIOSu na tym procesorze i pomyśl nad i3 3generacji, chodzą do 500zł i mają 4wątki.

Tu masz najtańsza i3 z allegro i3 2100

Tańsze są pod inne sockety

Znalazłem taki procesor nada się?

Chciałeś i3 i zmieniłeś na G860?

W takiej sytuacja nawet bym nie wymieniał szkoda zachodu i kasy...

Hej,

szukam Procesora oraz zasilacza, który by nadawał się do średnich (graficznie) gierek oraz żeby nie było to za drogie. Obecnie mam Intel Celeron G550 i zasilacz 400W. Co do procesora nie musi być bardzo dobry, zastawiałem się nad Intel i3 ale nie wiem czy to dobry wybór. Mógłbym kupić lepszy ale za bardzo nie mam kasy więc co powiecie o używanych procesorach? Opłaca się kupować używane? Jeśli opłaca się możecie podać jakiś procek używany. Jeśli chodzi o zasilacz to najlepiej żeby jego cena nie przekraczała 200-250 zł.