Procesor

Czy uwazacie phenoma II x6 1100t 6x3.2 za dobry procek?Swojego phenoma 965 4x3.4 spalilem ^^ musze nowy kupic.Najlepszy mozliwy na am3 a fx wejdzie tylko fizycznie bo bios nie obsluzy go.W przerabianiu biosu mam paru znajomkow ktorzy dali rade by to zrobic ale chce stabilna maszynke miec;p Pytanie do doswiadczonych ppl nie do kupujacych sprzet w mediamarkcie wiec prosze nie robic offtopu:) Pytam rowniez tych ktorzy go posiadaja by sie pochwalili jego praca;]

wujek google się na ciebie obraził ? poszukaj sobie testów w necie i będziesz wiedział czy dobry procek

Recenzje sa stronnicze w wiekszosci, pytalem na innych forach to nikt nie posiadal ani nie mial stycznosci badz tez byl fanboyem drugiej strony barykady.Po to jest ten dzial by pisac miedzy innymi takie tematy wiec nie mow mi o google.

Duzo ludzi gada ze cos jest zle badz dobre nie widzac tego na oczy:) Ja na przyklad chce wiedziec czy boxowe chlodzenie daje rade czy jest takie jak w phenomach czterordzeniowych czytaj shit i znowu bede musial zmieniac za nie mala kase a ze zyje w Polsce to wole wiedziec wczesniej.

chłodzenie boxowe w 6 i 4 rdzeniowych phenomach jest identyczne więc licz się z zakupem nowego chłodzenia

ale jakie stronnicze recenzje, poszukaj sobie testów wydajności w cinebench, 3dmark itd. tego procka i będziesz wiedział na czym stoisz, a tutaj czego chcesz się o nim dowiedzieć, czy jest ładny ?

no generalnie juz sie czegos dowiedzialem czego w google bym pewnie nie znalazl.wydajnosc zapewne jest wyzsza niz w 4 rdzeniowce bo to tak naprawde ten sam proc co moj stary tylko z 2 rdzeniami wiecej. Lipa z tym chlodzeniem.Mogliby lepsze dawac a nie takie odkurzacze.Niestety moj scythe tez jest na skraju smierci wiec tak czy tak bede musial zmienic te chlodzenie.Ah jaka lipa, a najgorsze to ze w mojej okolicy jest tylko proline w ktorym tego procka nie sprzedaja;/

scyte... nie musisz kupować od razu całego chłodzenia, możesz ostro wyczyścić radiator, i zakupić tylko nowy wiatrak

Czy uwazacie phenoma II x6 1100t 6x3.2 za dobry procek?Swojego phenoma 965 4x3.4 spalilem ^^ musze nowy kupic.Najlepszy mozliwy na am3 a fx wejdzie tylko fizycznie bo bios nie obsluzy go.W przerabianiu biosu mam paru znajomkow ktorzy dali rade by to zrobic ale chce stabilna maszynke miec;p Pytanie do doswiadczonych ppl nie do kupujacych sprzet w mediamarkcie wiec prosze nie robic offtopu:) Pytam rowniez tych ktorzy go posiadaja by sie pochwalili jego praca;]