Procesor

Hej , chcialbym sie spytac profesionalistow :D poniewaz wydaje mi sie ze mam nawet dobrego kompa a tymczasem prawie zadna gra nie chodzi mi plynnie .

Mam 4GB RAMU.

Karte Graficzna nvidia geforce gt730 2GB

64x Windows 10

Intel cpu G540 2.50GHz

I tu moje pytanie . Co zmienic ?

Mysle nad kupnem procesora 4 rdzeniowego jakiegos , chociaz nie wiem czy to cos da .

Doradzcie , dzieki :/

To nie jest nawet dobry komputer tylko świetny komputer do pracy biurowej a gry nie powinny na tym wogóle działać tylko ten komputer odrazu powinien mieć samozapłon.... co do wymiany procesora. Nic to nie da. Cały komp do wymiany.

Hej , chcialbym sie spytac profesionalistow  poniewaz wydaje mi sie ze mam nawet dobrego kompa a tymczasem prawie zadna gra nie chodzi mi plynnie . 

Mam 4GB RAMU. 

64x Windows 10 

Intel cpu G540 2.50GHz

Mysle nad kupnem procesora 4 rdzeniowego jakiegos  , chociaz nie wiem czy to cos da . 

too pryma aprilis ?? z tekstem mam dobrego komputer??

A wiec tak cleronik z podstawka 1155 too seria ivy bridge wiec i5 2500 nowki juz nie kupisz , a na allegro uzywka chodza od 400 do 500 zl

inwestycja w karte jakas gamingowa too koszty powyzej kolejne 500 zl

Zasilacz nie wiem jaki ten twoj dobry komputer ma ale pewnie chinczyk noname ...

W bude too juz 100 pare zlotych boo obudowa by pomogla , w wygladzie tego "dobrego komputera"

Czyli mysle ze musialbys 1500 zl wydac na upgrade tego zloma i tylko ci zostaja ramy i plyta i dysk ze starego komputera ;p

No ale chodzi mi o slabsze gry , nie chce na nim grac w wiedzmina ani nawet blade&soul czy cos takiego

Panie Ferdku pan masz tu złom za 200 zł, daj pan pełną specyfikację komputera i budżet bo my nie prorocy.

No i daj jakieś tytuły gier w które chcesz grać :o

Zgadzam się. Ten komp się nie nadaje do grania w jakiekolwiek 3D. 2 rdzenie na procku karta za 250 zl nowa w sklepie. Na tym nie pograsz niestety.

PS. Która gra nie chodzi ci płynnie? Odpowiem Ci dlaczego jeśli podasz tytuł. Pozdro

Mam gorszy komputer, starsze gry płynnie chodzą a nowsze się scinają ;s Ogólnie to masz lipe przez procesor, natomiast nie wiem czy możesz nowszy kupić, czy to będzie jakoś współpracowało czy w ogóle będziesz mógł go zamontować ... Moim zdaniem to kupić część nowego komputera, czyli płyte główną podejrzewam że zasilacz też, przy okazji procesor, też nie wiem jaki twój ram ma DDR Karte graficzną byś se mógł przełożyć i może też ram ... Myślę że to by było dobre rozwiązanie.

Hej , chcialbym sie spytac profesionalistow :D poniewaz wydaje mi sie ze mam nawet dobrego kompa a tymczasem prawie zadna gra nie chodzi mi plynnie .

Mam 4GB RAMU.

64x Windows 10

Intel cpu G540 2.50GHz

Mysle nad kupnem procesora 4 rdzeniowego jakiegos , chociaz nie wiem czy to cos da .