Hej. Poszukuje jakiegoś darmowego programu do edycji filmików ( głównie gameplay'e ). Chciałbym żeby program był po polsku i żeby był w miarę łatwy do ogarnięcia ( sklejanie klipów, jakieś animacje, dodawanie tekstu itp. ). Nie oczekuje że będzie bardzo rozbudowany ale też nie chce żeby był jakoś bardzo okrojony- powiedzmy do użytku domowego i od czasu do czasu wrzucić coś na YT. Rozdzielczość filmików to full HD. Macie coś na oku ? Tyle tego jest i nie wiem co wybrać ;/ Dziękuje za pomoc !
Program do edycji filmików
Z darmowych nie ma żadnego sensownego, po w miarę niskiej cenie można wyłapać;
-Movavi i ich programy do obróbki filmów - mają ich kilka, ja osobiście najbardziej lubię Video Suite, niestety moja wersja (bodajże 11?) nie chciała działać na Win 10 więc zamienili mi ją na Video Editora, który moim zdaniem jest gorszy. Ogólnie te programy w pełnej wersji, ale nieco okrojonej często można dostać w PC Format (sama stąd go mam). Są w polskiej wersji językowej i są bardzo łatwe w obsłudze.
-Camtasia Studio 8 - swego czasu był darmowy serial kod na niego, ale czy nadal funkcjonuje to szczerze nie wiem. Aktualnie używam go, bo w moim Video Editorze od Movavi był problem z robieniem filmów full HD. Tylko jezyk angielski, ale obsługa nie jest skomplikowana.
Generalnie polecam właśnie rozejrzeć się ca tą Camtasia Studio 8, ma sporo opcji, które spełnią oczekiwania nawet średnio-profesjonalnego youtubera. Profesjonaliści oczywiście korzystają z Sony Vegas Movie Studio Pro Platinum (tak, dłuższej nazwy nie mieli)
Generalnie za darmowymi nawet się zbytnio nie oglądaj, sama bardzo długo szukałam jakiegoś w miarę zjadliwego i nie znalazłam, szkoda czasu i nerwów. Ewentualnie możesz korzystać ze zwykłego Movie Makera windowskiego, nie znajdziesz i tak lepszego darmowego odpowiednika.
Dziękuje Ci bardzo, sprawdze oba
Hej. Poszukuje jakiegoś darmowego programu do edycji filmików ( głównie gameplay'e ). Chciałbym żeby program był po polsku i żeby był w miarę łatwy do ogarnięcia ( sklejanie klipów, jakieś animacje, dodawanie tekstu itp. ). Nie oczekuje że będzie bardzo rozbudowany ale też nie chce żeby był jakoś bardzo okrojony- powiedzmy do użytku domowego i od czasu do czasu wrzucić coś na YT. Rozdzielczość filmików to full HD. Macie coś na oku ? Tyle tego jest i nie wiem co wybrać ;/ Dziękuje za pomoc !