Program do mierzenia ping

Czy jest jakiś prosty program albo cokolwiek innego, co pozwala na monitorowanie pingu? Nie chcę mi się siedzieć przez 4 godziny i klikać ciągle po jednym teście, potrzebuję coś co będzie działać np. w tle przez kilka godzin i później sobie będziemy mogli odczytać np. z wykresu w jakich momentach, ile razy ping nam się zwiększał i do jakiej wartości.

Ale co chcesz pingować? Jakąś stronę, serwer gry, swój router? Okresl się

W windowsie wchodzisz w "uruchom (run)" wpisujesz "cmd (command prompt)" w okienku które wyskoczy wpisujesz np "ping 8.8.8.8 -t" << ta opcja pinguje serwery google bez przerwy, będzie to cały czas mierzyło Twój ping.

Możesz też pobrać program "Ping tester", generuje Ci on automatycznie analizę po zakończeniu pomiaru, ustawiasz tam sobie co chcesz pingować, ile razy, co ile, kiedy itd

Tak, nazywa sie cmd i masz wbudowane w windowsie xD. Pingujesz komenda, np wymuszasz ping przez czas jednej godziny, i dopisujesz pare znaczkow by ci zapisalo to do notatnika i finito ;). Chociaz nie widze sensu w tym zbytniego. Po co ci przez x czasu? Jak ping jest taki sam (no chyba ze serwer ma zwieche ale to wtedy mozesz zwyczajnie spingowac. A tak to przez wiekszosc czasu nic ci nie pomoze a tylko zaszkodzi bo lacze zamula ;D

Chodzi o to, że mi się net pieprzy i mam pingi od 30ms do 200, 300, 800 a nawet kilku tysięcy momentami. Skacze jak popieprzone i mam wszędzie lagi, muszę wydrukować i im pokazać, ale nie będę siedział na speedteście w przeglądarce i czekał na odpowiedni moment aż akurat złapie wysoki ping. Chcę też wiedzieć, czy w jakichś konkretnych godzinach się to dzieje bo przecież nie gram ciągle.

Czy jest jakiś prosty program albo cokolwiek innego, co pozwala na monitorowanie pingu? Nie chcę mi się siedzieć przez 4 godziny i klikać ciągle po jednym teście, potrzebuję coś co będzie działać np. w tle przez kilka godzin i później sobie będziemy mogli odczytać np. z wykresu w jakich momentach, ile razy ping nam się zwiększał i do jakiej wartości.