Program do nagrywania

Siemka,

pewnie było już dużo tematów związanych z programami do nagrywania, ale w każdym razie, potrzebuję porady.

Szukam programu, którym można nagrywać to, co robimy na komputerze (tj. ma służyć do nagrywania gier), ale tak, żeby było słychać dźwięk z gry, w którą gram podczas nagrywania, i żeby nie było słychać odgłosów z zewnątrz (tak jak to jest np. w HyperCam3). Generalnie chodzi mi o prosty w obsłudze program do nagrywania, jakość nie ma znaczenia, no i żeby samo nagranie nie ważyło dużo (mam zamiar nagrywać 'filmy' po jakieś 4-5 minut). No i żeby nie obciążał zbytnio komputera podczas nagrywania. Poszukuję czegoś w stylu HC3 (z tym wyjątkiem, że na nagraniu słychać odgłosy z gry).Fraps i Camtasia odpada.

Z góry dzięki.

Mirilis action do nagrywania gry i Audacity do nagrywania głosu, jeżeli chcesz. To chyba najlepszy set do nagrywania.

A Bandicam. :rolleyes:

Action! zdecydowanie jest tutaj najlepszym wyborem. Ja i Wawrzyn używamy tego programu i jest naprawdę dobry. Trzeba go oczywiście zakupić ale wart jest każdej złotówki. Nie gubi klatek, nie gubi ostrości a pliki są naprawdę małe biorąc pod uwagę wcześniej katowanego Frapsa. Nie ma aktualnie lepszego softu do profesjonalnego nagrywania w bardzo przystępny i łatwy sposób.

Kurczę, zapomniałem dodać, żeby był darmowy ;x

Sprawdzę Bandicam, no i Mirilis Action, którego to używa mój kolega i też poleca, chociaż ma triala ;p

Siemka,

pewnie było już dużo tematów związanych z programami do nagrywania, ale w każdym razie, potrzebuję porady.

Szukam programu, którym można nagrywać to, co robimy na komputerze (tj. ma służyć do nagrywania gier), ale tak, żeby było słychać dźwięk z gry, w którą gram podczas nagrywania, i żeby nie było słychać odgłosów z zewnątrz (tak jak to jest np. w HyperCam3). Generalnie chodzi mi o prosty w obsłudze program do nagrywania, jakość nie ma znaczenia, no i żeby samo nagranie nie ważyło dużo (mam zamiar nagrywać 'filmy' po jakieś 4-5 minut). No i żeby nie obciążał zbytnio komputera podczas nagrywania. Poszukuję czegoś w stylu HC3 (z tym wyjątkiem, że na nagraniu słychać odgłosy z gry).Fraps i Camtasia odpada.

Z góry dzięki.