Program do obrabiania wokali

Witam

Czy są tutaj ludzie, którzy znają się na obróbce muzyki i wokali? Bardzo mnie zastanawia jakimi programami obrabia się głos muzykom, raperom i innym. Wielu z nich głos na żywo ma bardzo słaby, wręcz asłuchalny, ale w piosenkach jest to bardzo dobrze zrobione. Czy moglibyście mi podać w jakim programie się to robi i jak to zrobić? Programy mogą być płatne. Najlepiej jakieś łatwe w obsłudze.

Z góry dzięki

Bo jest różnica, kiedy człowiek spiewa na scenie, często lekko podpity, zmęczony, a kiedy spiewa na spokojnie w studiu, wyciszonym, kiedy to zwrotki można po prostu kleić.

Cubase + duuużo wtyczek VST, sporo wytwórni używa właśnie programów Steinberga(http://www.steinberg.net/en/home.html) Program jest drogi, ale do zabawy wystarczy jakikolwiek program na którym działają VST.

Witam

Czy są tutaj ludzie, którzy znają się na obróbce muzyki i wokali? Bardzo mnie zastanawia jakimi programami obrabia się głos muzykom, raperom i innym. Wielu z nich głos na żywo ma bardzo słaby, wręcz asłuchalny, ale w piosenkach jest to bardzo dobrze zrobione. Czy moglibyście mi podać w jakim programie się to robi i jak to zrobić? Programy mogą być płatne. Najlepiej jakieś łatwe w obsłudze.

Z góry dzięki