Program do obróbki filmów

Szukam programu który zastąpi mi Windowsowego. Nie musi być jakiś super profesjonalny, wystarczy żeby normalnie dało się z nim pracować. (na system Windows XP)

Funkcje które musi posiadać:

- Cięcie filmu na części

- Więcej niż 1 ścieżkę audio

- Za darmo (lub Arrrrrrr...)

- Sporo efektów przejścia

- Rendering do HD(720p wystarczy)

- Coś więcej niż zwykłe (tak jak jest w WMM) dodawanie napisów. Żeby dało się je np. przekręcić o 45 stopni itp.

Programy które używałem:

-Unlead VIdeo Studio 11 - Często się zawieszał i crashował

-Windows Movie Maker - J/W + Nie może sobie poradzić z najczęściej używanym formatem audio (mp3)

-Camtasia - Całkiem spoko, gdyby nie to że strasznie porąbany render filmu.

-AVS Video Editor - Średni program, wkurza wersja darmowa (a pełna wersja 230zł)

Jak sobie przypomnę to dopiszę więcej.

Polecę jak zawsze Magix Movie Edit Pro. Najnowszą wersje, bo:

-Cięcia są, możesz i pociąć film na milisekundy,

-audio ścieżek są 3 albo więcej (nie wiem ile na najnowszym ma, na 14 było 3)

-ARRR!

-Efektów dużo, nawet bardzo

-Jest

-Napisów masz całą stronę, możesz z tym robić co chcesz, kwestia wprawy i poznania programu. Fakt faktem nie jest łatwy, ale... dasz radę, widzę obeznanie jako takie masz.

Szukam programu który zastąpi mi Windowsowego. Nie musi być jakiś super profesjonalny, wystarczy żeby normalnie dało się z nim pracować. (na system Windows XP)

Funkcje które musi posiadać:

- Cięcie filmu na części

- Więcej niż 1 ścieżkę audio

- Za darmo (lub Arrrrrrr...)

- Sporo efektów przejścia

- Rendering do HD(720p wystarczy)

- Coś więcej niż zwykłe (tak jak jest w WMM) dodawanie napisów. Żeby dało się je np. przekręcić o 45 stopni itp.

Programy które używałem:

-Unlead VIdeo Studio 11 - Często się zawieszał i crashował

-Windows Movie Maker - J/W + Nie może sobie poradzić z najczęściej używanym formatem audio (mp3)

-Camtasia - Całkiem spoko, gdyby nie to że strasznie porąbany render filmu.

-AVS Video Editor - Średni program, wkurza wersja darmowa (a pełna wersja 230zł)

Jak sobie przypomnę to dopiszę więcej.