Program do ograniczenia Internetu w danych godzinach

Ohoho, tyle ustawiania, żebyś się nie narobił. Prawda jest taka, że konfiguracja dla większości to zmiana nazwy i hasła, a reszta możliwości to czarna magia, o jakim więc ustawianiu od nowa mówimy

Hahaha

Jeśli dla ciebie konfiguracja routera to zmiana nazwy i hasła, to nie mam pytań :lol::lol::lol:

Rozumiem, że wifi już nie konfigurujesz ? Nie zakładasz hasła na wifi i nie zmieniasz zabezpieczeń na WPA2-PSK ? Kanałów również nie zmieniasz, bo najlepiej zostawić na auto - tak ?

W sumie, to się nie dziwie dlaczego w mojej okolicy jest tak dużo niezabezpieczonych sieci wifi, bo jak widać konfiguracja routera to zmiana hasła.

A później tematy na forum "Dlaczego mam wysoki ping i nie mogę grać w lola ;("

Śmiej się śmiej, ale może czasem przestań i przeczytaj dokładnie co napisałem, bo nawet przez chwilę nie zasugerowałem, że dla mnie to jest konfiguracja, ale dla większości zmiana nazwy i hasła do sieci wifi to maksimum. Uważaj się za super pro, ja zarzuciłem Ci tylko suchym faktem, bo wiem jak dużo ludzi właśnie na tym kończy.

Zakończcie proszę ten offtop.

Ja tylko rzuciłem słowo najłatwiej i najprościej, a co użytkownik robi z komputerem to jego sprawa. Tak samo można obejść każdy program, jeśli ma się trochę w oleju w głowie. Tutaj się zgodzę nie powinno się jechać na fabrycznych ustawieniach wifi.

Calvex ma rację co do ustawień na ruterze, Nvminer dobrze pisze - reset wszystko wraca do fabrycznego ustawienia.

Więc jeśli mamy konto administratora, można ludkowi założyć zwyczajne konto (ograniczyć użytkowanie systemu, aby nie mógł nic instalować ani dogrywać). Za każdą zmianę w systemie prośba o podanie hasła administratora. Nałożyłbym kontrolę rodzicielską, tam jest funkcja ograniczenia naszego netu czasowo. Dodatkowo poblokował strony na które ma nie wchodzić, no i gotowe.

ps : Nvminer u mnie na livebox, przycisk reset resetuje ustawienia fabryczne. Tam gdzie godziny są wpisywane aby net chodził, to mi się nie zmieniło podczas resetu.

Większość oprogramowań + ustawień wewnątrz komputera można obejść niezależnie od tego jak się je ustawi...

Blokade na routerze można obejść na dwa sposoby:

Zresetować router do ustawień fabrycznych (zdarzało się to u mnie w pracy, jak poblokowałem ruch sieci na noc...)

Osobiście wyłączyć daną blokadę, ale jak wiadomo bez dostępu do routera może to być dość trudne...

Nie wiem kto wyżej napisał że najlepszym wyjściem będzie szczera rozmowa.

Super, popieram... ale z doświadczenia wiem, że najczęściej takie podejście to niewypał...

Tyle razy byłem zwyzywany niewiadomo od jakich "dziadów" za to, że odłączam internet komuś, mimo że to nie była moja decyzja (dostawałem polecenia od nauczycieli/profesorów/dyrekcji), a dopiero jak ktoś już tak pomieszkał z pół miesiąca z organiczeniami to przyszło mu do głowy, że jednak w polskiej kulturze występują pewne grzecznościowe zwroty.

Społeczeństwo nam chamieje, a szczególnie wtedy kiedy coś im się odbiera, więc sory...

Odbiegłem trochę od tematu, ale napisałem to dlatego, że załozyciel tematu ma też pewnego rodzaju problem z jednym takim "osobnikiem".

Witam. Jak w temacie szukam programu lub innego 'ustrojstwa' które by ograniczało przepustowość bądź całkowicie odłączało internet na laptopie/PC'cie. Chodzi mi o taki który by go np odłączał w danych godzinach np. 23-5 14-20 itd. Czy jest coś takiego? Wiem, że kiedyś używałem Benjamina czy jakoś tak, ale szukam może czegoś lepszego, a może czegoś podobnego.

Pozdrawiam