Program do przetwarzania filmików w FULL HD (1080p)

Witam. Kupiłem właśnie Monitor 24' i mam dostępną rodzielczość 1920 x 1080. Filmiki nagrywam frapsem i jest wszystko ok, ale kiedy przetwarzam filmik ( aby zmniejszyć ich rozmiar ) to w mojej Camtasi Studi mam tylko 2 możliwości. Wybieram zapis WEB, to mam rozdziałkę full hd, ale niestety bardzo słabą jakość. Mam też drugą opcję ale ona zapisuje w HD 720p, a nie w 1080p.

Czy znacie jakiś inny darmowy program do przetwarzania filmiku na FULL HD 1080p ?

Zwykły Windows Movie Maker to potrafi, w Camtasii też się da bo znajomy na tym robi, a tak to może Sony Vegas Pro

Sony Vegas Pro, tylko żeby umieć się nim posługiwać trzeba poczytać kilkanaście dobrych tutorialów...

W nim można wszystko, jak narazie jest najlepszym programem to edytowania filmów, filmików itp. itd.

Pobieram Sony Vegas Pro 9c. W Movie Maker mam tylko 720p w Camtasi to samo. Mam nadzieję, że w Sony Vegas Pro 9 będzie możliwość zapisania filmu w Full HD 1080p.

@ Up ja tylko chce zapisać filmik, nie z nim kombinować :D

Witam. Kupiłem właśnie Monitor 24' i mam dostępną rodzielczość 1920 x 1080. Filmiki nagrywam frapsem i jest wszystko ok, ale kiedy przetwarzam filmik ( aby zmniejszyć ich rozmiar ) to w mojej Camtasi Studi mam tylko 2 możliwości. Wybieram zapis WEB, to mam rozdziałkę full hd, ale niestety bardzo słabą jakość. Mam też drugą opcję ale ona zapisuje w HD 720p, a nie w 1080p.

Czy znacie jakiś inny darmowy program do przetwarzania filmiku na FULL HD 1080p ?