Program do robienia MMORPG

Szukam darmowych programów do robienia gier mmorpg w przeglądarce jak i z instalacją

Cześć.

Jeśli jeszcze nie wiesz, to na stronie głównej po prawej masz różne bannery ze stronami.

Tam masz: MMORPG Maker XB. :)

Podobny w używaniu jak RPGMaker. Sam kiedyś go używałem. Jak chcesz z niego korzystać,

wpierw znajdź sobie jakieś poradniki.

Przylała by się znajomość angielskiego, bo po polsku nie znajdziesz dużo.

Pozdrawiam, życzę szczęścia.

@EDIT: O kurde, to jest płatne :/ Sorka za posta.

Jak się da proszę o jego usunięcie w celu nie wprowadzenia w błąd innych. Pozdrawiam

Hero engine, jest niby darmowy ale musisz do nich napisać.

Ale bez znajomości któregokolwiek z języka programowania niewiele zrobisz.

@edit:

Zapomniałem dodać realm crafter, unity3d.

RPG Maker TO JEST PROGRAM DO TWORZENIA GIER. NIE JEST DO MMORPG. można stworzyć co najwyżej RPG.

Unity 3D.

Cry Engine 3 SDK

OGRE

Hero Engine

UDK

Można wymieniać ich jeszcze kilka(dziesiąt), jednak trzeba za mnie zapłacić ok. 1,5 - 2k Euro :P

Poza tym bez zgranego teamu oraz bez jakiejkolwiek wiedzy na temat Game Devu zrobić możesz jedynie małą, do niczego nie nadającą się mapkę;)

No walsnie. Jak chcesz sie pobawic, i zeby to potem fajnie wygladalo, musisz sobie zalatwic program niestety platny :(

Bo bawienie sie z darmowymi to tak tylko dla siebie.

@EDIT: No i podstawa jak wczesnie bylo powiedzone, to znajomosc jezyka obcego, najlepiej angielskiego, :lol:

Języki obce to jeszcze pikuś, bez obeznanego języków programowych nic nie zrobisz ciekawego!

Szukam darmowych programów do robienia gier mmorpg w przeglądarce jak i z instalacją