Szukam darmowych programów do robienia gier mmorpg w przeglądarce jak i z instalacją
Program do robienia MMORPG
Cześć.
Jeśli jeszcze nie wiesz, to na stronie głównej po prawej masz różne bannery ze stronami.
Tam masz: MMORPG Maker XB.
Podobny w używaniu jak RPGMaker. Sam kiedyś go używałem. Jak chcesz z niego korzystać,
wpierw znajdź sobie jakieś poradniki.
Przylała by się znajomość angielskiego, bo po polsku nie znajdziesz dużo.
Pozdrawiam, życzę szczęścia.
@EDIT: O kurde, to jest płatne :/ Sorka za posta.
Jak się da proszę o jego usunięcie w celu nie wprowadzenia w błąd innych. Pozdrawiam
Hero engine, jest niby darmowy ale musisz do nich napisać.
Ale bez znajomości któregokolwiek z języka programowania niewiele zrobisz.
@edit:
Zapomniałem dodać realm crafter, unity3d.
RPG Maker TO JEST PROGRAM DO TWORZENIA GIER. NIE JEST DO MMORPG. można stworzyć co najwyżej RPG.
Unity 3D.
Cry Engine 3 SDK
OGRE
Hero Engine
UDK
Można wymieniać ich jeszcze kilka(dziesiąt), jednak trzeba za mnie zapłacić ok. 1,5 - 2k Euro
Poza tym bez zgranego teamu oraz bez jakiejkolwiek wiedzy na temat Game Devu zrobić możesz jedynie małą, do niczego nie nadającą się mapkę
No walsnie. Jak chcesz sie pobawic, i zeby to potem fajnie wygladalo, musisz sobie zalatwic program niestety platny
Bo bawienie sie z darmowymi to tak tylko dla siebie.
@EDIT: No i podstawa jak wczesnie bylo powiedzone, to znajomosc jezyka obcego, najlepiej angielskiego,
Języki obce to jeszcze pikuś, bez obeznanego języków programowych nic nie zrobisz ciekawego!
Szukam darmowych programów do robienia gier mmorpg w przeglądarce jak i z instalacją