Program nagrywający filmiki

Witam szukam programu nagrywającego filmiki z gier nie musi on nagrywać głosu z gry :) I tak aby filmiki z byt dużo nie zajmowały po nagraniu i najlepiej jak by był darmowy :)

OBS i tyle w temacie ;p

Lepszy od Action'a, Fraps'a itp - testowałem.

Mało obciąża kompa, dobra jakoś nagrań + mała waga.

OBS albo Action. Osobiście używam tego drugiego i też mało obciąża kompa, ma dobrą jakość, małą wagę filmów. OBSa nie testowałem za bardzo do nagrywania, ale za to jest najlepszy jeżeli chodzi o streamowanie. Chociaż jak zależy ci na darmowce, to tylko OBS.

A ja kiedyś używałem takiego myku. Jak masz szmartfona to tam go podłączasz do komputera, pozniej programikiem ustawiało się żeby używał trybu kamery, włączałeś na telefonie nagrywanie a on nagrywał ci wszystko z monitora na dysk.

Bandican czy jakoś tak :P super program po Polsku i prosty w opsłudze.

Nie nagrywa w partach

Umożliwia nagrywanie w oknie o dostosowanej przez nas wielkości

I co najważniejsze nie obciąża sprzętu

A ja polecam frapsa :) U mnie najlepiej sie sprawował ;)

Frabs z tego co wiem nagrywa w partach , a i sprzęt jest strasznie obciążony więc jak ktoś ma troszkę lipny sprzęcior to program całkowicie odpada. Tym bardziej, że są jego lepsze odpowiedniki które nie dość, że mają funkcji więcej to i sprzętu nie obciążą

a ja polecam Camtasia 8

nagrywanie + edycja , wersja platna , 30 dni trial , dostepna w internecie oczywiscie , if you know what i mean

Bandicam jest słaby. Fraps nie nagrywa w częściach już od wielu update'ów i mocno obciąża kompa w porównaniu z innymi programami i pliki przez niego nagrane są tak wielkie, że jeżeli zależy ci na małej wielkości ngrań, to zakop i zapomnij gdzie zakopałeś myśl o Frapsie. Z Bandicamem miałem przez długie czasy problemy jak go używałem, bo często się gryzł z grami, z którymi inne programy miały problemy. Mała waga plików odbijała się też trochę na jakości. Poza tym Frapsem i Action też można nagrywać okna o dowolnej wielkości, więc nie rozumiem co to za argument ;p Obciążenia sprzętu są podobne w przypadku Bandi i Action, więc Action wydaje się być na chwilę obecną najlepszym programem do nagrywania i wiele osób to potwierdza :)

tylko i wyłącznie action! ;)

Testowałem obs, fraps, camtasia, dxtory, bandi cam i wiele innych.

Action best :)

Najlepiej niech autor sam sprawdzi co mu odpowiada, bo ile osób tyle odpowiedzi.

Ja dalej trzymam się OBS'a, mimo iż testowałem Action'a, Fraps'a, Bandicam'a.

Jedyna wada OBS'a to że nie jest tak intuicyjny jak inne programy (pewnie sporo osób dlatego z niego nie korzysta), ale nadrabia to funkcjonalnością.

Action fakt faktem jest dobrym programem ale znów gryzł mi się akurat z grą starsza i nie było sposobu by to ogarnąć więc bandicanem spróbowałem i też się gryzł ale dało rade to naprawić.

Bandi mi teraz pasi aktualnie, ale myślę, że jak bym miał nagrywać coś z nastawieniem na jakość to właśnie Action.

Wawrzyn - a dlatego wspomniałem o tym oknie itd bo post pisałem z zamiarem zaprezentowania w kilku słowach tego programu :D

a napisałeś coś takiego ( Z Bandicamem miałem przez długie czasy problemy jak go używałem, bo często się gryzł z grami, z którymi inne programy miały problemy )

Nie ogarniam :D ale chodzi o to , że action się nie gryzie z tymi grami co reszta programów tak?

Może powróce teraz do tego programu, ale jeszcze to przemyśle :P

Do nagrywania polecalbym MSI Afterburner, praktycznie nie obciaza kompa nagrywajac obraz w oryginalnej jakosci w 30 fps (gdzie przy Frapsie nawet na polowie rozdzialki potrafilem miec 5 fps w malo wymagajacych grach). Innych programow nie testowalem, ten mi sie spodobal :)

No Action nie gryzł mi się z żadną grą, a specjalnie zainstalowałem jedną grę, która działała mi na nerwy i sprawiała wieeeeelkie problemy przy nagrywaniu Bandim czy też FRAPSem, a było to Last Templar chyba. Tamte programy albo ścinały niemożliwie albo w ogóle nie wykrywały produkcji, a Action zero problemu. W sumie starszych (czyt. naprawdę starych) gier nie nagrywam i nie sprawdzam, więc nie wiem jak tam się Action sprawuje.

Ja również polecam MSI Afterburner, podczas nagrywania spada może o 1-2 klatki, także polecam. Nie pamiętam już jak jest z rozmiarem ale jest chyba mały :D

Witam szukam programu nagrywającego filmiki z gier nie musi on nagrywać głosu z gry :) I tak aby filmiki z byt dużo nie zajmowały po nagraniu i najlepiej jak by był darmowy :)