Program/strorna do tworzenia www

Witajcie, znacie może jakieś darmowe programy/stronki dzięki którym będę w stanie stworzyć własną stronkę www?

Nie potrzebuję żadnej zaawansowanej strony z pierdyliardem opcji i bajerów. Chodzi mi o prostą stronkę informacyjną.

Dodam, że nie umiem tworzyć stron www dlatego szukam jakiś programów w których będę w stanie graficznie zrobić sobie stronkę i wyeksportować ją na odpowiednią domenę :)

Blog/forum/portal? Od tego masz multum narzędzi, instalujesz tylko podstawkę. Np Wordpress pod bloga, php jakieś tam pod portal/forum etc. Tam też masz miliony darmowych motywów i nic więcej Ci nie potrzeba, nie musisz się zagłębiać w edytowanie czegokolwiek, bo wszystko bazowo jest.

Chcę zrobić coś podobnego do http://anime-eden.pl/

Prostą stronkę informacjami na temat projektów itd :)

No to Wordpress i szukasz pasującego Ci stylu~

OK, dzięki będę działał w takim razie :)

Czujcie moja dobroc i dobre checi - Artisteer

Hmm, mam pytanie. Da się modyfikować pliki FTP strony?

Chodzi mi o to, że zrobiłem sobie w pewnym programie stronkę wszystko ładnie działa ale przepadł mi projekt bo program niestety nie był oryginalny.

I teraz pytanie, zrobiłem stronkę [klik]

wyjąłem pliki FTP i czy da się teraz je otworzyć za pomocą innego programu aby je modyfikować, dodawać różne rzeczy itp? Zależy mi na graficznej metodzie ponieważ nie potrafię programować php itd.

Jeśli da się jakoś to zrobić byłbym wdzięczny za taką pomoc :/

Hmm, mam pytanie. Da się modyfikować pliki FTP strony?

Chodzi mi o to, że zrobiłem sobie w pewnym programie stronkę wszystko ładnie działa ale przepadł mi projekt bo program niestety nie był oryginalny.

I teraz pytanie, zrobiłem stronkę [klik]

wyjąłem pliki FTP i czy da się teraz je otworzyć za pomocą innego programu aby je modyfikować, dodawać różne rzeczy itp? Zależy mi na graficznej metodzie ponieważ nie potrafię programować php itd.

Jeśli da się jakoś to zrobić byłbym wdzięczny za taką pomoc :/

Nie da się. Web development od zawsze walczy z brakiem standardów szczególnie od strony reprezentacyjnej. Te wszystkie narzędzia drag&drop działają na swoich prymitywnych klockach i są nie zrozumiałe pomiędzy programami.

W normalnym toku powinieneś odpalić sobie server lokalnie https://www.apachefriends.org/download.html, zrobić wszystko od dechy do dechy i dopiero wtedy wrzucać na server główny.

Ogólnie servery dają możliwość połączenie się przez ssh, więc wszystkie terminalowe programy będą działać, ale to cie raczej nie ratuje.

Aha, czyli nie pozostaje mi nic innego jak stworzenie stronki od nowa w jakimś innym programie/stronie tak?

Aha, czyli nie pozostaje mi nic innego jak stworzenie stronki od nowa w jakimś innym programie/stronie tak?

Tak, ewentualnie możesz zatrudnić/namówić jakiegoś css'owego GURU, chociaż nie jedna osoba dostałaby wylewu od tego co te programu tworzą w kodzie. Jednym słowem dla profesjonalisty łatwiej zrobić od nowa niż poznawać kod programu od środka.

Niekoniecznie! Jezeli jestes w stanie i potrafisz poprostu edytuj kody strony. Tam mozesz wszystko, calkowicie zmienic design, funkcjonalnosci, tylko to byloby bardzo zagmatwane. Ktos kto potrafilby to zrobic, zrobilby nowa strone niz edytowal gotowac. Chyba, ze masz na mysli nie wielkie zmiany graficzne, funkcjonalne to mozna kombinowac.

Zalezy co chcesz osiagnac, taki wordpress np. oferuje miliony pluginow ktore zaspokoja oczekiwania wielu uzytkownikow.

Hmm faktycznie może i macie rację, z tym napisaniem od nowa ale właśnie chciał bym zrobić coś takiego jak jest prostego i przejrzystego, no może fajna byłaby jeszcze możliwość komentowania na stronie.

Ale i w drugiej kwestii również macie rację, ja się na tym nie znam i musiał bym kogoś "zatrudnić" aby ogarnął sprawę. Dzięki za pomoc w każdym razie będę coś działał w tym kierunku.

Pawlik kontynuuj strone, jezeli masz na to czas w miedzyczasie cos poprawiaj doawaj i sam nie nauczyc, nie trzeba nikogo zatrudniac. Samo rozumienie i edycja kodu jest prosta

Ja Ci polecam wgrać sobie wordpressa, potem wgrać jakiś gotowy szablon np. ten :)

https://smthemes.com/animepress/
 i po prostu po woli edytować go pod siebie, akurat to nie jest problem 

Wiesz co, ja nie szukam nic z fajerwerkami chodzi mi właśnie aby stronka wyglądała tak jak teraz tylko pododawać kilka ikonek, odnośników itd :):)

Ale kurde mam problem bo nie mogę z nią nic teraz zrobić a te wszystkie darmowe programy i strony do tworzenia www mają straszne ograniczenia.

możesz skorzystać z frame worków np. Bootstrap są fajne darmowe szablony ale żeby je wypełnić trzeba ogarniać chociaż trochę php, css itp

Witajcie, znacie może jakieś darmowe programy/stronki dzięki którym będę w stanie stworzyć własną stronkę www?

Nie potrzebuję żadnej zaawansowanej strony z pierdyliardem opcji i bajerów. Chodzi mi o prostą stronkę informacyjną.

Dodam, że nie umiem tworzyć stron www dlatego szukam jakiś programów w których będę w stanie graficznie zrobić sobie stronkę i wyeksportować ją na odpowiednią domenę :)