Programy do robienia filmów

Od kiedy ruszył profil na YouTube, coś natchnęło mnie abym nagrał jakiś filmik. Niestety próbowałem to zrobić na marne... używałem sporo różnych programów a te które pamiętam to Fraps i coś z Cam czy coś takiego. Już dokładnie nie pamiętam. Mam natomiast pytanie czy może wy znacie jakieś programy do robienia filmików, jakby co to chce zrobić filmik do Shaiya bo w to ostatnio gram (bo tym RFie nie chce mi się nic ściągać)

PS: Będę wdzięczny za instrukcję obsługi dodaną do programu :D

Zły dział....

@topic

Też tego szukam :P masz MovieMaker jeśli nie to też se ściągnij przyda się ;) .

@edit

Spróbuj tego dobreprogramy.pl/Pinnacle-VideoSpin,Program,Windows,12573.html ew. Sony Vegas.

...Jeżeli w złym dziale to przenieście temat... i nie zapomnijcie dodać jakiegoś programu... bo nadal poszukuje :D i instrukcji obsługi do niego :rolleyes:

Fraps... banalny program. I dobry.

Jeśli do nagrywania to fraps lub pochodne frapsa.

Do edycji polecam Ulead Video Studio 10. (jest też wersja Polska), lub bardziej zawaansowany (z którego korzystam) Magix Movie Edit Pro 15, w tym nie ma wersji polskiej wiec nawet nie szukaj, bo zmarnujesz czas :]. Jakieś poradniki znajdziesz na youtube, jest jeden koleś który nagrywa tutoriale dot. różnych efektów przejść itp.

według mnie fraps to słaby program ;p ...A po drugie nie umiem go obsługiwać.... wole cos innego;p

Jak nie umiesz obsługiwać Frapsa to raczej z niczym innym sobie nie poradzisz. Aha, i program nie jest słaby dlatego, że ty nie umiesz się nim posługiwać.

Tak, ale sam fraps kreci filmiki, ktore maja ogromna wage. Swoja droga, znacie jakis program, do nagrywania, ktory zachowa dzwiek? Ja, kiedy robie we frapsie, po zaznaczeniu opcji sound, nagrywam dzwiek, ale nie z gry, lecz to, co zarejestruje moj mikrofon. Da sie cos z tym zrobic?:)

A jakimś programem do obróbki wideo nie dało by się dodać dźwięku... chodzi mi o jakieś piosenki... lepsze to niż nic... albo głośniki przybliż do mikrofonu i będzie nagrywany dźwięk... :D Spróbuje tego frapsa okiełznać jeżeli mi się uda, ale proszę o jakąś instrukcję obsługi... tyle o nim piszecie to na pewno umiecie go obsługiwać...

Na razie spróbuj Movie Maker naprawde łatwy do obróbki możesz dodać muzykę ale nie możesz robić na nim filmików.

... Dacie instrukcje obsługi do frapsa?? Czekam i czekam... zależy mi na niej bardzo... nie lubie uczyc sie na własnych błędach... :(

Ciężko w google napisać "Fraps poradnik"?

Oto pierwsze 2 linki jakie mi wyskoczyły po napisaniu frazy wyżej:

http://gamecenter.pl/forum/index.php?showtopic=91219

http://www.forum.wiaderko.com/archiwum-for...s-poradnik.html

RVN jesteś LEŃ! :D

Do prostego nagrywania : Asus gamer OSD

Polecam ten program Klik!

Tak, ale sam fraps kreci filmiki, ktore maja ogromna wage. Swoja droga, znacie jakis program, do nagrywania, ktory zachowa dzwiek? Ja, kiedy robie we frapsie, po zaznaczeniu opcji sound, nagrywam dzwiek, ale nie z gry, lecz to, co zarejestruje moj mikrofon. Da sie cos z tym zrobic?

Xfire chyba docelowo zachowuje dźwięk, jak nie to pobaw się w opcjach, bo zachowuje na stówę, tu masz mój filmik dla przykładu, właśnie na nim kręcony z audio:

http://www.xfire.com/video/1c290d/

Szczerze powiem że dawno temu próbowałem robić filmiki Frapsem ale w czasie nagrywania gra mi się koszmarnie cięła... na filmach te cięcia widać... szukam programu który nie robi takich wybryków... taki którego filmy nie będą się tak mulić...

Przy każdym będą mulić, potrzebujesz lepszego peceta, albo zmień grę na jakąś z mniejszymi wymaganiami.

Do nagrywania:

-Fraps

-Game Cam

-XFire

Do obróbki:

-Sony Vegas Studio Platinum

PS. ustaw klatki w Frapsie na 60 a rozdzielczość na Half.

Xfire chyba docelowo zachowuje dźwięk, jak nie to pobaw się w opcjach, bo zachowuje na stówę, tu masz mój filmik dla przykładu, właśnie na nim kręcony z audio:

Docelowo zachowuje z mikrofonu, no nic, moze sie tym pobawie:)

CamStudio... zachowuje dźwięki z gier i innych... ogólnie możesz nagrać wszystkie dźwięki wychodzące z głośników... typu jakieś piosenki, dźwięk z gry albo inne takie tam ;p