Project Powder –MMO, różniący się od innych, nie chodzimy tu z „aksem” lub „różdzkom” ,tylko śmigamy na desce snowboardowej,i to śmiganie dostarcza nam radości co nie miara!
Zacznijmy od początku,gdy wchodzimy do gry wybieramy jedną z trzech postaci i edytujemy jej wygląd , niestety mamy do wyboru tylko kilka fryzur,ubrań i tym podobnych pierdółek.
Wybieramy jeden z trzech dostępnych channeli z przedziałem na lvle , i zaczynamy zabawę! W pokoju gry widać awatary graczy które mogą gestykulować różne emocje(płacz,śmiech etc.),a nawet(uwaga,uwaga!) rzucać śnieżkami (cóż za zabawa..).
Gdy już wszyscy zgromadzeni gracze w pokoju klikną przycisk „ready” ,zaczyna się zabawa.
Ścigamy się z nawet 7 innymi graczami na jednej z wielu map,możemy wykonywać wiele ewolucji,a sama jazda dostarcza radości co nie miara.
Mamy dostępny jeden z trzech trybów zabawy .
-Wyścig (wszystko jasne)
-Zbieranie gwiazdek (najeżdżamy na gwiazdki kto ich najwięcej zdobędzie wygrywa)
-Walka (podczas jazdy ,walczymy jednocześnie z graczami używając różne przedmioty)
Kasa z wyścigów i doświadczenie leci szybciorem.Ilość graczy nie zachwyca – oby gra nie podzieliła losu Kicks Online (RIP).
Mapy/tory wyścigów mnie pozytywnie zaskoczyły,nie ma niewidzialnych ścian,jak spadniesz to spadniesz na sam dół,nie zatrzymasz się w połowie na niewidzialnej kładce. Istnieje wiele skrótów które pomagają bardziej obeznanym graczom.
Co do kwestii graficznej ,jest ona na przyzwoitym poziomie ,nasze ewolucje są bardzo efekciarskie.Na początku gry (1-5lvl) mamy wysyp klonów ,lecz potem dzięki sporej ilości ubrań,zaczynamy się wyróżniać tłumu. Item Mall w grze nie jest przegięty.
Jest to streszczenie gry w sporym skrócie! Zapraszam do gry,bo sam nie sądziłem że może ona dać tyle frajdy.
LINK DO GRY http://projectpowder.outspark.com/
PLUSY :
+Efekciarskie tricki na skateboardzie
+Nie przesadzony ITEM MALL
+Gameplay
+Przyjemna oprawa graficzna
+Ilość i otwartość map
MINUSY :
-Mała popularność gry =mała ilość graczy.
-Bugi na niektórych mapach
OCENA 8+/10