Project Zomboid

Witam chciałbym przedsatwic dość mało znaną grę niezależnego studia project zomboid! Wrzucam link do strony gdzie jest ona konkretnie opisana i każdy fan zombie powininen ją polubić!

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=17290

NOWA AUKCJA Z WIĘKSZĄ ILOŚCIĄ KLUCZY: http://allegro.pl/project-zomboid-desura-wiecej-kluczy-i2329742739.html - update 12.05.2012

----->Dołącz także do grupy na steam: http://steamcommunity.com/groups/zomboidpoland/

Coś ode mnie: Mi się bardzo podoba perpektywa spróbowania przeżycia w świecie zombie i w sumie od dawna czekałem na coś takiego (left 4 dead też jest dobry no ale tam bierzemy karabin i prujemy na przód nic więcej) a tutaj barykadujemy się, craftujemy przedmioty, dbamy o stan psychiczny postaci i wyżywienie. Ciekawostką są różne możliwości barykady/ ucieczki np z prześcieradła możemy zrobić bandaż, spodnie lub linę dzięki której z piętra budynku uciekniemy przed zombie!

Sam dopiero poznaję grę lecz mogę trochę pomóc i udzielić info. Niedługo także powstanie polskie forum na temat Project Zomboid a także polska wiki!

Zapraszam

Hmm, gra zapowiada się ciekawie, tylko powiedz, jak mam ją włączyć :P Wychodzę na kompletnego lajka, ale serio nie mam pojęcia. Jak klikam ProjectZomboid.bat pojawia się na ułamek sekundy wiersz poleceń (nie zdążam zrobić screena) i znika. Pomóż, a jak mnie zaciekawi, to może się skuszę. I jeszcze jedno: do mi da, że kupię klucz? Da MP czy co?

@EDIT: Już mam ^^

O ile mi wiadomo mp jest w fazie testów u developerów. Wersja demo jest ograniczona pod względem mapy, i craftu - nie jest także aktualizowana. Kupiona daje ci możliwosc gry na stabilnej wersji (która jest mocno rozbudowana) a takze na przednich wersjach gdzie mozesz testowac nowe przedmioty, craft etc - lecz moga być bugi.

oficjalna wersja dla kupujących Full Game (version 0.1.5d)

Wersja z mozliwymi bugami to 0.2.0q

a demo to (version 0.1.4c)

lecz uwierz wersja demo jest 100 lat przed murzynami

to dla ich wlasnego dobra, zrobic demo ktore nie jest "100 lat za murzynami", ja osobiscie nie mam zamiaru wydawac kase na cos takiego JESLI nie będzie miało klimatu.

spedziłem duzo czasu na temu podobnych trybach/modach na WC3 MP, wiec raczej moj gust nie nalezy do wybrednych

Wiesz może co zrobić? Nie mogę włączyć gry. Jak klikam na byle który .bat wyskakuje Wiersz Poleceń:

E:\Gry\Project_Zomboid_u0.2.0f>set path=C:\Program Files \NUIDIA Corporatio n\PhysX\Common;C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live;C:\Pr ogram Files \AMD APP\bin\x86_64;C:\Program Files \AMD APP\bin\x86;C:\W indows\system32 ;C:\Uindows;C:\Uindows\System32\Ubem;C:\Uindows\System32\WindowsP owerShell\vl-0\;E:\Programy\AMD Catalyst\ATI.ACE\Core~Static;C:\Program Files \ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static;C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live;E:\Programy\FreeArc\bin;C:\Program Files\Java\jre7\bin;C:\P rogram Files \Jaoa\jre7\bin;E:\Gry\Project_Zomboid_u0.2-0f>"C:\Program Files\Java\jre7\bin\jaua" -Dsun.jaua2 d.noddraw=true -Dsun.awt.noerasebackground=true -Dsun.jaoa2d.d3d=false -Xmsl024m -Xmxl024m -Dsun.jaoa2d.opengl=false -Dsun.jaua2d.pmoffscreen=false -Djaua.net.p referIPv4Stack=true -Djaua.security.policy=applet.policy -XX :+AggressiueOpts -XX :+ScauengeBeforeFullGC -XX :+TieredCompilation -XX :Tier2CompileThreshold=30000 -X X:CompileTbresbold=1500 -XX :+UnlockExperimentalUMOptions -XX:+UseGlGC -XX:MaxGCP auseMillis=3 -XX:+UseAdaptiueSizePolicy -Dorg.lwjgl.util.NoChecks=true -Djaua-li brary.path=./ -cp lwjgl.jar;lwjgl_util.jar;minlog-l.2.jar;reflectasm-1.01.jar;a sm-3.3.1.jar;./ zombie.FrameLoader System nie może odnaleźć określonej ścieżki.E:\Gry\Project_Zomboid_y0.2.0f >PAUSEAby kontynuować, naciśnij dowolny klawisz . . .

hmm w wersji demo odpalałem plik o nazwie "ProjectZomboid" typ pliku - plik wsadowy windows...

Najprościej ci pomogę na skype bo mozna dac współdział i tak byłoby najlepiej

Dobra! Mam! Trzeba tyło zmienić z rje7 na rje6 ^^ Może się komuś przydać :D Teraz gram sobie w 0.1.5d i powiem, że gra jest wypas. Tylko na początku nie wiedziałem, jak atakować :P

http://projectzomboid.fr/news/news.php tu dali francuzom przetłumaczyć na swój język, może jakbyśmy do nich napisali zgodziliby się na spolszczenie :) Co o tym myślicie?

http://projectzomboid.fr/news/news.php tu dali francuzom przetłumaczyć na swój język, może jakbyśmy do nich napisali zgodziliby się na spolszczenie Co o tym myślicie?

Mogę spróbowac napisać stosowne podanko to moze moze:)

No to do roboty :D Napisz na gg moje to możemy pogadać 19673668

a jest jakieś info kiedy multiplayer

a jest jakieś info kiedy multiplayer

multi bylo lecz w przesłości firma miała spore problemy....Multi będzie bo jest wzmianka o tym na forum oficjalnie lecz póki co zabezpieczają i testują developerzy więc tylko drobna kwestia czasu

Lecz uwierz na singlu tez można zawału dostać grając;)

Zostało wykupione na 3 miesiące forum aby stworzyć polskie forum dotyczące PZ, niedługo zostanie udostępnione wszystkim. Niedługo także serwer teamspeak 3! Jeżeli będzie spore zainteresowanie grą uruchomię portal o Project zomboid, a także polską wiki!

Fermi a wiesz może jak kiedyś wyglądało te multi? Serwer był 1 czy ludzie mogli swoje zakladać jak w mc? :)

Według mnie lepiej byłoby, żeby były serwy jak w mc. Najlepiej tak 4-6 os. Jakoś nie wyobrażam sobie klimatu zombie, gdzie byłoby 1000 ludzi na jednej mapce :P

Wydaje mi się ze to będzie zalezalo od hosta ale na kilka ludzia na bank:)

Zostaje westia reklamy lecz tutaj mam szerokie udziały w różnych forach i toplistach więc nie bedzie najmniejszego problemu:)

UWAGA - napisałem email do głownego przedstawiciela studia the indie stone I odpisał! Poparł mój pomysł z polską społecznością, będziemy mieli własny banner na ich stronie, forum i portal

Pan Chris Simpson o nicku lemmy101 jest sympatycznym człowiekiem i chętnie zobaczy jak polscy gracze pomagają w rozwoju Project Zomboid! Do boju polska!

>>>>HOT<<<< Przed chwilą wysłałem także prośbę o nadanie mi statusu oficjalnego resselera kluczy do project zomboid na terenie polski! Czekam na odpowiedz! >>>>HOT<<<<

Zapraszam do zakupu gift key na moją aukcję tutaj: http://allegro.pl/project-zomboid-desura-i2269608887.html

To zapytaj o gift keye dla tłumaczy bo niestety u mnie brak kasy teraz :( Mogę pomóc przy portalu i forum.

Chodzi o tą Pol.Wiki

Kiedy powstanie i kto tworzy ową wiki?

Chodzi o tą Pol.WikiKiedy powstanie i kto tworzy ową wiki?

Ja i kolega

Z chęcią bym w to PZ popykał ale nie lubię kupować gier bez wcześniejszego zagrania. Moje pytanie brzmi czy poczuję klimat gry grając w demo, czy może jest ono takie słabe, że tylko nabiorę "obrzydzenia" do tej gry?