Projekt gry 2.5D

Witajcie,

ostatnio zacząłem sobie ciupać projekt, który może być przyjemną grą. Oczywiście, tak jak w tytule, projekt będzie wykonany w 2.5D, rzucie izometrycznym, w stylu Pixelart. Ja odpowiadam za mechanikę, jednak potrzebuję grafików potrafiących zrobić dobry pixelart. Graficy odpowiadaliby za level design oraz modele postaci, HUD mogę robić ja :)

O samym projekcie słów kilka: RPG osadzony w futurystycznym, post-apokaliptycznym świecie. Gra będzie miała zarówno single jak i multi-player(ta kwestia może ulec zmianie). Zastanawiam się jeszcze nad poziomami doświadczenia i drzewkiem umiejętności. Fajna fabuła to nieodłączny element każdej gry RPG. Scenariusz jest w trakcie budowy, wymaga jeszcze konkretów.

Jeśli kogoś zainteresowałem, bardzo proszę o kontakt PW, ewentualnie tutaj.

Pozdrawiam!

Zagrałbym z chęcią w coś takiego na androidzie, ale pewnie nie będzie na urządzenia mobilne, mimo to zapowiada się ciekawie, powodzenia.

Silnik gotowy, czy customowy?

Sorki, jeżeli nie pytam o historię, czy grafikę, takie zboczenie inżynierskie :D

O dziwo, ostatnio zacząłem pracować na Game Makerze. Ujrzałem w nim OGROMNY potencjał. Bardzo fajnie się na nim pracuje, dość łatwo się koduje, no i pełna multi-platformowość. Gra może być na każdą platformę z możliwych i nie muszę portować gier na własną rękę. Wystarczy spojrzeć na takie gry jak Hotline Miami czy Hyper Light Drifter, aby zrozumieć potencjał tego silnika. Obie gry są również moją wielką inspiracją graficzną, zwłaszcza drugi z tytułów.

Jeśli ktoś jest chętny - zapraszam do współpracy.

Co to znaczy 2.5D? Bo nie do końca rozumiem. Czyli, że modele, otoczenie są w 3d tylko kamera jest izometryczna, czy jakaś inna koncepcja?

@up

Grafika jest 3d, rzut izometrzyczny, ale nieba nie ujrzysz.

Witajcie,

ostatnio zacząłem sobie ciupać projekt, który może być przyjemną grą. Oczywiście, tak jak w tytule, projekt będzie wykonany w 2.5D, rzucie izometrycznym, w stylu Pixelart. Ja odpowiadam za mechanikę, jednak potrzebuję grafików potrafiących zrobić dobry pixelart. Graficy odpowiadaliby za level design oraz modele postaci, HUD mogę robić ja :)

O samym projekcie słów kilka: RPG osadzony w futurystycznym, post-apokaliptycznym świecie. Gra będzie miała zarówno single jak i multi-player(ta kwestia może ulec zmianie). Zastanawiam się jeszcze nad poziomami doświadczenia i drzewkiem umiejętności. Fajna fabuła to nieodłączny element każdej gry RPG. Scenariusz jest w trakcie budowy, wymaga jeszcze konkretów.

Jeśli kogoś zainteresowałem, bardzo proszę o kontakt PW, ewentualnie tutaj.

Pozdrawiam!