Projekt-S gra via www autorska

witam serdecznie tak to znowu ja ost. projekt móh zax454 i DRGT związany z grą tekstową,via www będzie polegał na walce patyczaków (Stick) zniewolonych przez ludzi którzy bawią się nimi. W świecie wirtualnym gdzie żyją Sticki gdzie kiedyś była harmonia i zjednoczenie przez ludzi szukający rozrywki i zabawy nastał chaos. Sticki zaczęły być wykorzystywane przez ludzi do walki ze swoimi braćmi twoim zadaniem jest wykreowanie własnego Sticka który walczy z innymi Stickami dla uzyskania ważnych umiejętności i pozoru zniewolenia,NPC stworzonymi przez ludzi a co najważniejsze z systemem by zniszczyć to całe zniewolenie.Jest to taka fabuła mini i jest to wersja wstępna po krótkim przedstawieniu mam do was kilka sugestii :

-Jaka gra mogła by mieć nazwę ?

-Jaką nazwę miało by mieć główne miasto Sticków ?

-Jakieś ciekawe dodatki w grze ?

-Osoby chętne w pomocy graficznej ?

-Jak ogólnie wam się podoba pomysł ?

-Jak wyobrażacie sobie walkę z systemem ?

witam serdecznie tak to znowu ja ost. projekt móh zax454 i DRGT związany z grą tekstową,via www będzie polegał na walce patyczaków (Stick) zniewolonych przez ludzi którzy bawią się nimi. W świecie wirtualnym gdzie żyją Sticki gdzie kiedyś była harmonia i zjednoczenie przez ludzi szukający rozrywki i zabawy nastał chaos. Sticki zaczęły być wykorzystywane przez ludzi do walki ze swoimi braćmi twoim zadaniem jest wykreowanie własnego Sticka który walczy z innymi Stickami dla uzyskania ważnych umiejętności i pozoru zniewolenia,NPC stworzonymi przez ludzi a co najważniejsze z systemem by zniszczyć to całe zniewolenie.Jest to taka fabuła mini i jest to wersja wstępna po krótkim przedstawieniu mam do was kilka sugestii :-Jaka gra mogła by mieć nazwę ?-Jaką nazwę miało by mieć główne miasto Sticków ?-Jakieś ciekawe dodatki w grze ?-Osoby chętne w pomocy graficznej ?-Jak ogólnie wam się podoba pomysł ?-Jak wyobrażacie sobie walkę z systemem ?

No tak, może od razu ktoś ma za Ciebie stworzyć tę grę?

No tak, może od razu ktoś ma za Ciebie stworzyć tę grę?

widać że się nic nie znasz i komentujesz mi chodzi jedynie pomysły co wam przychodzi do głowy może będą jakieś trafne strzały

widać że się nic nie znasz i komentujesz mi chodzi jedynie pomysły co wam przychodzi do głowy może będą jakieś trafne strzały

Pomysły bywają czasem najtrudniejszą i najważniejszą rzeczą jeśli chodzi o gry, a Ty oczekujesz, że ktoś Ci je podeśle. Słabe podejście do sprawy.

Sam mam trochę pomysłów, ale to logiczne, że trzeba to rozpatrzeć ze wszystkich stron

moj pomysl, najpierw skoncz jeden projekt a nie ze zabierasz sie juz za kolejny, w taki sposob jak podchodzisz do projektow w tym momencie daje tobie maks tydzien i wszystkie projekty upadaja

Popieram Ryja,

Usiądź, odsapnij, i pomyśl co tak naprawdę chcesz zrobić, jeśli tak szybko zmieniasz pomysły (które i tak najlepsze nie są) to najlepiej nic nie rób.

moj pomysl, najpierw skoncz jeden projekt a nie ze zabierasz sie juz za kolejny, w taki sposob jak podchodzisz do projektow w tym momencie daje tobie maks tydzien i wszystkie projekty upadaja
Popieram Ryja,Usiądź, odsapnij, i pomyśl co tak naprawdę chcesz zrobić, jeśli tak szybko zmieniasz pomysły (które i tak najlepsze nie są) to najlepiej nic nie rób.

prosił bym o usunięcie 2 tematów bo offtopują i nic nie wnoszą

ps; to jest ten sam projekt mechanika jest ta sama tylko zmieniony jest styl gry,fabuła i grafika ...

@Koyiro jak jesteś taki mądry to stwórz własną

@swiatloplis wlasnie robisz ten sam problem co ja : P ja tez zaczynajac sie gamedevem bralem sie za milion projektow na raz i nigdy zadnego nie konczylem jaki z tego moral? zrob najpierw 1 projekt porzadnie a wtedy bierz sie za nastepne bo szybko ci sie przeje to wszystko temat moze nic nie wnosi ale daje tobie rady po fachu co do twojego w/w postu moge ci pokazac probke mojego rpga co aktualnie posiada niby mala rzecz a cieszy : D http://www61.zippyshare.com/v/53239094/file.html

Ryjku - cieszy i to bardzo ;) fajny początek do niemal wszystkiego ^^

Co do tematu... Sam uczestniczyłem w tylu różnorakich projektach (2 były mojego pomysły, większość znajomych/nieznajomych poznanych przez tego typu fora) i zwykle takie zrywy nie trwają dłużej niż miesiąc. I mówię tutaj o przypadku valheryjek, gdzie silnik i mody masz podane niemal na tacy, a nie coś zupełnie od 0.

Pomysł - nic ciekawego, ot widać już kolejną arenówkę. Czy to dobry wybór? - cóż masa ludzi je lubi, ale co tutaj ukrywać jest ich cała masa i musisz mieć to COŚ co będzie wyróżniało ją spośród tysięcy innych (i nie mówię tutaj o tym, że będą to Sticksy, bo to żadne urozmaicenie). Co to ma być? Nie wiem - Ty jesteś twórca. Pytanie o tą inną perspektywę nie jest na etap tworzenia. Stwórz coś, zapytaj czy takie coś się spodoba, zrób "demo" ze wszystkimi elementami, które uważasz za kluczowe dla popularności tytułu i daj go graczom. I wtedy zapytaj się co zmienić co dodać, a nie tak jak teraz, kolejny projekt nie wnoszący absolutnie nic.

Ryjku - cieszy i to bardzo fajny początek do niemal wszystkiego ^^Co do tematu... Sam uczestniczyłem w tylu różnorakich projektach (2 były mojego pomysły, większość znajomych/nieznajomych poznanych przez tego typu fora) i zwykle takie zrywy nie trwają dłużej niż miesiąc. I mówię tutaj o przypadku valheryjek, gdzie silnik i mody masz podane niemal na tacy, a nie coś zupełnie od 0.Pomysł - nic ciekawego, ot widać już kolejną arenówkę. Czy to dobry wybór? - cóż masa ludzi je lubi, ale co tutaj ukrywać jest ich cała masa i musisz mieć to COŚ co będzie wyróżniało ją spośród tysięcy innych (i nie mówię tutaj o tym, że będą to Sticksy, bo to żadne urozmaicenie). Co to ma być? Nie wiem - Ty jesteś twórca. Pytanie o tą inną perspektywę nie jest na etap tworzenia. Stwórz coś, zapytaj czy takie coś się spodoba, zrób "demo" ze wszystkimi elementami, które uważasz za kluczowe dla popularności tytułu i daj go graczom. I wtedy zapytaj się co zmienić co dodać, a nie tak jak teraz, kolejny projekt nie wnoszący absolutnie nic.

Dameo dlatego ja na razie singleplayera na razie shootera pozniej bede dodawal elementy rpg questy bezklasowosc( ty kreuj postac ) masa skilli aoe, dobry pomysl na itemy h&s : P ( wal w to co popadnie : D ) pozniej przepisac to na klient/serwer i pieknie ale to projekt na kilka lat bo jestem jedynym programista : P no i grafika wektorowa lub pixelartowa 2d top down kolorystyka jak w endless online : P ale to grafikow musze znalezc co beda chetni do udzialu przy projekcie : P

-Jaka gra mogła by mieć nazwę ? odp. Rebelia patyczaków

-Jaką nazwę miało by mieć główne miasto Sticków ? odp. Stixun

-Jakieś ciekawe dodatki w grze ? odp. Zdrajcy wojny

-Osoby chętne w pomocy graficznej ? odp. nie ja

-Jak ogólnie wam się podoba pomysł ? odp. Bardzo lubię jak ktoś robi gry

-Jak wyobrażacie sobie walkę z systemem ? odp. Pozytywnie

-Jaka gra mogła by mieć nazwę ? odp. Rebelia patyczaków-Jaką nazwę miało by mieć główne miasto Sticków ? odp. Stixun-Jakieś ciekawe dodatki w grze ? odp. Zdrajcy wojny-Osoby chętne w pomocy graficznej ? odp. nie ja-Jak ogólnie wam się podoba pomysł ? odp. Bardzo lubię jak ktoś robi gry-Jak wyobrażacie sobie walkę z systemem ? odp. Pozytywnie

pięknie w końcu jakiś pomysł

więc miasto nawet ciekawa nazwa główną nazwę już dałem Fight Stick Fight jak chodzi o dodatek to możesz coś więcej napisać bo nie rozumiem

co do reszty osób nie martwcie się nie zaczynam miliona projektów tylko 1 a nie zmieniam wszystkie tylko szatę graficzną,fabułę i inne duperelę

ja tam tekstowe gry lubię a to co będzie wyróżniać to :

-klimat

-upgrade itemków bo np: w takim znanym gladiatusie tego nie ma

-walka z systemem (nie mam pojęcia jeszcze jak to będzie wyglądać)

-nie będzie takiej losowości walki zależnej od uników i criticali przez co walka zależy od szczęścia a mogę wam zdradzić jak będą wyglądały zadawane obrażenia :

atak/pancerz - absorpcja * losowa ilość obrażeń (jak np. masz 7-12 to losowa np: 10 i jest to jedyna losowość bez dupereli jak już mówiłem unik itd.)

-może coś jeszcze będzie nie wiem ale na pewno dużo broni min. 3 na każdy poziom co daje łącznie samego eq do 10 lev + unikatowe ok. 300

w innych grach jest 1 item na poziom. lub 1000 itemków na 100+ leveli :]

Dameo dlatego ja na razie singleplayera na razie shootera pozniej bede dodawal elementy rpg questy bezklasowosc( ty kreuj postac ) masa skilli aoe, dobry pomysl na itemy h&s : P ( wal w to co popadnie : D ) pozniej przepisac to na klient/serwer i pieknie ale to projekt na kilka lat bo jestem jedynym programista : P no i grafika wektorowa lub pixelartowa 2d top down kolorystyka jak w endless online : P ale to grafikow musze znalezc co beda chetni do udzialu przy projekcie : P

uhuhuhu ale sięgasz chmur po max. 30 dniach znudzi ci się robienie samemu po za tym grafików do w/w rzeczy to od tak za darmo nie znajdziesz bo to jest sporo pracy

PS; przepraszam na podwójnego posta ;//

juz znalazlem : P

uhuhuhu ale sięgasz chmur po max. 30 dniach znudzi ci się robienie samemu po za tym grafików do w/w rzeczy to od tak za darmo nie znajdziesz bo to jest sporo pracyPS; przepraszam na podwójnego posta ;//

nawet nie wiesz ilu jest ludzi którzy nie są na tyle dobrzy aby robić cos za pieniądze ale z kolei chcą w jakiś sposób sie poduczyć, miec jakis cel/motywacje robienia grafik

moj projekt jest na warsztacie i ma sie dobrze

Widać nie znasz specyfiki pracy np. grafika. W tym momencie to jaką szkołę się ukończyło to jedno, ale liczy się portfolio. To w gruncie rzeczy ono definiuje co umiemy. A jeśli w nim będzie widoczne, że oprócz plakatów ktoś robił grafiki do nieudanego projektu to w efekcie pokazuje to Twoją elastyczność. Wiem, bo modele do gier (projekt jak to bywa upadł :P) pomogły mi dorwać pracę architekta i wcale nie robiłem w nich budyneczków.

A trzeba to robić za darmo, bo nikt nie powiedział, że gra przyniesie zyski. Na zachodzie i wschodzie (czyt. Korea) tłoczy się pieniądze w niemal każdy projekt. U nas stety, albo niestety nie promuje się nowych rzeczy. Sposobem na wypromowanie się jakiegoś zespołu są durne programy typu X-factor czy idol, a i tak zwykle o ich zwycięzcach słychać może przez 1-2 płyty. A znane zespoły tworzą niemal hurtowo, bo ludzie lecą na opinii, a nie tego czy ktoś jest rzeczywiście dobry.

dlatego z kolega z klasy tworzymy projekt o nazwie Middle Ages : )

w takim razie zapraszam :