Promujmy zdrowy styl życia Czyli jak zmienić facebookowe wyzwanie na coś korzystnego

Witam :)

Chciałbym zachęcić do promowania zdrowego stylu życia na facebook

Otóź chodzi o to że pewnie sporo z was natknęło się na bezmyślne wyzwanie z piwem

A więc tak :

Osoba nominowana ma wykonać 20 podciągnięć na drążku bądź 30 pompek

W przypadku dziewczyn 25 przysiadów

Czas : 24 H

Kara : Stawia osobie która ją nominowała karnet na 1 miesiąc siłowni XDD

Co wy na to ?

no dobry pomysł szczególnie na forum o mmorpg gdzie zrobienie 30 pompek dla 3/4 to męka

Pozdrawiam serdecznie

Detal polemizowałbym z tym, że dla 3/4 to męka... Wiele osób tutaj ma bardzo dobrą kondycję. Robię 40 pompek na serię i jakoś nie sprawia to większych problemów.

Ogólnie pomysł na zabawę całkiem niezły ale do czego to doszło, że trzeba wymyślać wyzwania, żeby ludzie się ruszyli.. :)

Zależy w sumie jak kto pompki robi :D

Robiąć je ślimaczo ( powolnie ) - 50 do 60 (z ostrym bólem)

Robiąc szybkim tempem ( niepoprawnie ) - 150 / seria

Więc nawet dla tych 3/4 Pompki szybkim tempem nie powinny skończyć się zawałem :D

Robienie pompek na ilość mija się z celem trochę, lepiej zrobić mniej, a dokładnie niż byle jak i w wielkiej ilości.

No ale niech sobie robią w sumie jak chcą byle dupe od kompa na moment ruszyli :D

Ale dlaczego dziewczyny mają robić przysiady? dyskryminacja! Tak poza tym to ciekawy pomysł:)

@ NorthernStar

To nie miało na celu nikogo dyskryminować ale akurat już to widzę jak jakakolwiek zechciałaby zrobić normalne pompki ... tak pozatym przysiady dla wielu z nich byłyby cięższe niż damskie pompki

Ja coś czuje, że NS spokojnie te 30 pompek męskich by zrobiła :D

Sancio proszę Cie, 30 to ja zrobię na jednym palcu :rolleyes: Jeżeli to ma wypalić to zadania muszą być trudniejsze. 25 przysiadów, lub 30 pompek to chyba mało.

Chętnie to zobaczę, prawie jak Bruce Lee :) Zawsze możesz zrobić więcej nie zatrzymuj się przy 30 tylko.

Przecież to już jest na fejsie. 30 pompek + surowe jajko. Macie zamulone info o jakieś 2 dni :D

U mnie na fb teraz jest jakaś bez sensowana moda picia piwa o.O u Was też ?

Ciekawy pomysł. Mam nadzieję, że wiele osób podzieli czas na aktywność fizyczną/sportową, bo po takiej dawce lepiej się gra. (przynajmniej dla mnie)

@Barosz

U mnie jest to samo.. aż się dziwię, że ktoś w to się bawi. Pije się dla przyjemności, a nie na pokaz(choć nie jestem teraz pewien).

JA tam jestem za, jeśli ktoś zrobi wyzwanie i mnie wyznaczy to bardzo chętnie ;)

w sumie jak ktoś ma to na pw niech sie o link do profa odezwie i mnie nominuje :D

Moze jeszcze zacznijmy prowadzic dzienniki treningowe...

Ale w sumie to lepsze niz te wyglupy z piwem :)

@NorthenStar dziwne pytanie, z tym dlaczego dziewczyny maja robic przysiady :S Jak jestes taki kot co na 1 palcu robi pompki to powinienes wiedziec jak przysiady dzialaja na laski :)

Przejmujecie się tymi wyzwaniami.....Każdy kto chce ćwiczyć ten ćwiczy, stosuje odpowiednią dietę i odżywki.Jak mnie ktoś nominuję do tego "picia piwa" to go zignoruje, a jak się będzie mnie czepiać, że mu wiszę browary/wódkę to ja się w tanću nie sram.

Witam :)

Chciałbym zachęcić do promowania zdrowego stylu życia na facebook

Otóź chodzi o to że pewnie sporo z was natknęło się na bezmyślne wyzwanie z piwem

A więc tak :

Osoba nominowana ma wykonać 20 podciągnięć na drążku bądź 30 pompek

W przypadku dziewczyn 25 przysiadów

Czas : 24 H

Kara : Stawia osobie która ją nominowała karnet na 1 miesiąc siłowni XDD

Co wy na to ?