Propozycja aktualizacji regulaminu

Witam

Zwracam się do Administracji forum z pomysłem na aktualizację regulaminu.

Ponieważ aktualna tabelka kar , uprawnia moderatora/administratora do nadania 1 pkt ostrzeżenia dla właściciela postu który w całości nie wnosi nic do tematu, tak zwany "offtop" .

Proponuje wyostrzyć możliwość przyznania tej kary , ponieważ często widzę jak użytkownicy , szczególnie jeden , wykorzystuję , nazwijmy to "lukę", nie ukrywam czasami też ja z tego korzystałem , jednak uważam iż powinno się to zmienić. np:

Posty,temat fikcyjne, mają zobrazować sendo zmiany

Temat: " Co myślisz o tej grze "

zakładanie takiego tematu nie ma sensu, jesteś mistrzem trolowania na tym forum , powinieneś dostać bana

Za taki post jest 1 pkt ostrzeżenia "OFFTOP "

Przykład 2:

zakładanie takiego tematu nie ma sensu, jesteś mistrzem trolowania na tym forum , powinieneś dostać banaWracając do tematu:Uważam że gra jest warta polecenia

Za taki post nie ma kary za offtop.

Polak , cwana bestia i myśli. Wystarczy dodać magiczne zdanie "Wracając do tematu " i napisać kilka bzdur , wówczas moderator nie ma możliwości ukarania takiego użytkownika.

Propozycja moja polega na tym aby dodać zapis do regulaminu : " cały post ma odnosić się tylko i wyłącznie do tematu "

Chciałbym również poznać opinię innych użytkowników , co myślą na ten temat.

Tylko że twój temat jest w hydepark, a sens hajdparku to luźne rozmowy i dopuszczanie tak zwanego offtopu, więc naprodukowałeś się, a to nic nie warte. W innych działach dam sobie rękę uciąć że był by warn.

Tylko że twój temat jest w hydepark, a sens hajdparku to luźne rozmowy i dopuszczanie tak zwanego offtopu, więc naprodukowałeś się, a to nic nie warte. W innych działach dam sobie rękę uciąć że był by warn.

Luźne rozmowy ,.. okej.. ale bez przesady. Jak przeszperasz działy znajdziesz masę takich postów j.w w przykładzie . Zaraz coś poszukam i znajdę kilka przykładów.

@Edit

przepraszam bardzo , dział HP to jakiś inny jest? Skoro jest prowadzona dyskusja w tym dziale na konkretny temat a ktoś wali takimi offtopami z kosmosu to dlaczego ma nie dostać za to warna?

Szanuje wolną dyskusję i luźne rozmowy, ale wszystko ma też swoje granice.

Przeszkadza ci że ludzie cie hejca w tematach i jeszcze piszą później na temat?tego focha nawet widać przez monitor Jesteś taką osoba ze ludzie po prostu nie darzą cię sympatią, bo robisz shitstorm i głupie tematy ktore sa bezsensu..I co myślę na ten temat, że jest głupi i bezsensu, starasz sie zabiezpieczyc przed złymi opiniami na temat twojej osoby na forum, chowając się za regulaminem.

Czy Ty umiesz czytać , czy masz z tym jakiś problem?

Tu chodzi o walenie offtopami w tematach i unikanie warnów dodawaniem prostego tekstu który zapobiega przed warnem ? A czy ktoś mnie darzy sympatią czy nie mam to głęboko. Ja wale czasem głupoty, potrafię się do tego przyznać , lub czegoś nie doczytam , ale wyrażam swoją opinię na temat i jeśli ktos przedstaw mi argumenty które podważą moją opinię wówczas przyznam że mogę ją zmienić.

Co do robienia głupich tematów, kilka z nich do tej pory funkcjonuje i udzielam się w nich , dalej są głupie?

Jeśli ktoś uważa za temat głupi, to po prostu niech się nie wypowiada w nich i tyle. Proste i logiczne prawda? :) Polecam skorzystać.

Akurat Ty jesteś na mojej liście ignorowanych, więc nawet nie widzę Twoich postów , chyba że je odkryje :)

WitamZwracam się do Administracji forum z pomysłem na aktualizację regulaminu.Ponieważ aktualna tabelka kar , uprawnia moderatora/administratora do nadania 1 pkt ostrzeżenia dla właściciela postu który w całości nie wnosi nic do tematu, tak zwany "offtop" .Proponuje wyostrzyć możliwość przyznania tej kary , ponieważ często widzę jak użytkownicy , szczególnie jeden , wykorzystuję , nazwijmy to "lukę", nie ukrywam czasami też ja z tego korzystałem , jednak uważam iż powinno się to zmienić. np: Posty,temat fikcyjne, mają zobrazować sendo zmiany Temat: " Co myślisz o tej grze " Za taki post jest 1 pkt ostrzeżenia "OFFTOP " Przykład 2:Za taki post nie ma kary za offtop.Polak , cwana bestia i myśli. Wystarczy dodać magiczne zdanie "Wracając do tematu " i napisać kilka bzdur , wówczas moderator nie ma możliwości ukarania takiego użytkownika. Propozycja moja polega na tym aby dodać zapis do regulaminu : " cały post ma odnosić się tylko i wyłącznie do tematu " Chciałbym również poznać opinię innych użytkowników , co myślą na ten temat.

Przeszkadza ci że ludzie cie hejca w tematach i jeszcze piszą później na temat?

tego focha nawet widać przez monitor :D

Jesteś taką osoba ze ludzie po prostu nie darzą cię sympatią, bo robisz shitstorm i głupie tematy ktore sa bezsensu..

I co myślę na ten temat, że jest głupi i bezsensu, starasz sie zabiezpieczyc przed złymi opiniami na temat twojej osoby na forum, chowając się za regulaminem.

według mnie to powinienes na banie siedziec, ale to jest moje zdanie.

Proponuje wyostrzyć możliwość przyznania tej kary , ponieważ często widzę jak użytkownicy , szczególnie jeden , wykorzystuję , nazwijmy to "lukę", nie ukrywam czasami też ja z tego korzystałem , jednak uważam iż powinno się to zmienić. np:

Dzięki za wyróżnienie Deska. Jestem wzruszony tymi subtelnymi wyrazami uznania :mellow:

WitamProponuje wyostrzyć możliwość przyznania tej kary , ponieważ często widzę jak użytkownicy , szczególnie jeden , wykorzystuję , nazwijmy to "lukę", nie ukrywam czasami też ja z tego korzystałem , jednak uważam iż powinno się to zmienić. np:

Kręcisz na siebie bata?

Przeszkadza ci że ludzie cie hejca w tematach i jeszcze piszą później na temat?tego focha nawet widać przez monitor Jesteś taką osoba ze ludzie po prostu nie darzą cię sympatią, bo robisz shitstorm i głupie tematy ktore sa bezsensu..I co myślę na ten temat, że jest głupi i bezsensu, starasz sie zabiezpieczyc przed złymi opiniami na temat twojej osoby na forum, chowając się za regulaminem.według mnie to powinienes na banie siedziec, ale to jest moje zdanie.

Otóż to. Deska aż wrze z nienawiści do mnie. Nie mógł mnie pokonać argumentami w temacie to wpadł na pomysł, że założy temat gdzie poprosi moderację o zaostrzenie kary za rzekomy offtop. Może mu się w końcu uda i taki Baal wyłapie w końcu perma, jak sobie wymarzył :)

EDIT:

Polak , cwana bestia i myśli. Wystarczy dodać magiczne zdanie "Wracając do tematu " i napisać kilka bzdur , wówczas moderator nie ma możliwości ukarania takiego użytkownika.

Myślę, że to zdanie wystarczająco obrazuje Twoje podejście do użytkowników i ich wypowiedzi na forum. Wszystko to co piszemy to dla Ciebie bzdury, prawda?

Ja to w ogóle nie pojmuję tego ograniczania ludzi na forum i karania za byle głupstwo - czemu nie mogą napisać tego co uważają, tylko zaraz trzeba ich skrajnie ograniczać? IMO o ile nie obrażają innego użytkownika, to wszystko powinno być ok. Bez sensu nadmiernie ingerować w dyskusję... Rozumiem, gdyby był to faktyczny offtopic, taki robiony z premedytacją, ale często tak nie jest - w końcu te odpowiedzi w jakimś stopniu nawiązują do danego tematu, mimo, że nie do końca są takimi, jakich oczekiwał by autor. Chociaż potrafię sobie też wyobrazić sytuację, w której do danego tematu (np. jakiejś gry) podczepia się pewien użytkownik, po czym widząc, że temat został nieco wyczerpany, korzysta z sytuacji i dodaje jakieś inne, drobne pytanie - nieco odbiegające od kwestii poruszanej w wątku i co - od razu go karać za offtopic? Moim zdaniem to przesada i takie doszukiwanie się problemu na siłę jest słabe.

Co to się robi, zmienić regulamin bo ktoś się krytycznie wypowiada w offtopie na Twój temat. Trzeba nabrać trochę pokory, dystansu do siebie, a nie próbować wszystko wokół dostosowywać do własnego ja.

Dzięki za wyróżnienie Deska. Jestem wzruszony tymi subtelnymi wyrazami uznania

Proszę ja Ciebie, mój kochany trolku :* wręcz ja pałam miłością do Ciebie :) Jesteś moim ulubionym użytkownikiem na tym forum i uwielbiam z Tobą debatować , jednak nie udało Ci się mnie złamać jeszcze. Ja lubię merytoryczną dyskusję i mam nadzieję iż skonfrontujemy Swoje poglądy np: na Ts3 :)

Jeśli by taka poprawka weszła, to w swoim temacie o kandydatach na prezydenta, masz jakieś +3 punkty Deska. Tutaj też już +1.

Pomysł głupi. Moderator powinien tam dawno temu zrobić porządek zgodnie z obowiązującym regulaminem, albo chociaż upomnieć niektórych o trzymanie się tematu, włącznie z autorem tematu.

Co do tego, że hydepark jest luźnym działem i można tam mówić co się chce, to bym nie wygadywał takich bredni...

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/71148-kwejk-mysleli-ze-sa-cwani-d/

Temat do zamknięcia , pomysł się nie spodobał :)

Witam

Zwracam się do Administracji forum z pomysłem na aktualizację regulaminu.

Ponieważ aktualna tabelka kar , uprawnia moderatora/administratora do nadania 1 pkt ostrzeżenia dla właściciela postu który w całości nie wnosi nic do tematu, tak zwany "offtop" .

Posty,temat fikcyjne, mają zobrazować sendo zmiany

Temat: " Co myślisz o tej grze "

zakładanie takiego tematu nie ma sensu, jesteś mistrzem trolowania na tym forum , powinieneś dostać bana

Za taki post jest 1 pkt ostrzeżenia "OFFTOP "

Przykład 2:

zakładanie takiego tematu nie ma sensu, jesteś mistrzem trolowania na tym forum , powinieneś dostać banaWracając do tematu:Uważam że gra jest warta polecenia

Za taki post nie ma kary za offtop.

Propozycja moja polega na tym aby dodać zapis do regulaminu : " cały post ma odnosić się tylko i wyłącznie do tematu "

Chciałbym również poznać opinię innych użytkowników , co myślą na ten temat.