Propozycja modernizacji działu gildie/klany

Witam,

Jestem tu od jakiegoś czasu i lubię sobie przeglądać jakie osiągnięcia na swoim koncie posiada dana gildia, niestety jest masa tematów nie pasujących do profilu działu, jak i wiele już nieaktywnych gildii.

Po wymianie swoich spostrzeżeń z moderatorem polecił mi napisać o tym tutaj.

Mam kilka pomysłów

1. Nieco zaostrzyć przepisy odnośnie dodawania gildii (bądźmy fair z samym sobą gildia bez ts-a czy forum nie istnieje i rozpada się w większości przypadków.) Moją sugestią jest wiec wymaganie linka do forum bądź adresu ts-a. Zniweluje to ilość tematów nie wartych zachodu, które opustoszją po tygodniu

2. Gildia a społeczność to zupełnie różne sprawy. Będąc w dziale Gildie/klany mam zamiar poczytać o osiągnięciach gildii, a zamiast tego widzę we wszystkich tematach posty ToxicBlood "gramy dalej" , "jest nas wielu" , " chwalmy Jezusa". Na początku ok, ale średnio raz w tygodniu jest masowy spam na tematy nie związane z osiągnięciami gildii, ilością osób online. Proponuję stworzenie osobnego działu Gildie Multigamingowe . Jest to określenie coraz cześciej spotykane i wg. Mnie stanie się jeszcze bardziej popularne. Każda gildia Multigamingowe dostanie własny temat i skończy się szukanie 1 informacji w stosie bezsensownych informacji.

Czekam na feedback , negatywny również 😜

To forum i tak ledwo dycha przez różnego rodzaju restrykcje, po kiego ciula Ci kolejna? Za dużo użytkowników online jest, że chcesz aby zbanowali za taką bzdurę kolejnych?

Drugi pomysł niczego sobie. Na pewno dobrze by było coś z tym zrobić, bo dziwnie to wygląda, kiedy multigamingi zakładają masę tych tematów. Jeszcze by tego brakowało, żeby jakiś zrobił ich tyle, że zajmą całą stronę w dziale gildie '- ' A dałoby się tak zrobić, w końcu tego typu projekty bardzo często rozpoczynają grę we wszystkich większych tytułach. Normalne gildie też często mają mini-sekcje w innych grach / uniwersach, ale trzymają się i tak swojego głównego wątku - sam widzę to chociażby po sobie, bo grywa się u nas w naprawdę rozmaite produkcje, a do tego są sesje w marvelu, warhammerze, gothicu, świecie mroku itp, a jednak dla każdej tej sekcji nie zakłada się nowych tematów :P Jeden, główny, gildyjny wystarcza. Tam można zbierać wszelakie informacje dotyczące danej gildii / społeczności / grupy itp.

Aczkolwiek to wymaganie własnej domeny itp to myślę trochę za dużo. Gildie są różne i ludzie je prowadzący mają prawo do własnego podejścia. Jedne bardziej profesjonalne, inne mniej. IMO powinni mieć do tego pełne prawo.

To forum i tak ledwo dycha przez różnego rodzaju restrykcje, po kiego ciula Ci kolejna? Za dużo użytkowników online jest, że chcesz aby zbanowali za taką bzdurę kolejnych?

Nie chodzi mi o banowanie, bardziej o porządek w dziale i mniej pracy dla moderatorów. Takie coś ograniczyłoby ilośc ... Pisałem o tym wcześniej , ale to co piszesz ma sporo racji, poleciałyby warny i bany.

nie do kazdej gry potrzebna jest strona lub forum... a adres ts-a czemu niby bysmy mieli podawac w temacie by wlazily trolly i robily ddosy? zastanow sie troche

nie do kazdej gry potrzebna jest strona lub forum... a adres ts-a czemu niby bysmy mieli podawac w temacie by wlazily trolly i robily ddosy? zastanow sie troche

Proszę czytaj ze zrozumieniem. Kto twierdzi, że do każdej gry potrzebny osobny temat? Z adresem ts-a fakt, ale jeśli ktoś chce to i tak znajdzie.

Dlaczego jakies nowe pomysly są od randomów ktore nie dość że są krótko na forum to i prawie postów nie maja..

ludzie nie mają o tym pojęcia a wychodza z inicjatywą.

i pomysł do d*py, próbuj dalej.

Mam takie same zdanie.

Dlaczego jakies nowe pomysly są od randomów ktore nie dość że są krótko na forum to i prawie postów nie maja..

Co w tym złego? Mam takie samo prawo jak Ty i podejrzewam, że większe doświadczenie.

Co w tym złego? Mam takie samo prawo jak Ty i podejrzewam, że większe doświadczenie.

Z tym akurat się zgodzę, bo co jak co, ale ilość postów wcale nie oznacza większego doświadczenia. Ba! Widziałem nawet osoby specjalnie nabijające posty, ale mniejsza o to. Pomysł sam w sobie najlepszy nie jest, a gildie same powinny pisać o swoich osiągnięciach, żeby zachęcić innych do przyłączenia się. To, czy to robią, czy nie, zależy już wyłącznie od nich oraz od ich chęci do przyjęcia nowych członków. Poza tym... Nie można dyskryminować jakiejś gildii dlatego, że nie ma TS-a, bo z tego co wiem dyskryminacja jest dosyć kiepsko postrzegana. Wszelkie strony/forum gildii również są opcjonalne, nie wymagane do jej istnienia, więc też nie wiem o co chodzi. Jedyny pomysł jaki jest w miarę sensowny to osobne tematy dla gildii multigamingowych.

Witam,

Jestem tu od jakiegoś czasu i lubię sobie przeglądać jakie osiągnięcia na swoim koncie posiada dana gildia, niestety jest masa tematów nie pasujących do profilu działu, jak i wiele już nieaktywnych gildii.

Po wymianie swoich spostrzeżeń z moderatorem polecił mi napisać o tym tutaj.

Mam kilka pomysłów

1. Nieco zaostrzyć przepisy odnośnie dodawania gildii (bądźmy fair z samym sobą gildia bez ts-a czy forum nie istnieje i rozpada się w większości przypadków.) Moją sugestią jest wiec wymaganie linka do forum bądź adresu ts-a. Zniweluje to ilość tematów nie wartych zachodu, które opustoszją po tygodniu

2. Gildia a społeczność to zupełnie różne sprawy. Będąc w dziale Gildie/klany mam zamiar poczytać o osiągnięciach gildii, a zamiast tego widzę we wszystkich tematach posty ToxicBlood "gramy dalej" , "jest nas wielu" , " chwalmy Jezusa". Na początku ok, ale średnio raz w tygodniu jest masowy spam na tematy nie związane z osiągnięciami gildii, ilością osób online. Proponuję stworzenie osobnego działu Gildie Multigamingowe . Jest to określenie coraz cześciej spotykane i wg. Mnie stanie się jeszcze bardziej popularne. Każda gildia Multigamingowe dostanie własny temat i skończy się szukanie 1 informacji w stosie bezsensownych informacji.

Czekam na feedback , negatywny również 😜