Witam,
Jestem tu od jakiegoś czasu i lubię sobie przeglądać jakie osiągnięcia na swoim koncie posiada dana gildia, niestety jest masa tematów nie pasujących do profilu działu, jak i wiele już nieaktywnych gildii.
Po wymianie swoich spostrzeżeń z moderatorem polecił mi napisać o tym tutaj.
Mam kilka pomysłów
1. Nieco zaostrzyć przepisy odnośnie dodawania gildii (bądźmy fair z samym sobą gildia bez ts-a czy forum nie istnieje i rozpada się w większości przypadków.) Moją sugestią jest wiec wymaganie linka do forum bądź adresu ts-a. Zniweluje to ilość tematów nie wartych zachodu, które opustoszją po tygodniu
2. Gildia a społeczność to zupełnie różne sprawy. Będąc w dziale Gildie/klany mam zamiar poczytać o osiągnięciach gildii, a zamiast tego widzę we wszystkich tematach posty ToxicBlood "gramy dalej" , "jest nas wielu" , " chwalmy Jezusa". Na początku ok, ale średnio raz w tygodniu jest masowy spam na tematy nie związane z osiągnięciami gildii, ilością osób online. Proponuję stworzenie osobnego działu Gildie Multigamingowe . Jest to określenie coraz cześciej spotykane i wg. Mnie stanie się jeszcze bardziej popularne. Każda gildia Multigamingowe dostanie własny temat i skończy się szukanie 1 informacji w stosie bezsensownych informacji.
Czekam na feedback , negatywny również 😜