[Propozycja] Ocena wiadomości ("newsów")

Witam,

chciałbym zaproponować opcję oceniania "newsów" (tak jak komentarze +/- lub coś podobnego). Pokazało by to co użytkownicy sądzą o danym artykule, czy informacje w nim podobają się użytkownikom lub są im przeciwni/negatywnie nastawieni. Myślę, że więcej wyjaśniać nie trzeba, wszystko jest przejrzyste.

Można o tym pomyśleć. Pytanie tylko co tak na prawdę taka ocena +/- by wniosła. Może lepiej pójść w kierunku MMOSITE, gdzie ocenia się news w kontekście: "Nie obchodzi mnie to", "Super!", "Nuda", "Na to czekałem"

Owszem, to tylko luźna propozycja. Dobry pomysł z tym wyborem oceny.

Myśle, że niusy można by było oceniać w skali od 1 do 5 lub 10, jednak wydaje mi się że pięcioliczbowa skala wystarczyła by w zupełności.

Tylko czy to ma sens, skoro mamy 2 newsmanów? Co, mamy im robić konkurencję między sobą? Bo guru przecież się nie przejmie tym że będzie dostawał sporo minusów za kontrowersyjne newsy (przynajmniej sobie tego nie wyobrażam)...

Tylko czy to ma sens, skoro mamy 2 newsmanów? Co, mamy im robić konkurencję między sobą? Bo guru przecież się nie przejmie tym że będzie dostawał sporo minusów za kontrowersyjne newsy (przynajmniej sobie tego nie wyobrażam)...

wiesz, jakbym miał się przejmować hejtem na siebie, to pisałbym dzisiaj z psychiatryka, to tylko kabelki i internet:)

Wiedziałem, że ktoś wyskoczy z problemem "hejtu na guru". Chodzi tutaj o ocenianie konkretnego newsa, przesłania tej wiadomości, a nie usera który to pisze. WTedy redaktorzy mieli by podgląd co cieszy się lepszą opinią, a co nie. A tak ogólnie, to czemu nie?

Według mnie dobry pomysł ma Chmarus. Co fakt to fakt trochę wtedy by się zapożyczyło z innej strony ale co tam:).

Ocena newsów to świetny pomysł. Jestem za. I chyba skala liczbowa byłaby lepsza.

A guru znowu z tym hejtem... nie wszyscy hejtują. Niektórzy oceniają i czasem te oceny trzeba wziąć sobie do serca.

Osobiście uważam, że to zbędne.

Też uważam że to zbędne, koledzy na górze napisali dlaczego.

Zròbcie ankiete.Jestem na nie.

Dokładnie, zróbcie ankiete. Jeśli chodzi o to, jak to ma wyglądać, niech będzie jak Chmarus prawi. Basta

Też nie jestem za. Nie jest to raczej potrzebne.

Witam,

chciałbym zaproponować opcję oceniania "newsów" (tak jak komentarze +/- lub coś podobnego). Pokazało by to co użytkownicy sądzą o danym artykule, czy informacje w nim podobają się użytkownikom lub są im przeciwni/negatywnie nastawieni. Myślę, że więcej wyjaśniać nie trzeba, wszystko jest przejrzyste.