Zgadzam się ze Skrytkiem. I tak możesz mówić o sporym powodzeniu, jako, że twój pomysł został zauważony, a jeśli góra weźmie to na poważnie to czuj się jakbyś trafił 5 liczb w lotku. A jak wejdzie w życie umieraj spełniony. Sam coś kiedyś proponowałem co by zmniejszyło spiny względem Guru, jednak zostało to olane końskim sikiem. Nie mniej życzę ci powodzenia, jeśli to wejdzie w życie to pewnie sam skorzystam.
Propozycja rozwinięcia portalu
Tak jak myślałem. "Góra" ma to gdzieś.
Tak samo tu: http://mmorpg.org.pl/forum/topic/59350-prosba-do-administracji-portalu-mmorpgorgpl/page-2
He, napisał mi coś żebym się odddddwalił i ma to gdzieś.
Sprawa jest w trakcie "przetrawiania", dam znać jak będzie decyzja. : )
Chodzi o coś w stylu blogów userów jak na cdaction.pl? Jak tak, to jestem za.
A ja bym to widział inaczej (być może wygląda to podobnie)
Na końcu każdego newsa była by opcja:
"Chcesz napisać własną recenzję ? Kliknij Tutej."
i drugi guzik
"Zobacz recenzję innych użytkowników (x)" x- ilość recenzji"
I wtedy by nas przenosiło na tzw bloga(bądź sekcje) dotyczącą własnie tej gry.
Ja bym tą powyższą propozycję widział nieco inaczej - coś takiego jak w tym przypadku wypada według mnie dużo lepiej - http://gamezilla.komputerswiat.pl/newsy/2014/23/przedsprzedazowe-bonusy-i-finalna-okladka-wiedzmin-3-dziki-gon.
Każdy news mógłby być wstępnie kojarzony prostym tagiem z konkretną grą, a przez to pod samym wpisem pojawiałaby się mała tabelka. Tytuł odsyłałby do odpowiedniej podstrony w spisie gier, "Ostatnie o grze" mogłyby zostać przeniesione w analogiczny sposób, natomiast po prawej widniałyby odpowiednio: "Nasza recenzja:" i "Ocena użytkowników:". O ile istniałaby redakcyjna recenzja oczywiście, link mógłby do niej również odsyłać, ale oceny mogłyby być wstępnie prezentowane w skali 5-gwiazdkowej.
Dodatkowo przydałaby się możliwość dodania komentarza do oceny - tak jak na tej stronie - http://mmorpg.org.pl/gra/4story. Oprócz linków do oficjalnej strony, opisu gry i screenshotów znalazłaby się zakładka recenzji, w której obok graficznych ocen w jakiejś tam skali można by również napisać własną recenzję, bez wymogów długości ani narzuconych z góry schematów. Jako inspiracje można wziąć podobną sekcję dla użytkowników w serwisie http://www.metacritic.com/game/wii-u/mario-kart-8
Jeśli ma się to zrobić dla świętego spokoju to tak, aby uniknąć stękania i gadania, że administracja nic nie robi. Zawsze każdy mógł coś napisać i wrzucić na forum, a wielkiego rozlewu tekstów nigdy nie było, ostatnio prawie wcale (oczywiście spośród "szarych" użytkowników). Nie każdy odróżnia recenzje od opisu, więc poziom tekstów także będzie mało powalający z podkreśleniem, aby w ogóle jakieś były.
Ten optymizm, i wara użytkowników portalu To zabrzmiało jakby nie było tam, inteligentnych osób
Update
Blogi powinny pojawić się do niedzieli, oczywiście możliwa lekka obsuwa, niemniej jednak powinno wszystko być okej. : )
W końcu coś się ruszyło, byle na lepsze, bo już chyba gorzej być nie może! Skorzystam.
@up Kiedy przeczytałem post Salka bardzo się zdziwiłem, że się już wyrobią z tym projektem. Nie dramatyzuj, spotkałem się już z dużo większą niekompetencją (bez sugestii o niekompetencji tutaj). Gameforge zapytany o kolejny patch w grze, który w korei był już od grubo ponad pół roku stwierdzał słynne "coming soon". Patch i to okrojony pojawił się dobry rok później jak nie więcej.
Kiedy to rozwiązanie już zawita na mmorpg.org.pl warto by było zastosować jakąś nieco szerszą promocję z objaśnieniami, by użytkownicy w miarę szybko mogli swobodnie zacząć korzystać.
Mhm, zobaczymy jak to będzie wyglądać. Jeśli będą jakieś problemy to na pewno będę się starał pomóc. : )
A czy Chmarus wydał na to zgodę?
Fajny pomysł, lubię się rozpisywać i napewno w wakacje skorzystam.
http://mmorpg.org.pl/forum/index.php?app=blog
Można tworzyć blogi, póki co jeszcze dział ten nie będzie promowany na stronie głównej. Zobaczymy jakie treści będą tam zamieszczane. Dodam, że jest jeszcze parę problemów z tłumaczeniem, ale będę to naprawiał na dniach.
Super, ja już zabrałem się za pisanie, chętnych do poczytania zapraszam. Swoją drogą, zdziwiłem się, że w miarę szybko Wam to poszło, aż nie wierze ;D
@EDIT; Jeszcze jakiś odnośnik na głównej do blogów i już w ogóle będzie bosko.
Cieszę się, że moja propozycja spotkała się z tak ogromnym zainteresowaniem i pozytywnym odzewem Władza (częściowo) oddana w ręce ludu, zobaczymy co z tego wyniknie, choć jestem dobrej myśli
Pytanko z ciekawości tematyka bloga musi być związana tylko i wyłączanie z grami ? Czy dopuszczalny byłby blog dajmy na to o książkach,filmach etc.. ?
@Barosz, te blogi są dla Was. Możecie tam zamieszczać treści jakie Wam się podoba. Im bardziej ciekawsze tym lepiej. Oczywiście nie mogą tam być zamieszczane treści sprzeczne z netykietą, polskim prawem oraz materiały urażające innych członków forum.
Chamrus daj newsa czy to jakiś wielki baner na forum bo po jednym poście mało ludzi będzie wiedziało o blogach I może nie wiem jak są te nasze statusy, reputacje etc. to może tam dać takie jedno odnośnie no nie wiem najświeższe wpisy czy co
Wielkie newsy będą jak coś się pojawi ciekawego na blogach. Póki co wrzuciłem boczne menu z ostatnio dodanymi wpisami.