Propozycja rozwinięcia portalu

Witajcie!

Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jest to tylko propozycja, więc konstruktywna krytyka i opinie są mile widziane. :)

Mianowicie zauważyłem ogromną wręcz ilość komentarzy i wyzwisk pod adresem Guru, zarzucających mu hejt, nierzetelność i ogólnie brak profesjonalizmu. Nie ukrywam, że z większością jego opinii się nie zgadzam, co nie oznacza że są złe. Do czego piję?

Ano do tego, że mam propozycję rozwinięcia portalu i częściowego przekazania jego chyba najważniejszej funkcji, czyli pisania swoich tekstów. Zanim ktokolwiek się oburzy: nie chcę, żeby teksty typowych trolli trafiały na główną stronę. Chodzi mi raczej o danie czytelnikom czegoś w rodzaju osobistego bloga, na którym mogliby pisać swoje teksty i poruszać tematy gier, mmo choć nie tylko. Dać możliwość wyrażenia siebie samego i swojego zdania na każdy temat.

Nie uważam, że dzięki temu pozbędziemy się trolli i komentarzy nie stroniących od przekleństw i ogólnego hejtu. Bardziej liczę na to, że inteligentniejsza część czytelników będzie miała miejsce na napisanie np. swojej własnej recenzji lub przedstawienie swojego punktu widzenia dotyczącego choćby najbliższego patcha czy aktualizacji do któregoś z wielu mmo.

Mam nadzieję że mój pomysł spodoba się, choć liczę się i z negatywnymi opiniami. Jeżeli ktoś chciałby, żebym rozwinął wizję tego tematu, niech nie boi zadawać się pytań pod tym postem, postaram się na nie jak najlepiej odpowiedzieć :)

Chcesz powiedzieć abyśmy usprawnili portal tworząc... forum?

Chcesz powiedzieć abyśmy usprawnili portal tworząc... forum?

Właśnie nie. Nie chodzi mi o forum, tylko o coś w rodzaju hmmm... nie wiem jak to nazwać, ale chyba najbliższy temu jest blog. Coś podobnego co gram.pl wprowadził jako gramsajty. ;)

Prawdopodobnie chodzi mu o coś takiego jak jest na http://arhn.eu/, dokładniej to http://arhn.eu/tag/userart/ lub http://arhn.eu/?tag=art,userart.

Wiem dokładnie o co chodzi, jednakże posiadając forum, gdzie również możecie pisać recenzję, wypowiadać się na tematy dość skrajne jeśli chodzi o tematykę to sam pomysł wydaję się lekko zbędny.

A ja bym był za tym, żeby wprowadzić blogi w takim wykonaniu jaki można zobaczyć na np. cdaction.pl, czyli blog użytkownika z zajawką i linkiem do blogu na stronie głównej.

Ja jestem za, wielu użytkowników szybciej zdobywa informacje dotyczące gier niż redaktor, przez co mogłoby to dopełnić luki między newsami i każdy mógłby pisać o jakiej grze chce i jak chce(w granicach rozsądku oczywiście), a jeśli komuś by się to nie podobało, to zawsze może wrócić do newsów od standardowych newsmanów :))

Mhm, jeśli pomysł zostanie przyjęty tak dobrze, to na pewno przekażę to wyżej i zobaczymy jak to będzie wyglądać.

Dla mnie guru to złodziej.

Ja jestem za. Najlepiej byłoby dodać taką nową zakładke gdzie będą newsy użytkowników żeby to nie było w kupie, bądź żeby news musiałby zostać zaakceptowany przez admina. Wiadomo przecież, że niektórzy dawali by newsy poniżej marginesu...

Mmm zapowiada się nieźle miejmy nadzieję ,że ten pomysł ujrzy światło dzienne :D .

Wiem dokładnie o co chodzi, jednakże posiadając forum, gdzie również możecie pisać recenzję, wypowiadać się na tematy dość skrajne jeśli chodzi o tematykę to sam pomysł wydaję się lekko zbędny.

Posiadając własną podstronę blogową teksty nie byłyby zakopywane przez innych. Pomysł nie głupi, zwłaszcza, że jest trochę osób, które piszą i zawsze to fajnie byłoby wejść na główną, żeby poczytać coś więcej niż 20 linijkowe newsy. Pomysł propsuje!

Ja to rozumiem jako swoistego rodzaju blogi, a nie to by ktoś inny miał pisać newsy, które będą akceptowane. Coś jak streamy graczy.

Dokładnie, też tak samo to rozumiem, każdy ma swojego bloga hostowanego przez mmorpg. Czyli by to mogło wygladać coś na zasadzie umbra.mmorpg.org.pl. Każdy zarządzałby sobie swoja mała przestrzenią. Albo każdy kto złoży podanie, żeby nie okazało się nagle, że ktoś tworzy konto, żeby spamować reklamą w tej blogosferze.

Witajcie!Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jest to tylko propozycja, więc konstruktywna krytyka i opinie są mile widziane. Mianowicie zauważyłem ogromną wręcz ilość komentarzy i wyzwisk pod adresem Guru, zarzucających mu hejt, nierzetelność i ogólnie brak profesjonalizmu. Nie ukrywam, że z większością jego opinii się nie zgadzam, co nie oznacza że są złe. Do czego piję?Ano do tego, że mam propozycję rozwinięcia portalu i częściowego przekazania jego chyba najważniejszej funkcji, czyli pisania swoich tekstów. Zanim ktokolwiek się oburzy: nie chcę, żeby teksty typowych trolli trafiały na główną stronę. Chodzi mi raczej o danie czytelnikom czegoś w rodzaju osobistego bloga, na którym mogliby pisać swoje teksty i poruszać tematy gier, mmo choć nie tylko. Dać możliwość wyrażenia siebie samego i swojego zdania na każdy temat.Nie uważam, że dzięki temu pozbędziemy się trolli i komentarzy nie stroniących od przekleństw i ogólnego hejtu. Bardziej liczę na to, że inteligentniejsza część czytelników będzie miała miejsce na napisanie np. swojej własnej recenzji lub przedstawienie swojego punktu widzenia dotyczącego choćby najbliższego patcha czy aktualizacji do któregoś z wielu mmo.Mam nadzieję że mój pomysł spodoba się, choć liczę się i z negatywnymi opiniami. Jeżeli ktoś chciałby, żebym rozwinął wizję tego tematu, niech nie boi zadawać się pytań pod tym postem, postaram się na nie jak najlepiej odpowiedzieć

nie przesadzaj z tym hejtem:) dzisiaj pojawil sie news z GW2, dlatego tyle wyzwisk, bez tego jest w miare normalnie i kulturalnie w stosunku do mojej osoby, czyli 1-3 wyzwiska dziennie

Ja tam newsów nie czytam dla redaktora, ale klient nasz pan więc jak jest taka potrzeba czemu nie.

Szczerze to nie spodziewałem się tak ciepłego przyjęcia pomysłu ;) Wg mnie portal zyska na tym, dzięki temu, że nt. jednej gry mogą powstać dziesiątki niezależnych od siebie recenzji, a każda z innego punktu widzenia i jak ktoś tu słusznie zauważył, to może być dobra odskocznia pomiędzy newsami na stronie głównej ;)

Dodatkowo dzięki temu, może ujawni się kilka talentów pisarskich, które mogłyby zasilić szeregi redaktorów :)

Prawdopodobnie chodzi o coś takiego - http://polygamia.pl/blogi, http://forum.cdaction.pl/index.php?app=blog? Jestem jak najbardziej za i w zasadzie nie widzę większych przeciwwskazań. Forum i strefa blogów to zupełnie coś innego - obie sekcje funkcjonują choćby na podlinkowanej przeze mnie poly czy gram.pl i mają się dobrze.

Super, na pewno będzie gadane. Dam znać niedługo co z tego wyszło. :)

W takim razie z niecierpliwością będę czekał na jakieś info :)

Nie licz na wiele. "Góra" z pewnością to oleje jak zawsze.