Propozycja zestawów komputerowych - czerwiec 2014
Jest jakiś problem bym polecił ten temat na innym forum? bo myślę, że jest sytuacja, w której akurat mógł by się przydać.
Ja tam problemu nie widzę
Aczkolwiek będę musiał potem je modyfikować (jak wejdą devile).
P.S. One teraz tak trochę na szybcika robione
Mam pytanko. Czy jest mozliwosc kupowania na raty z tej strony. Np interesowal by mnie ten zestaw za 2600 i czy jest tam mozliwosc wziecia go na raty ?
Jak myslisz, pociagne na tym zestawie za 2600 w Wildstara na wysokich i te wszystkie nowosci ? Czy moze lepiej dolozyc te 200zl na ten za 2800. Od razu mowie, ze na kompach nie znam sie nic, a nic wiec nie wiem czy jest widoczna roznica pomiedzy nimi.
Miedzy kompami za 2600 a 2800 znikoma różnica wydajności.
Osobiście brał bym tego z R9 270X
W sumie 200zl roznicy, a bede miec juz na Wildstara. Jezeli sa podobne to wezme tego z R9. Dzieki za pomoc
Nie da się jednoznacznie odpowiedzieć na pytanie odnośnie hulania nowych gier.
Każdy ma inne oczekiwania względem tego jak i na czym ma gra chodzić.
Jednym Wystarczy 30 fps inni twierdzą że musi być minimum 60 a najlepiej 120.
Zaczynają się również pojawiać monitory o rozdzielczości większej niż HD.
Dlatego ciągle będę obstawiał przy swoim że zestaw należy opracować indywidualnie dla każdego z osobna.
Trudno się z tym nie zgodzić natomiast te zestawy dają pewien pogląd na sprawy.
I zdecydowanie lepiej brać to niż pseudo zestawy z allegro
Swoją drogą dlatego pod koniec widnieje taki oto wpis:
"Swoje pytania dotyczące wyżej wymienionych zestawów oraz prośby o złożenie zestawu w innym budżecie/z innymi wymaganiami proszę kierować w temacie bądź w prywatnej wiadomości."
Zdecydowanie. Jak widzę tandetę jaką na Allegro się serwuje , to dostaje drgawek.
Odnoszę też wrażenie że ludzie chyba mają za dużo kasy skoro bez konsultacji wydają ją na taki crap .
Chciał bym też nawiązać do OC a mianowicie wygłosić tezę że od czasów gluta jest absolutnie nie opłacalne.
Tak jak niektórzy kręcili i5 2500k do 5.2GHZ na powietrzu to taki i7 4770K max 4.7 GHZ i to na wodnym chłodzeniu.
Należy również dodać że i7 4770k w turbo śmiga na 3900 mhz. Zatem zakładam że na powietrzu będzie go można popędzić do 4.4 - 4.5 Ghz .
Tak samo z i5 4670k się sprawy mają .
Tak więc puki glut nie zniknie to zrezygnował bym w ogóle z OC .
Ale fakt ze natki sandy na 5GHZ ma wydajność Haswell'a na 4,3 to pomijasz?
Przykładowo nowy i7-4790K ma mieć 4,4GHz w turbo (bez OC!) więc musieli coś z pastą poprawić.
P.S. Ktos od kogoś wymusze OC? masz wybor
To pewnie będzie te wyselekcjonowane 10% chipów które się kręciły do 4.8 x)
Oczywiście nikt nikogo nie zmusza . Tylko z tematów które się nazbierały podczas mojej nieobecności wyczytałem że ludzie magicznie wierzą iż podkręcą sobie procesor o 50%,
Chciałem jedynie uświadomić niektórych że na obecnym wynalazku intela można liczyć na max 15 % więcej Mhz.
Te 15% to przy dobrych wiatrach
Mam takie pytanko. Na dniach mam zamiar kupic zestaw za 2600 no ale tak sobie pomyslalem, ze przydaloby sie wymienic moj 7-8 letni monitor. No i tutaj takie "zadanie" dla was. Jaki monitor byscie doradzili za +-800zl.
Zamierzam kupić zestaw za 3000 zł i mam pytanie, jaki monitor do 500zł polecacie do niego?
A co będziesz na tym kompie robił ?
Komputer będzie służył mi do grania w różne gry, oglądania filmów i takich różnych codziennych rzeczy.
@Pattern
Jeśli chodzi o zestaw za 3k to dla mnie ten jest lepszy niż na radeonie. Do tego nowsza płyta główna.
A tak swoją drogą to techplanet jest tańszy niż morele.