Propozycja zestawów komputerowych - grudzień 2014
Czy w zestawie za 3600 wystarczy chłodzenie boxowe?
PS. http://www.morele.net/obudowa-gelid-gaming-gelid-darkforce-z-oknem-ft-gd01-a-z-oknem-usb-3-0-ft-gd01-a-626909/ < Tej obudowy już nie mają w magazynie, jaki równie dobry zamiennik?
3600 bez OC jk rozumiem, spokojnie starczy aczkolwiek potem możesz wymiwnić by zbic temperaturki alvbo głośność. Jak nie ma Gelid'a bierz Gladius'a (te budy mam naprzemiennie w zestawach).
Świetna robota Xardunek. Z resztą jak zawsze
Pytanie do grafiki Gforce 970gtx.
Czy 970gtx od MSi jest lepszy od 970gtx Gigabyte Windforce ? Zastanawiam się nad kupnem owego modelu. Znajmy ma własnie Gigabyte windforce i sobie ją chwali. W internecie oby dwa modele są wychwalane i tu mam własnie dylemat. Chciałbym poznać twoją opinie na ten temat i ewentualne +/- tych 2 modeli.
I jakaś alternatywa dla Asrock Z97 Pro4 się znajdzie ?
ja moge polecic GIGABYTE GTX 970 G1 GAMING na wielu forach zagranicznych uwaza sie ze to jest wlasnie najlepszy model GTX 970 na chwile obecna. Minus to dlugosc, 320 mm.
W zestawie za 1400zł jest błąd. Na liście z forum jest H81M-E, a w koszyku VG4.
Faktycznie, dzięki.
Gdy wbije na kompa to zrobie korekte.
mam 2 pytania
1. Czy w tym zestawie http://www.morele.net/inventory/info/uqPT7p/ po wymianie obudowy na ta http://www.morele.net/obudowa-zalman-z11-plus-hf1-midi-tower-z-oknem-usb-3-0-bez-psu-z11-plus-hf1-633623/
zasilacz będzie wystarczający?(ktoś gdzieś o to pytał ale nie dostał odpowiedzi)
2 Czy jak dodam do koszyka pastę chłodzącą to wymienią mi ją przy montażu?
Nie wiem czy odpowiedź Cię jeszcze interesuje, ale nie widzę żadnej zależności pomiędzy zasilaczem a obudową. Zasilacz dobierasz do podzespołów a nie obudowy, tak więc nawet jeżeli upchasz to do starej słabo wentylowanej obudowy to zasilacz i tak będzie dawał ten sam prąd.
Jeśli chodzi o pastę to z tego co widziałem to są 2 oferty składania kompa, z osobnym chłodzeniem i boxowym/stockowym/dołączonym do procesora. Przypuszczam, że w ramach naciągania klienta jeżeli będziesz chciał użyć innej pasty niż oryginalna będziesz musiał zabulić jako za złożenie zestawu z innym chłodzeniem niż dedykowane. Najpewniej będzie jeśli zadzwonisz i zapytasz. Jeżeli odpowiedź będzie, że mogą to zrobić to koniecznie musisz dopisać taką prośbę przy zakupie w polu do wpisywania uwag.
Ogólnie złożyłem zestaw za 1400zł ostatnio. (kosztował mnie 1461zł ze względu na to, że dołożyłem napęd DVD-RW)
Wahałem się czy nie wybrać tańszego zestawu i zaoszczędzić pieniądze klienta, ale doszedłem do wniosku, że bardziej wydajna karta to zawsze dobra opcja, zważywszy, że późniejsza wymiana to jednak zawsze ponad 400zł.
Próbowałem gdzieś uszczknąć jeszcze chociażby 20zł, zastanawiałem się nad zmianą obudowy na jakiś syf. Ostatecznie cieszę się, że zostawiłem wszystko tak jak jest. Obudowa chociaż na pierwszy rzut oka wygląda biednie i ciasno to pozwala na utrzymanie niskich temperatur w środku, jakąś tam organizację przewodów no i ma filtry przeciwkurzowe co było dla mnie ogromnym plusem(klient raczej do środka nie zagląda a dzięki temu można przeciągnąć moment konserwacji).
Czaiłem się również na coś od AMD, ale niestety mając tak ograniczony budżet byłoby ciężko znaleźć procek lepszy do gier od G3220.
Zestaw za 1400zł polecam.
Czemu nie ssd w najdroższych ?
Bo ich nie daje do zestawów od co.
NIE uznaje brania SSDka kosztem wydajności, owszem mogłem dodać SSDki do nadrożwszych zestawów ale chyba możesz to zrobić za siebie?
Czy wam (czyt,. gimbusom) trzeba zawsze wszytko na tacy podać?
Zestaw komputerowy za 3900zł do OC ma błąd w nazwie obódowy
Jest napisane że gladius a po kliknięciu odsyła do darkforca .
@EDIT
Wszędzie gdzie jest gladius odsyła do darkforca
Wstępnie wszędzie był Darkforce, dlatego się tak dzieje.
Potem to poprawie.
Zestaw komputerowy za 3900zł do OC ma błąd w nazwie obódowy
Przygarniał kocioł garnkowi...
Przepraszam za off top ale bez jaj ludzie, bez jaj...