Ze zintegrowaną miałem problemy z podłączaniem gitary pod kompa
Chociaż wydaje mi się, że najpierw zainwestuję w piecyk by tego problemu nie mieć
Tyle pytań z mojej strony, odpowiedzi uzyskałem więc dzięki
Ze zintegrowaną miałem problemy z podłączaniem gitary pod kompa
Chociaż wydaje mi się, że najpierw zainwestuję w piecyk by tego problemu nie mieć
Tyle pytań z mojej strony, odpowiedzi uzyskałem więc dzięki
Integrowana Z msi Gaming ma 6 wejść audio
kurde mam mały problem która z ty konf będzie lepsza, ta minigamig bez oc za 3900 czy ta za 4200 minigaming z oc?
Oczywiste że minigaming bez oc za 3900
Wydajność lepsza będzie w tym poc OC... w przyszłość jedynie byś dokupił SSDka do pełni szczęścia.
Pamiętaj SSD nie daje wzrostu wydajności, a często ludzie tak myślą.
Natomiast i w tym bez OC gry będą hulać aż miło
Wydajność lepsza będzie w tym poc OC... w przyszłość jedynie byś dokupił SSDka do pełni szczęścia.Pamiętaj SSD nie daje wzrostu wydajności, a często ludzie tak myślą.Natomiast i w tym bez OC gry będą hulać aż miło
Wydajność będzie większa JAK podkręci. Jeśli kupi i nic nie będzie ruszał to zestaw za 3900 ma bazowo większą wydajność w grach z uwagi na lepszą grafikę .
Ale jak bierze pod OC to chyba oczywiste że ma kręcić?
Jeśli to nie jest oczywiste to... ja jestem dziwny
Swoją drogą pod Mini Gaming... SPC fajną bude planuje wydać (o dziwo!).
O taka:
spoko czyli bazowo tez bez oc za 3900 jest lepszy Lecz gdy podkręce tego za 4200 z oc to może mi uciagnąć bf4 una ultra?
tak bez problemu uciągnie
tak bez problemu uciągnie
ok to załóżmy, że kupuje tego z oc za 4200 to o ile i co mam podkręcić? Oraz jak? Bo w tym teamie to ja kompletny laik jestem )
ok to załóżmy, że kupuje tego z oc za 4200 to o ile i co mam podkręcić? Oraz jak? Bo w tym teamie to ja kompletny laik jestem )
no właśnie tego się spodziewałem , że nawet nie wiesz jak podkręcać xD Podkręcisz max 10% i do widzenia.
Ja mam parę pytań, na które i być może padały wcześniej odpowiedzi, ale przekopać się przez wszystkie miesięczne podsumowania, to bez przesady.
Planuję kupno nowego PC po wakacjach w okolicach przełomu września i października i zastanawia mnie kilka kwestii:
- w poprzednich propozycjach zestawów często pojawiały się i7'ki, zaś w tej odsłonie widzę tylko i wyłącznie i5'ki. To bardziej kwestia stosunku ceny do wydajności czy oszczędnościowy rzut dla ogółu, aby móc jeszcze bardziej przyśrubować ceny? Komputery wymieniam co kilka dobrych lat, dlatego zależy mi na podzespołach, które nie staną się przestarzałe po zbyt krótkim okresie. Czy podwójna liczba wątków w i7 względem i5ek to ważny faktor dla przyszłości PCtów czy nie powinien mieć znaczenia?
- są jakieś minusy chęci kupowania zestawu z serii mini gaming? Z tego co widzę, to podzespoły w podobnych kategoriach cenowych są niemal identyczne. Jest zatem jakiś haczyk, który mógłby mnie odwieźć od kupna mniejszego PCta? Według mnie bowiem jeżeli jestem w stanie zamknąć kombajn w mniejszych gabarytach, to zawsze to zrobię, jednak jeżeli miałbym za to specjalnie więcej płacić pieniędzmi czy wydajnością, to pozostałbym przy dużej puszce.
- jak dużą różnicę musiałbym doliczyć do zestawu porządnych kostek do 16 GB ramu i czy będzie mi się to w ogóle opłacać?
Ja mam parę pytań, na które i być może padały wcześniej odpowiedzi, ale przekopać się przez wszystkie miesięczne podsumowania, to bez przesady.Planuję kupno nowego PC po wakacjach w okolicach przełomu września i października i zastanawia mnie kilka kwestii:- w poprzednich propozycjach zestawów często pojawiały się i7'ki, zaś w tej odsłonie widzę tylko i wyłącznie i5'ki. To bardziej kwestia stosunku ceny do wydajności czy oszczędnościowy rzut dla ogółu, aby móc jeszcze bardziej przyśrubować ceny? Komputery wymieniam co kilka dobrych lat, dlatego zależy mi na podzespołach, które nie staną się przestarzałe po zbyt krótkim okresie. Czy podwójna liczba wątków w i7 względem i5ek to ważny faktor dla przyszłości PCtów czy nie powinien mieć znaczenia?- są jakieś minusy chęci kupowania zestawu z serii mini gaming? Z tego co widzę, to podzespoły w podobnych kategoriach cenowych są niemal identyczne. Jest zatem jakiś haczyk, który mógłby mnie odwieźć od kupna mniejszego PCta? Według mnie bowiem jeżeli jestem w stanie zamknąć kombajn w mniejszych gabarytach, to zawsze to zrobię, jednak jeżeli miałbym za to specjalnie więcej płacić pieniędzmi czy wydajnością, to pozostałbym przy dużej puszce.- jak dużą różnicę musiałbym doliczyć do zestawu porządnych kostek do 16 GB ramu i czy będzie mi się to w ogóle opłacać?
i7 do samego grania się nie opłaca. Chyba że masz hardkorowy zestaw na 6 monitorów i będziesz łupał w 3 gry na raz. Dlatego są i5 bo są wystarczające. Jeżeli jednak planuejsz Stream czy obróbkę Video to I7 musi być.
CO do komputera na lata , procesory puki co starzeją się najwolniej , więc dobre i5 trochę pociągnie. Gorzej z kartami Graficznymi one dość szybko odchodzą z tego świata .
- Oczywiście że są . Wsadzisz kartę grafiki , dwie kostki i masz dwa miejsca na dyski, no i koniec więcej miejsca brak. Oc też nie wzbudza mojego zaufania , nie testowałem ale z tego może się zrobić niezły piekarnik.
W skrócie Minigaming -> Mniej miejsca ale już kompa bardziej nie rozbudujesz.
Ilość pamięci powyżej 8gb to wymóg stawiany dla profesjonalnych rozwiązań. Oczywiście jak chcesz możesz wpakować sobie 16 ale samym graniem tego nie wykorzystasz .
Czy AMD albo Nvidia zapowiedziało jakieś nowe serie procesorów albo kart graficznych?
Czy AMD albo Nvidia zapowiedziało jakieś nowe serie procesorów albo kart graficznych?
http://mmorpg.org.pl/forum/topic/63014-nowosci-i-zapowiedzi-2/
Kwestia ile byś chciał wydać...
Może Core 3500 od Fractal Design (jest też wersja z oknem)? Chyba że wolisz jakieś cyborgi (chodzi o wygląd)?
Chodzi o to by było w niej wystarczająco chłodno na i5 4690 z boxowym chłodzeniem, koledze wygląd raczej odpowiada zwykły, bez żadnych zbędnych elementów
Mam też pytanie: dystanse dołączane są do MOBO czy do obudowy?
Siemka Orientuje sie ktos moze, co oznacza 'mod' przed modelem plyty glownej ?
np.
Mod 1150 ASUS Z97 MAXIMUS VII RANGER MotherboardCzym się różni
G3440 a G3430
dziękuje oraz pozdrawiam