Hej
Mam zamiar zamówić nowy zestaw komputerowy, a że jest to moje pierwsze podejście do tego tematu, mimo że siedzę już w tym temacie ponad miesiąc czytając i porównując, to proszę doświadczonych już wyjadaczy składania konfiguracji komputerowych o poradę. Chodzi mi przede wszystkim o kompatybilność - czy wszystko z wszystkim się zgra, i czy zasilacz będzie wystarczający. Ewentualnie bo wymienilibyście w tym zestawie żeby uzyskać lepsze parametry w kwocie ok. 4300 zł. Zamierzam na tym sprzęcie przede wszystkim grać, ale może też streamować i renderować video. Jest to sprzęt z którego mam zamiar korzystać przez najbliższe 5-6 lat więc jest to też ważny aspekt. Nie zamierzam bawić się w OC bo się po prostu na tym nie znam, dlatego wybrałem taką kartę graficzną która już fabrycznie jest podkręcona do dosyć wysokich zegarów. Wszystkie rady i opinie mile widziane
Złożyłem to na x-komie bo na morelach nie ma wszystkich części które chciałem - przede wszystkim grafiki. Dlatego też wrzucam zdjęcie koszyka.
Monitor wybrałem najtańszy obsługujący 1080 p i FreeSync, na czym mi zależało, ale jeżeli macie coś lepszego to też chętnie obejrzę. Z góry dzięki wielkie i Pozdrawiam